Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Споделено работно пространство отваря врати в Стара Загора

Инвеститори в проекта са Силяна Божилова и Костадин Капсъзов

Коуъркинг (coworking) културата навлиза и в Стара Загора. Споделено офис пространство с името Nebula (от англ. звездна мъглявина) отваря официално врати на 10 май. Реновираната бащина къща на оперния певец Александър Марулев посреща ентусиасти, готови да работят по хибриден модел. 

"Идеята е подобни работни места да не са привилегия само на големия град, а IT компании да релокират служителите си в Стара Загора, ако имат възможност", споделя своята концепция Силяна Божилова, съосновател на Nebula. Според нея споделеното работно място дава свободата на работата от дома, но съчетава и социалния контакт на офиса. 

Далеч от формалната обстановка на стандартния офис този тип пространства са като глътка свеж въздух за творчески и креативни личности. 


На площ от 200 кв.м са разположени 30 работни места, 3 конферентни зали за събития и семинари, както и зона за отдих. Домакините предлагат гъвкава схема за наемане на бюро в модерната среда.


Един от плюсовете на coworking space-а е голяма тераса за неформални разговори. 


Идеята за създаването на Nebula се ражда след семейното завръщане в Стара Загора миналата есен. По същото време в града няма действащ коуъркинг, "изпитвах трудности известно време да си намеря място, откъдето да работя", разказва още Божилова, която по професия е социолог и юрист. През февруари намерението й придобива смисъл, когато с IT специалиста Костадин Капсъзов обединяват усилия, за да реализират вдъхновяващия проект. Инвестират 20 000 лв. и с подкрепата на близки и приятели дават нов живот на емблематичната някога сграда. Те вярват, че мястото ще се превърне в притегателен център не само за технологичния сектор, но и за други професионални общности, за които е ценност служителите им да работят в приятна атмосфера. Мисията на двамата основатели е да задържат младите хора в Стара Загора, като им предоставят място за обмяна на идеи, кариерно и личностно развитие.

Пандемията засегна и споделените работни пространства, но те не губят своята популярност и хората в София се връщат отново към тях, отбеляза още Божилова. 

Ден на отворените врати в Nebula ще се проведе на 13 май, петък. На следващия ден, събота, предстои архитектурно ателие за деца между 6 и 12 години с арх. Михаела Захариева. Началото е от 10:00 часа, а входът е свободен. 


Галерия

Още от категорията

Елена Митева за храните които ни зареждат положително

Тя се казва Елена Митева и е от Стара Загора. Т реньор е по правилно хранене. Споделя съвети как да се храним здравословното и балансирано и как начина ни на хранене може да ни зареди с положителна енергия. Какво, кога и как е провокирало..

публикувано на 20.05.22 в 12:20

Радио Стара Загора през погледа на децата

На 21 май БНР Стара Загора навършва 86 години. Историята на радиото започва на 13 декември 1927 година, а редовните емисии на Радио Стара Загора стартира на 21 май 1936 година и остава единствената регионална радиостанция на територията на Южна..

публикувано на 19.05.22 в 15:42

Най-малката циркова артистка в България получи разрешително за работа от Инспекцията по труда в Стара Загора

В Международния ден на семейството ви представяме част от една циркова фамилия. Това са 6 годишната Алекса, 9 годишната Райа и тяхната баба, по майчина линия, з.а Рени Захова . През настоящата седмица лъчезарните дъщери на семейство Надя Мишкарова и..

публикувано на 15.05.22 в 17:05

Мартенички, пратени от Ямбол през февруари, се получиха в Бургас в началото на май

Традициите не са това, което бяха - сентенцията важи с пълна сила за едно от най-популярните телевизионни лица - кореспондентът на "Нова телевизия" в Бургас, Цеца Алексова.   До този извод колегата стига заради интересна история, в която главните..

публикувано на 13.05.22 в 15:12

Отбелязваме Деня на библиотекаря

Датата първоначално е отредена от Българската православна църква за честване на славянските първоучители - светите братя Кирил и Методий, а от 1851 г. тя се отбелязва и като празник на българската просвета. С промяната на календара честването се..

публикувано на 11.05.22 в 09:35

Дения Пенчева: Младото поколение преоткрива фолклора с „Кемене“

Тя е млада, красива и талантлива. Дения Пенчева е един от най–харизматичните наши фолклорни изпълнители. А заради своите модерни интерпретации, та все по–често е наричана посланик на българската народна музика сред новото поколение. Дения е дипломиран..

публикувано на 10.05.22 в 15:21

Проектът "Заеми се, наеми се." в помощ на младите хора от няколко държави

Идеята за този проект се появи, заради това, че все по-често младите хора остават без работа. Като основна причина за този проблем е липсата им на знания как да се представят на пазара на труда, каза за Радио Стара Загора  инж. Мария Славова, п редседател..

публикувано на 03.05.22 в 12:34
„Княз Борис-Михаил I“ (худ. Георги Филев)

Църквата почита свети цар Борис-Михаил, покръстител на българите

На 2 май православната църква почита паметта на свети цар Борис-Михаил, покръстител на българите. Той налага християнството и въвежда писменост в България. Борис I е наречен равноапостолен светец, защото неговото дело в България и на Балканите се равнява..

публикувано на 02.05.22 в 06:15

На 1 май 1879 са пуснати в обращение първите български пощенски марки

Идеята за хартиена лепенка като знак за заплатена услуга е предложена през 1834 година от британеца Джеймс Чалмърс . Парламентът на Великобритания законодателно приема новата концепция през 1839 година. Година по-късно, през 1840 са отпечатани първите..

публикувано на 01.05.22 в 11:40

Пътят към храма

Седмицата след православния Великден наричаме Светлата седмица. Наименованието ѝ се свързва със светлината, която донася на света възкръсналия Христос.  В богослуженията в дните след възкресението Христово, църквата почита Света Богородица и Светите..

публикувано на 29.04.22 в 11:32