Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Болярово е в готовност да приеме бежанци от Украйна

Най- малката Ямболска община- Болярово е в готовност да приеме бежанци от Украйна. В две общински бази вече са осигурени всички необходими условия.  

В две общински сгради могат да се настанят между 15 и 18 души. В хижата до село Стефан Караджово е възможно да се устроят семейства, посочи кметът на крайграничната община Христо Христов: 

"Която база разполага с три стаи с по три легла, плюс два санитарни възела, плюс готвач, отопление и всичко необходимо за временно настаняван".. 

Още украински граждани могат да бъдат да бъдат настанени в село Воден: 

"На втория етаж на здравната служба, която е преустроена в хотелска част. 

Община Болярово от десетилетия е побратимена с украинската област Благоево: 

"Тя се намира на 60 км от Одеса, на нас не ни е безразлично всичко, което се случва бихме помогнали, ако има такива желаещи", допълни кметът Христов. 


Още от категорията

Ритуали по "Розобер" и "Розоварене" в Казанлък и региона

Пет ритуала „Розобер“ и четири ритуала „Розоварене“ през почивните събота и неделя ще предложи за жителите и гостите на Казанлък програмата на Празник на розата 2022. В неделния ден в казанлъшкото село Розово ритуалът „Розобер“ беше проведен от..

публикувано на 22.05.22 в 16:02

Учебен час от началото на XIX век беше пресъздаден в етнографския комплекс в Ямбол

Учебен час от началото на XIX век беше пресъздаден в етнографския комплекс в Ямбол. Ученици от трети клас се запознаха с предмети, книги и пособия, използвани в образователния процес в миналото, четоха молитва, басни и „ Добри съвети" от „Рибния буквар"...

публикувано на 22.05.22 в 15:45

По баловете без валежи в Стара Загора прогнозира проф. Георги Рачев

Прекрасно време за седмицата на абитуриентските балове в Стара Загора прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. Дъждове не се очакват, а след сряда ще стане горещо. В понеделник и вторник температурите ще бъдат между 25 и 27 градуса, сутрешните..

публикувано на 22.05.22 в 14:14

Задържаните за пране на пари и контрабанда в Сливен излизат от ареста

Трима от задържаните в Сливен, обвинени в пране на пари и контрабанда, излизат от ареста с мярка "парична гаранция". Четвъртият задържан е с мярка "подписка", реши Окръжният съд в Сливен. Мъжете бяха задържани при акция на Сектор "Борба с организираната..

публикувано на 22.05.22 в 09:39

Близо 400 000 лева за детски площадки и кътове за спорт в община Тунджа

Близо 400 хил. лева са предвидени в бюджета на община Тунджа за изграждането на детски площадки и кътове за отдих и спорт. През последните няколко години, в близките до Ямбол села, имоти са закупили много млади семейства, което налага обновяване на..

публикувано на 21.05.22 в 13:53

Конференцията на БСП избра адвокат за председател в Стара Загора

Велина Атанасова е новият председател на общинската организация на БСП-Стара Загора. Адвокатът по професия заменя на позицията Валентина Бонева. Кандидатурата на Атанасова е получила подкрепата на всички 97 делегати, взели участие в 49-та..

публикувано на 21.05.22 в 13:18

Пореден инцидент с пострадал колоездач в Стара Загора

27-годишен колоездач пострада на пешеходна пътека в Стара Загора. Инцидентът е станал около 10:30 часа тази сутрин на кръстовището на улица „Хаджи Димитър Асенов“ и бул. Цар Симеон Велики“, когато такси удря преминаващ колоездач, съобщи репортер на..

публикувано на 21.05.22 в 11:38

Общинската конференция на БСП-Стара Загора избира нов председател

БСП избира нов председател на общинската организация в Стара Загора. 157 делегати по списък имат право на участие в 49-та конференция на социалистите. Те трябва да  изберат нов председател на организацията. До тази процедура се стига след оставка на..

публикувано на 21.05.22 в 09:35

На 21 май почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена

На 21 май Православната църква почита Светите равноапостоли Константин и Елена.  През 313 г. имеператор Константин издава Миланския едикт, с който въвежда християнството като официална религия във Византия. Майка му - царица Елена - открива кръста,..

публикувано на 21.05.22 в 09:30

На старта на лятото: Предизвикателства пред круизния туризъм

Круизната индустрия не е особено чувствителна към сътресенията и кризите в икономиката и финансите, силно обаче се влияе от социално-политическите явления. Войната в Украйна играе твърде негативна роля за круизното мореплаване. Това коментира в..

публикувано на 21.05.22 в 09:15