Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хиляди по трибуните окрилиха "Берое" за важен успех над "Локомотив"

Снимка: Живко Иванов

"Берое" постигна изключително важна победа над "Локомотив" (Пловдив) с 1:0. Старозагорци грабнаха трите точки в последния си домакински двубой за сезона в самия край на двубоя. Алиун Фал взриви над трихилядите фенове по трибуните на стадиона с гол с глава, който дава предимство на старозагорци в борбата за седмата позиция.

Петър Хубчев не можеше да разчита на наказания за този двубой Абубакар Тунгара, което наложи вътрешни размествания в схемата на игра. Джуниет Али започна като десен бек, а по крилото игра Стив Фуртадо. На вратата традиционно застана Генадий Ганев, останалите в отбрана бяха Сиам Бен Юсеф, Георги Динков и Джонатан Перейра, в средата на терена действаха Серкан Юсеин и Симеон Мечев, пред тях бе Давиде Мариани, отляво по атаката стартира Даниел Генов, а на нейния връх застана Алиун Фал.

Срещата започна със сериозен домакински натиск. За него допринесе и публиката по трибуните на стадиона под "Аязмото", която подкрепяше горещо своите любимци. На няколко пъти между деветата и петнайстата минута беройци можеха да поведат в резултата. Първо Стив Фуртадо се озова на чудесна позиция за обстрел, но вместо да бие, реши да подаде назад към Серкан Юсеин, чийто удар мина над вратата. Малко след това Даниел Генов бе изведен зад отбраната на гостите, но стражът на "Локомотив" Илко Пиргов го изпревари и изби, след което Симеон Мечев не успя да нанесе точен удар. Последва хубав извеждащ пас на скорост към Давиде Мариани, който обаче на границата на пеналта се засуети и загуби топката.

Около средата на полувремето играта се поизравни и по-интересните ситуации секнаха. Действията се развиваха предимно в средата на терена. Няколко отсъждания на рефера Георги Иванов предизвикаха недоволство по трибуните. В самия край на първата част беройци поискаха фаул на Кристиан Гомис срещу Даниел Генов в половината на пловдивчани. Такъв обаче не бе отсъден, а при последвалата атака локомотивци стигнаха до най-добрата си атака до този момент, като Генадий Ганев спаси шут на Лукас Салинас.

Вторите 45 минути започнаха с две чисти положения пред вратата на Илко Пиргов. Първо Даниел Генов се пребори за топката срещу няколко противници, излезе очи в очи със стража на "Локомотив", но би слабо в аут. Малко след това при идентична ситуация Давиде Мариани се опита да прехвърли Пиргов, но неуспешно. Последва нова страхотна ситуация за домакините, но при центрирането отдясно стражът на "смърфовете" успя с върха на пръстите да отклони топката, която отиваше право на главата на Фал, останал на празна врата. Пропуските за беройци не спряха. Нова възможност се откри пред "зелено-белите", но и този път късметът не бе на тяхна страна. 

След бурното начало срещата се успокои за нещастие на хилядите фенове по трибуните. Гостите от Пловдив извършиха три смени накуп в опит да променят представянето си на терена. "Локомотив" не беше далеч от това да намери мрежата на старозагорци, но при прострелното центриране в наказателното поле на домакините топката намери крак на бранител на "зелено-белите", след което премина на сантиметри от лявата странична греда. Главният съдия Георги Иванов показа червен картон на Парвиз Умарбаев заради реакция. Футболистът напусна скамейката на "смърфовете", където се намираше след смяната си. Затишието пред двете врати приключи със 100% възможност за гостите. След центриране отляво топката попадна на главата на непокрития в наказателното поле Христо Иванов, който я засече, но кълбото пoпадна право в ръцете на вратаря Генадий Ганев. В тази ситуация домакините изкараха истински късмет, тъй като при малко повече точно ударът ставаше неспасяем за стража на "Берое". 

Когато всичко отиваше към нулево равенство в срещата беройци нанесоха своя удар. След центриране отдясно в наказателното поле на "Локомотив" гостите на успяха да изчистят топката, която попадна на главата на Алиун Фал. Нападателят стреля, пращайки топката във вратата на Илко Пиргов за 1:0. Логиката възтържествува на фона на по-доброто представяне на "зелено-белите". Голът дойде в послдната 90-та минута. 

Пред гостите от Пловдив нямаха време да реагират и така "Берое" взе дербито и трите точки, с които излезе напред в битката за седмата позиция. Точно след седмица от 20 часа заралии гостуват на "Арда" Кърджали в последен мач от редовния сезон. Беройци имат преднина от една точка пред ЦСКА 1948 в битката за баража.

"Берое" - "Локомотив" Пловдив 1:0

"Берое": Генадий Ганев, Джуниет Али, Сиам Бен Юсеф, Георги Динков - капитан, Джонатан Перейра, Серкан Юсеин( 86 мин. - Кевин Тапоко), Симеон Мечев, Давиде Мариани( 77мин. Христо Митев), Стив Фуртадо, Даниел Генов, Алиун Фал; старши треньор: Петър Хубчев

"Локомотив" Пловдив: Илко Пиргов, Александър Василев, Райън Бидунга - 71 мин. жълт картон, Кристиан Гомис, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев - 30 мин. жълт картон( 58мин. Христо Иванов), Лукас Салинас, Венсан Марсел( 58мин. Мартин Паскалев), Бирсент Карагарен, Преслав Боруков( 58мин. Ивайло Димитров); старши треньор: Александър Томаш 

Съдия: Георги Иванов




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Млади тежкоатлети мериха сили в турнир

В Стара Загора бе проведен традиционния турнир „Павел Костов“. Надпреварата за възрасти момичета и момчета и кадети и кадетки. Участваха 80 възпитаници на клубове по вдигане на тежести от Стара Загора, Хасково, Сливен и др. Класирането бе формирано..

публикувано на 16.04.24 в 09:07

Пет медала извоюваха кадети и кадетки от „Берое“

В Бургас бе проведен Държавният лично-отборен шампионат по борба за кадети и кадетки. „Кадетките ни се представиха на добро ниво“, съобщи за радио „Стара Загора“ Даяна Стойчева, треньор в старозагорския клуб по борба „Берое“. Нейната възпитаничка и..

публикувано на 15.04.24 в 14:06

Старозагорските бадминтонисти с доминация на Държавното първенство

"Стара Загора бе домакин на Държавното първенство по бадминтон до 17 години за момчета и момичета от петък до неделя. Силно се представиха бадминтонистите от Града на липите. При момчетата Теодор Митев стана първи, а Боян Боев е трети . При девойките..

публикувано на 15.04.24 в 10:53

Живко Желев: Предстои ни важна битка в сряда срещу "Спартак" Пловдив

"Победихме трудно тима на "Асеновец" с 1:0. Още в началото на срещата пропуснахме добри възможности, също и дузпа, но реализирахме в края на първата част. Второто полувреме имаше моменти на леко напрежение, но е важна победата и трите точки. Сега..

публикувано на 15.04.24 в 09:31

Георги Кирилов: Получи се хубав и много резултатен двубой

"Получи се интересен и оспорван двубой на стадион "Трейс Арена". Влязохме твърде слабо в срещата и до 20-та минута губехме с 0:3. Постепенно влязохме в ритъм и до почивката върнахме два гола във вратата на "Верея" за 2:3. Втората част продължи да..

публикувано на 15.04.24 в 08:18

"Берое" и "Локо" Пловдив поделиха точките в интересен мач

"Берое" не успя да победи като домакин пловдивския "Локомотив" в среща от предпоследния кръг от редовния сезон във футболното първенство. Двата отбора изиграха интересен мач в неделната вечер под "Аязмото" и завършиха при резултат 2:2. През първото..

публикувано на 14.04.24 в 21:47

Атанас Апостолов: Получи се добър мач за нас с много попадения

"Направихме силен мач и победихме "Левски" Карлово с 5:1. Определено този мач има по-различен заряд, защото е нещо като регионално дерби. Имаше известно напрежение в нашия тим, но се справихме. Гостите получиха два червени картона, ние един. Мачът..

публикувано на 14.04.24 в 14:46

Мирослав Миндев: Смятам, че надиграхме напълно като гости "Карнобат"

"Постигнахме убедителна победа като гости в Карнобат с 5:1. Напълно превъзхождахме тима на домакините и имахме още доста възможности, които пропуснахме. Доволен съм от моите играчи. Надявам се да запазим това високо ниво и в следващия ни мач в..

публикувано на 14.04.24 в 13:04

Георги Каменов: Бяхме надиграни от втория тим на "Ботев" Пловдив

"Загубихме гостуването на втория тим на "Ботев" Пловдив с 0:4. Още първото полувреме домакините ни водеха с три гола и на практика мача за нас беше приключил. Като цяло ни надиграха във всяко отношение и не успяхме изобщо да се противопоставим на..

публикувано на 14.04.24 в 12:45

Даниел Петров: Изиграхме най-силния си мач през пролетта

"Благодаря на моите футболисти за добрата игра и хубав победа. В Чирпан традиционно се играе трудно и ние през последните години имахме недобри резултати там. Сега стигнахме до отлична победа с 3:1, като това определено това бе най-силния ни мач..

публикувано на 14.04.24 в 11:57