Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди по трибуните окрилиха "Берое" за важен успех над "Локомотив"

Снимка: Живко Иванов

"Берое" постигна изключително важна победа над "Локомотив" (Пловдив) с 1:0. Старозагорци грабнаха трите точки в последния си домакински двубой за сезона в самия край на двубоя. Алиун Фал взриви над трихилядите фенове по трибуните на стадиона с гол с глава, който дава предимство на старозагорци в борбата за седмата позиция.

Петър Хубчев не можеше да разчита на наказания за този двубой Абубакар Тунгара, което наложи вътрешни размествания в схемата на игра. Джуниет Али започна като десен бек, а по крилото игра Стив Фуртадо. На вратата традиционно застана Генадий Ганев, останалите в отбрана бяха Сиам Бен Юсеф, Георги Динков и Джонатан Перейра, в средата на терена действаха Серкан Юсеин и Симеон Мечев, пред тях бе Давиде Мариани, отляво по атаката стартира Даниел Генов, а на нейния връх застана Алиун Фал.

Срещата започна със сериозен домакински натиск. За него допринесе и публиката по трибуните на стадиона под "Аязмото", която подкрепяше горещо своите любимци. На няколко пъти между деветата и петнайстата минута беройци можеха да поведат в резултата. Първо Стив Фуртадо се озова на чудесна позиция за обстрел, но вместо да бие, реши да подаде назад към Серкан Юсеин, чийто удар мина над вратата. Малко след това Даниел Генов бе изведен зад отбраната на гостите, но стражът на "Локомотив" Илко Пиргов го изпревари и изби, след което Симеон Мечев не успя да нанесе точен удар. Последва хубав извеждащ пас на скорост към Давиде Мариани, който обаче на границата на пеналта се засуети и загуби топката.

Около средата на полувремето играта се поизравни и по-интересните ситуации секнаха. Действията се развиваха предимно в средата на терена. Няколко отсъждания на рефера Георги Иванов предизвикаха недоволство по трибуните. В самия край на първата част беройци поискаха фаул на Кристиан Гомис срещу Даниел Генов в половината на пловдивчани. Такъв обаче не бе отсъден, а при последвалата атака локомотивци стигнаха до най-добрата си атака до този момент, като Генадий Ганев спаси шут на Лукас Салинас.

Вторите 45 минути започнаха с две чисти положения пред вратата на Илко Пиргов. Първо Даниел Генов се пребори за топката срещу няколко противници, излезе очи в очи със стража на "Локомотив", но би слабо в аут. Малко след това при идентична ситуация Давиде Мариани се опита да прехвърли Пиргов, но неуспешно. Последва нова страхотна ситуация за домакините, но при центрирането отдясно стражът на "смърфовете" успя с върха на пръстите да отклони топката, която отиваше право на главата на Фал, останал на празна врата. Пропуските за беройци не спряха. Нова възможност се откри пред "зелено-белите", но и този път късметът не бе на тяхна страна. 

След бурното начало срещата се успокои за нещастие на хилядите фенове по трибуните. Гостите от Пловдив извършиха три смени накуп в опит да променят представянето си на терена. "Локомотив" не беше далеч от това да намери мрежата на старозагорци, но при прострелното центриране в наказателното поле на домакините топката намери крак на бранител на "зелено-белите", след което премина на сантиметри от лявата странична греда. Главният съдия Георги Иванов показа червен картон на Парвиз Умарбаев заради реакция. Футболистът напусна скамейката на "смърфовете", където се намираше след смяната си. Затишието пред двете врати приключи със 100% възможност за гостите. След центриране отляво топката попадна на главата на непокрития в наказателното поле Христо Иванов, който я засече, но кълбото пoпадна право в ръцете на вратаря Генадий Ганев. В тази ситуация домакините изкараха истински късмет, тъй като при малко повече точно ударът ставаше неспасяем за стража на "Берое". 

Когато всичко отиваше към нулево равенство в срещата беройци нанесоха своя удар. След центриране отдясно в наказателното поле на "Локомотив" гостите на успяха да изчистят топката, която попадна на главата на Алиун Фал. Нападателят стреля, пращайки топката във вратата на Илко Пиргов за 1:0. Логиката възтържествува на фона на по-доброто представяне на "зелено-белите". Голът дойде в послдната 90-та минута. 

Пред гостите от Пловдив нямаха време да реагират и така "Берое" взе дербито и трите точки, с които излезе напред в битката за седмата позиция. Точно след седмица от 20 часа заралии гостуват на "Арда" Кърджали в последен мач от редовния сезон. Беройци имат преднина от една точка пред ЦСКА 1948 в битката за баража.

"Берое" - "Локомотив" Пловдив 1:0

"Берое": Генадий Ганев, Джуниет Али, Сиам Бен Юсеф, Георги Динков - капитан, Джонатан Перейра, Серкан Юсеин( 86 мин. - Кевин Тапоко), Симеон Мечев, Давиде Мариани( 77мин. Христо Митев), Стив Фуртадо, Даниел Генов, Алиун Фал; старши треньор: Петър Хубчев

"Локомотив" Пловдив: Илко Пиргов, Александър Василев, Райън Бидунга - 71 мин. жълт картон, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев - 30 мин. жълт картон( 58мин. Христо Иванов), Лукас Салинас, Венсан Марсел( 58мин. Мартин Паскалев), Бирсент Карагарен, Преслав Боруков( 58мин. Ивайло Димитров); старши треньор: Александър Томаш 

Съдия: Георги Иванов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32