Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Казанлък с кампания за пролетно почистване и събиране на ненужни вещи

През двата почивни дни Община Казанлък организира кампания под мотото „Да почистим Казанлък!“ за събиране на ненужни вещи. Гражданите ще могат да предадат излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, хартия и пластмаса, едрогабаритни отпадъци като гардероби, дивани и друго домашно обзавеждане, както и чисти непотребни дрехи, като за целта ще бъдат разположените на определени точки контейнери за дрехи, разказа Теменужка Люцканова, от общинското предприятие „Комунални дейности“. Тя добави, че за едрогабаритните отпадъци се налага предварително да бъде направена заявка за извозване.

Теменужка Люцканова допълни, че през двата почивни дни всички граждани на Казанлък могат да депонират строителни отпадъци,сортирани от битов отпадък, на депото в местността „Каракос“ напълно безплатно.

  • Излязло от употреба електрическо и електронно оборудване: печки, перални, хладилници, микровълнови, телевизори, компютри, ютии, сешоари, уредби и др. Заявки за извозване от адрес може да давате на тел.0800 14 100 от понеделник до петък, включително, от 08.00ч. - 17.00ч., а за дните събота и неделя: от 09.00ч. -13.00ч. на тел.0431/ 6 38 80. За дните на кампанията – събота и неделя, едрогабаритните отпадъци трябва да бъдат изнесени пред посочените от Вас адреси от 09:00 до 13.00 часа.
  • Хартия и пластмаса
  • Едрогабаритни отпадъци /секции, дивани, фотьойли, спални, гардероби, столове, маси, мокети и др./
  • Чисти непотребни дрехи - при разположените на определени точки контейнери за дрехи, както следва:
  • 1. бул.“Освобождение“ /над „Шипка лес“/
  • 2. ул.“Ст. планина“ - ул.“Вожели“
  • 3. ул.“Пейо Яворов“ /над Общината/
  • 4. ул.“Иван Шишман“№6
  • 5. ул.“Радецка“ /над ЦДГ „Мечо пух“
  • 6. бул.“23 ПШП“ /Мототехника /
  • 7. бул.“23 ПШП“ /м-н ПЕПКО /
  • 8. Мобилен център зад Пощата

За да се освободите от изброените непотребни вещи може да ги изнесете на следните места в град Казанлък:

  1. Паркинг зад Универсален магазин - хартия и пластмаса, лекарства, батерии, живачни лампи, електроуреди и мебели
  1. Общински паркинг /бивш наказателен паркинг в ж.к.“Изток“, северно от EVN – електроуреди и мебели, лекарства, батерии, живачни лампи, хартия и пластмаса
  1. Паркинг зад магазин „Изток“ – мебели, лекарства, батерии, живачни  лампи, електроуреди, пластмаса и хартия
  1. Паркинг южно от блок 45, ж.к. „Васил Левски“ срещу ОУ „Никола Вапцаров“ –мебели, лекарства, батерии, живачни лампи, електроуреди, пластмаса и хартия
  1. Ул.„Москва“ - срещу ПГ„Лека Промишленост“ – мебели, лекарства, батерии, живачни лампи, хартия и пластмаса, електроуреди
  1. Кръстовището на ул.„Хан Аспарух“ и ул.„Захари Стоянов“ /до детската площадка, северно от бившето Строително училище/ - мебели, лекарства, батерии, живачни лампи, електроуреди, пластмаса и хартия
  1. Съществуващ мобилен център зад Пощата

Кампанията ще се проведе от 9:00 часа до 15:00 часа в определените два дни: събота и неделя, 9 и 10 април 2022г.

  • за информация –  0885588718 - Павлин Коцев 
  • за заявки – 0431 6 38 80 - Стефка Матанова

В двата почивни дни – събота и неделя, 9 и 10 април, включително, всички граждани на Казанлък могат да депонират СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ, сортирани от битов отпадък, на депото в местността „Каракос“ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО,  извън разрешения безплатен 1 куб. м на година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Започна възпоменателният събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание в местността Петрова нива

Националният възпоменателен събор по повод 121-та годишнина от Илинденско – Преображенското въстание се провежда днес в местността Петрова нива, община Малко Търново. Събитието е под патронажа на президента Румен Радев. Проявите започнаха в 13..

публикувано на 17.08.24 в 13:49

Задържан е причинителят на пожара в гората край Сливен

Задържан е мъжът, който причини пожара в гората над Сливен в четвъртък. Той е арестуван снощи в квартал "Надежда'".  Предстои да му бъде повдигната мярка за неотклонение задържане под стража от 72 часа.  Според разследващите мъжът е причинил пожара,..

публикувано на 17.08.24 в 13:11

Продължава издирването на причинителя на палежа в гората край Сливен

Остава под наблюдение районът на пожара, който се разгоря в планината над Сливен. При пожара изгоряха близо 400 декара. Все още не е заловен соченият за извършител на палежа на гората край сливенския квартал "Комлука" - 27-годишен криминално..

публикувано на 17.08.24 в 10:22

До 15 септември се спира движението по част от ул. „Одринска епопея“ в Стара Загора

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за периода от 19 август 2024 г. до 15 септември 2024 г. се спира движението на личен, договориран, обществен транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка на територията на град..

публикувано на 16.08.24 в 17:01
Живко и Петър Стефанови в студиото на Радио Стара Загора

Живко и Петър Стефанови най-малките дарители на РИМ – Стара Загора

Живко и Петър Стефанови са най-малките дарители на Регионалния исторически музей (РИМ) в Стара Загора. Двамата братя бяха специални гости в студиото на Радио Стара Загора, за да разкажат за жеста, който са направили за опазване на историята..

публикувано на 16.08.24 в 16:39

Ремонтните дейности в Ямбол продължават

Община Ямбол завърши ремонта на участъка, свързващ улица "Боровец" с Околовръстен път "Изток" и комплекс "Доктор Дончев". Дължината на ремонтирания път е 1000 метра, като пътната настилка е изцяло възстановена. По време на ремонта са положени два..

публикувано на 16.08.24 в 16:01

Над 400 души от "Традиция" пресъздават епичната битка за Шипка на 24 август

Над 400 души от НД "Традиция" ще пресъздадат епичните боеве за Шипка по време на Руско-Турската Освободителна война от 1877-1878 година, на 24 август, тази година , съобщи Чавдар Ангелов, директор на Национален парк музей „Шипка – Бузлуджа“...

публикувано на 16.08.24 в 16:00

Второ белоглаво лешоядче от старозагорския зоопарк, ще бъде освободено в Природен парк „Сините камъни“.

Второ белоглаво лешоядче на родителите Белчо и Сание от старозагорския зоопарк, ще бъде освободено в Природен парк „Сините камъни“. Пилето бе взето днес в Спасителния център на Сдружение „Зелени балкани“, в чийто инкубатор бе излюпено, преди да бъде..

публикувано на 16.08.24 в 15:56

Променя се маршрутът на автобусна линия с номер 22 в Стара Загора

Община Стара Загора уведомява, че от 19 август 2024 г. до 15 септември 2024 г. се променя маршрутът на движение на автобусна линия с номер 22. П ричината е свързана с извършването на строително-ремонтни дейности на ул. „Одринска епопея" - в участъка от..

публикувано на 16.08.24 в 15:56

Паметникът на връх Бузлуджа подлежи на строително обследване за безопасност

Трябва да се изработи концепция и стратегия за бъдещи действия по отношение на функционалността на Дом-паметника на Българската комунистическа партия (БКП) на връх "Бузлуджа" . Това е било решено на среща между министъра на културата Найден Тодоров и..

публикувано на 16.08.24 в 15:07