Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 3 места в Старозагорска област регистрират бежанци от Украйна

Регистрация на търсещите подслон у нас украински бежанци
Снимка: БГНЕС

От днес на три работни места в  ОДМВР-Стара Загора се издават регистрационни карти за временна закрила за граждани на Украйна.

В ОДМВР-Стара Загора, група „Миграция“, гише „Чужденци“ на едно работно място, е осигурена възможност за издаване на регистрационни карти за временна закрила на украински граждани. Същата услуга се предоставя и на едно работно място в сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР- Стара Загора, както и на едно работно място в сектор „Български документи за самоличност“ в РУ-Казанлък.

Искане за предоставяне на временна закрила с първоначален срок от 1 година/до 23.02.2023 г./ гражданите на Украйна могат да подадат лично,  като на място ще им бъде издадена регистрационна карта. Лицето, ползващо се от временна закрила, ще има следните права: оставане на територията на Република България, право на труд и професионално обучение, на подходящо настаняване, на социално подпомагане, на медицинска помощ при спешни състояния, както и право на свободно завръщане в държавата на произход.

Работното време на гишетата е от 08:30 часа до 17:30 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Трети ден продължава гасенето на пожара край Стара Загора

Овладяха пожара в Стара Загора, все още има тлеещи участъци

След две денонощия на борба с огнената стихия, която се разрази в района на Стара Загора огнеборците вече контролират пожара и положението е овладяно, съобщи директорът на Регионална дирекция „Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“..

публикувано на 17.07.24 в 09:51

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово.  За района на село Горска поляна е обявено  частично бедствено положение.  По последни данни огънят е сменил посоката си и в момента се разпространява към село Странджа. Няма опасност..

публикувано на 17.07.24 в 09:13

Продължава борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден

Повече от осем часа продължава борбата с огъня до пограничните села Горска поляна и Воден в боляровската община. На място са десет екипа на противопожарните служби от Ямбол и Бургас, тежка техника прокарва просеки за да ограничи..

публикувано на 16.07.24 в 22:56

Сложна е обстановката в област Стара Загора, къща изгоря в Обручище

Обстановката в цялата област Стара Загора в момента е изключително сложна. Горят къщи в село Обручище . По данни от кмета на селото Станислав Габровски е изгоряла една къща , засегнати са още няколко . Пожарът се разпростира в периметър от около 50 дка..

публикувано на 16.07.24 в 19:04

Пожарът край Симеоновград приближава село Константиново

Пожарът, който вчера пламна край Симеоновград продължава да се развива в голяма близост до с. Константиново, съобщават от местната община. Горят земеделски земи. Направени са просеки преди с. Константиново. Пътят Поляново - Константиново е временно..

публикувано на 16.07.24 в 18:54

Пожарът в пограничното село Горска поляна не заплашва компресорната станция "Странджа"

Пожар пламна в ранния следобед до ямболското погранично село Горска поляна, в близост до компресорната газоизмервателна станция "Странджа". Огънят се е разпрострял на площ от около 3000 декара, но засега няма опасност да прехвърли границата с Турция...

публикувано на 16.07.24 в 18:46

Пожарът в Стара Загора е локализиран (Обобщение)

Пожарът в Стара Загора е локализиран и е под контрола на пожарната , заяви областният управител Методи Марков, който цяла нощ бе на място заедно с кмета на общината Живко Тодоров и неговия екип. Днес по обяд на мястото бяха служебният премиер..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Заради пожарите има промяна на движението на автобусна линия № 9

Във връзка с разразилия се пожар в района на „7-ми километър" и усложнената обстановка, междуселищните линии изпълнявани от масовия градски транспорт на Община Стара Загора ще се движат със следните маршрутни разписания: Движение на линии 9 до края на..

публикувано на 16.07.24 в 16:59
Снимката е илюстративна

Продължава гасенето на пожара до пограничното село Горска поляна

Продължава гасенето на пожара до  пограничното село Горска поляна. Няма опасност пожарът да достигне до компресорната газоизмервателна станция "Странджа", не се налага и евакуация на жителите на пограничното село.  По последни данни..

публикувано на 16.07.24 в 16:52
Илиана Иванова

Комисарят Илиана Иванова ще посети Стара Загора

Комисарятпо иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Илиана  Иванова  ще посети Стара Загора в сряда, информират от пресцентъра на Еврокомисията в България. По време на визитата си тя ще се срещне с кмета на общината Живко..

публикувано на 16.07.24 в 16:14