Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петиция за отварянето на ГКПП „Ивайловград“-„Кипринос“ подеха жители на Ивайловград

Снимка: google street

Да се отвори ГКПП „Ивайловград“-„Кипринос“, който не работи вече втора година заради пандемията, настояват жители на Ивайловград. Затвореният пункт повиши безработицата в района. Решение на проблема се търси чрез онлайн петиция, в която има вече 226 подписа. Това е изключително лошо за тази част на България, коментира един от организаторите на петицията Мартин Гергов.

„Без тази митница градът тотално умира. Когато се появи граничният пункт населеното място живна, създаваха се нови бизнеси, тъй като гръцкото население започна да идва в България. По този начин тръгна търговията и заведенията също бяха добре. Българите от своя страна ходеха да работят в Гърция, тъй като безработицата в региона е много висок процент“.

Имейли са изпратени до президента Румен Радев.

 "Хората са готови и на протести, ако се наложи, но историята от близкото минало ни показва, че няма полза от тях", коментира Мартин Георгов.


Още от категорията

Бойко Борисов.

Борисов: Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода

Проф. Николай Габровски ще получи пълна свобода и отговорност да води преговори с всички парламентарно представени партии. Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че номинацията за премиер е обсъдена от Изпълнителната..

публикувано на 05.12.22 в 17:59

Галина Стоянова: Липсата на редовно правителство забави изпълнението на големите инфраструктурни проекти

Тази вечер кметът на Община Казанлък Галина Стоянова прави отчет за третата година от настоящия си мандат. В интервю за Радио Стара Загора тя заяви, че най-големият проект, който ще даде сериозен тласък на туризма в общината е „Светът на траките“...

публикувано на 05.12.22 в 17:37

Увеличават Индустриална зона "Загоре" с 215 декара

2022 година е най-успешната за Индустриална зона „Загоре“. Бяха реализирани значими проекти и успяхме да привлечем четирима инвеститори, които подписаха договори, съобщи за Радио Стара Загора Радослав Танев, директор на Индустриална зона „Загоре“...

публикувано на 05.12.22 в 16:46

Заради мъгла е намалена видимостта на прохода "Шипка"

До 50 метра е намалена видимостта на прохода "Шипка". Времето на прохода е облачно, а пътната настилка е частично заледена и обработена. Облачно е времето и на прохода "Република" , където времето е ясно, а пътните настилки са мокри.  И на двата прохода..

публикувано на 05.12.22 в 16:37

Изсичането на дървета в двора на бившата военна болница продължи въпреки гражданския протест

Работата по изсичането на дървесната растителност на парцела от двора на бившата военна болница, отреден за строителство,  продължи и днес, въпреки протеста на група граждани от квартала срещу изсичането на орехи, които са защитени от закона и на други..

публикувано на 05.12.22 в 16:20

В Ямбол откриха сензорно-моторна стая за деца

В Комплекса за социални услуги в Ямбол откриха сензорно-моторна стая за деца със специфични образователни потребности. Според специалистите терапевтичната стая е особено полезна за деца с аутизъм.  Сензорно-моторната стая е изградена преди два..

публикувано на 05.12.22 в 16:11

Съдът в Ямбол остави в ареста грузински гражданин, превозвал нелегално мигранти

Районният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста 33- годишния грузински гражданин, превозвал нелегално 18 мигранти от Сирия и Ирак. След гонка с полицията джипът на грузинеца се преобърна на път, в близост до град Елхово, при катастрофата пострадаха..

публикувано на 05.12.22 в 16:09

В Сливен чакат нови тролейбуси

В края на февруари следващата година общинския превозвач „Пътнически превози" -Сливен   очаква шест нови тролейбуса попълнят автопарка на фирмата. Това обяви управителят на общинската фирма Енчо Петров. В момента се работи по обновяването на..

публикувано на 05.12.22 в 16:07

Красимир Вълчев: Хора като проф. Габровски могат да мобилизират обществена подкрепа

Старозагорските депутати на ГЕРБ Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илияна Жекова определиха номинацията на проф. Николай Габровски като отговорна, консенсусна и експертна. По думите им кандидатът за министър-председател може да мобилизира обществена и..

публикувано на 05.12.22 в 15:44

Старозагорският зоопарк с номинация в Националния конкурс „Сграда на годината“

Обновеният зоопарк в Стара Загора е една от трите номинации в категория „Проекти, свързани с развитието на градовете“ на Националния конкурс „Сграда на годината“, който се организира за поредна година от Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 05.12.22 в 13:11