Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален конкурс очаква новите автори на приказки

Народно читалище "Родина - 1860" в Стара Загора организира Пети национален конкурс за авторска приказка 2022. Той се провежда съвместно с Община Стара Загора, Клуб "Млад писател" и Вестник „TEEN’S PAPER“.

Темата тази година е: „ВИХЪР, КОВАЧЪТ И БЕЛИЯТ ПАЛАТ“

Целта на конкурса е да провокира творческата мисъл и емоция у авторите и да търси, и открива млади творци, които не са работили в този жанр, съобщиха организаторите 

В конкурса могат да участват автори в две възрастови групи:

- първа възрастова група - младежи и девойки на възраст от 14 до 19 години, навършили съответната възраст до 1 май 2022г.

- втора възрастова група – автори над 19-годишна възраст, без ограничение на възрастта

Всеки автор може да участва с по ЕДНА творба до 4 страници А4, размер на шрифта 12,  написана в проза. Приказката не трябва да е участвала в други конкурси. Авторите да са действителни носители на авторските права.

Всяко произведение трябва да бъде придружено с информация с трите имена на автора, дата и година на раждане, пощенски адрес, телефон, e-mail за контакти и по желание кратка творческа биография.Творбите за участие в конкурса се изпращат на електронен адрес: prikazka_konkurs2022@abv.bg, не по-късно от 10 май 2022 г. Приказките ще бъдат оценявани от тричленно жури, което излъчва по пет от най-добрите приказки от двете възрастови групи, които ще бъдат отпечатани в спeциално книжно издание, а авторите ще получат диплом, награда и по 5 /пет/ броя от изданието. 

Победителите в конкурса ще бъдат обявени и наградени на  церемония на 29.05.2022г. /неделя/ в Къща музей „Гео Милев“, Стара Загора от 11.00 ч. и на 30.05.2022 г. на сайта на Народно читалище "Родина" - и на фейсбук страницата на читалището - Читалище Родина. Всички отличени ще бъдат уведомени по и-мейл или телефон след журирането преди посочените дати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Декаризация

Няколко случая на Лаймска болест и Марсилска треска в Старозагорско

Девет случая на Лаймска болест са регистрирани в област Стара Загора от началото на годината. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева , директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция.   Три..

публикувано на 28.05.24 в 15:24

Разработват проект за летище и автомобилна писта на Узунджово

Обявиха обществена поръчка за бившето летище „Узунджово“ и по-точно за изработване на комплексен инвестиционен проект за автомобилна писта. Такова решение вече взеха общинските съветници на Хасково преди време. Срокът на изработването на проекта..

публикувано на 28.05.24 в 13:49

На празник на черешата канят в село Кирилово

На 15 юни /събота/ в старозагорското село Кирилово ще се вихри истински празник на сетивата, където акцент ще бъде черешата. Програмата започва от 16.30 ч. с игри и забавления за децата, а час по-късно  гостите ще се насладят на красиви и цветни рисунки..

публикувано на 28.05.24 в 13:40

Стефан Саранеделчев ще получи званието „Почетен гражданин на Казанлък“

Званието „Почетен гражданин на Казанлък“ тази година ще бъде връчено на дългогодишният юрист и съдия, общественик, краевед и писател Стефан Саранеделчев, който е сред инициаторите за възстановяването на историческото име на връх Свети Никола, на..

публикувано на 28.05.24 в 12:09

Издирват извършители на кражба от кметството в Шивачево

Криминалисти от ОДМВР-Сливен работят по случай на взломна кражба от сградата на кметството в град Шивачево. Сигналът е получен след 03.00 часа сутринта. По първоначални данни е открадната неголяма сума от две каси, съхранявани в сградата. По време на..

публикувано на 28.05.24 в 11:02

Подреждат изложба "Детство мое, реално и вълшебно" в РИМ - Стара Загора

На 30 май 2024 г. от 17,30 ч. в малката изложбена зала на РИМ – Стара Загора ще бъде открита изложба "Детство мое, реално и вълшебно".  „Детство мое, реално и вълшебно, детство мое, така си ми потребно...“.С тези стихове от любимата детска..

публикувано на 28.05.24 в 10:44

Тече полицейска акция срещу търговия с гласове в Сливенско

Полицейска акция срещу търговия с гласове се извършва в област Сливен, съобщи пред журналисти комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР - Сливен, цитиран от БТА. От сутринта са започнали процесуални..

публикувано на 28.05.24 в 09:56
Снимка: Даниела Костова

С изложбата на български владетели започват проявите за Празника на Ямбол

С изложбата „Български владетели и исторически битки" започват проявите, свързани с Празника на Ямбол - Св. Дух. С възстановка край Средновековната крепост  до Градския парк и творбите на  художниците Николай Русев и Марина Варенцова-Русева ще..

публикувано на 28.05.24 в 05:23

Над 2400 четвъртокласници се явиха на НВО по български език в областта

Без проблеми е преминало днес националното външно оценяване по български език за четвъртокласниците в област Стара Загора, което се проведе в 92 училища. На него са се явили 2 461 ученици, а 158 не са положили изпита по различни причини, обобщи..

публикувано на 27.05.24 в 17:43

Община Стара Загора осигурява транспорт за трудноподвижни избиратели

Избирателите със затруднения в придвижването в Стара Загора ще могат да гласуват в подвижна секция на предстоящите избори за депутати и евродепутати на 9-и юни. След изтичането на крайния срок в събота, заявления са подали 16 човека от града и три села в..

публикувано на 27.05.24 в 17:13