Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици чистиха коритото на река Тунджа

Ученици от две ямболски гимназии се включиха в инициативата на Община Ямбол за почистване на част от коритото на река Тунджа, съобщи пресцентърът на общинска администрация.

Възпитаниците на Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“ и Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето” участваха в акцията в района на облагородената неотдавна част на реката в комплекс „Златен рог“.

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански благодари на учениците, които се включиха в мероприятието: „Целта на почистването е косилните машини да не се повреждат толкова често, тъй като знаете, че имаше много отпадъци и едри предмети, които трябва да бъдат премахнати, за да може да се поддържа, полива и коси при нормални условия“, отбеляза той.

Облагородяването на градското резервно корито на река Тунджа е един от най-големите проекти на Община Ямбол за подобряване на градската среда. То е с обща дължина от почти три километра. Коритото беше поетапно облагородено от общински служители. То се почиства периодично, а тревната растителност се полива с вода от реката, припомнят от Общината.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Здрава Каменова: Не сме безразлични

публикувано на 25.08.24 в 10:55

Предупреждение за горещини и днес

публикувано на 25.08.24 в 09:55