Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първа съвместна изложба на сливенските художници след пандемията

6
Снимка: Стоян Радев

Представителството на художниците от СБХ Сливен и Дружеството на художниците в града направиха първата си изложба в галерия „Май", след близо две години прекъсване, заради пандемията. Общо 25 творби на различни автори и стил са изложени в галерията. При откриването и бяха представен каталозитес творби на участниците в Националната изложба за изобразително изкуство в Сливен през 2020 и 2021 година. 


Кметът на Сливен Стефан Радев приветства участниците в изложбата и им пожела да няма други поводи за прекъсване на културния живот. 

"Радвам се, че залите са пълни след отпадането на мерките, дай Боже да продължи така." 

Председателят на представителството на СБХ в Сливен Илиян Урумов коментира, че предстои един наситен със събития сезон. 


"Вече започваме поетапно да каним автори, чийто заявки вече са се натрупали." 

Румен Спасов, председател на Дружеството на художниците обяви, че от тук нататък животът в галерията влиза в нормалния си ритъм. 

"Така да се каже открихме сега сезона, макар и с малко закъснение." 


Творците Руси Недялков и Мариана Янкова споделиха, че е удоволствие отново да се върнат в художествената галерия. 

"Нова възможност да осъществяваме това, което най-много обичаме – да рисуваме.

"Удоволствие е наистина след такъв режим на затвореност да излезем, да се покажем". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Георги Георгиев

Живот между вярата и въглените

Георги Георгиев е правнук на последния български заточеник в Диарбекир, Манол Хаджиев. Многопластови са интересите на старозагорския правист. Те започват от първите щрихи оставени върху страниците на книгите в домашната библиотека, продължават в..

публикувано на 18.08.24 в 15:00

Децата на Хасково рисуват „С Хасково в сърцето“

Втори минипленер за деца „С Хасково в сърцето“ - творчески послепис на Националния пленер по живопис започва скоро. За втора поредна година Община Хасково предизвиква малки и големи да рисуват на една тема. През 2024г. тя е „С Хасково в сърцето“. Това..

публикувано на 16.08.24 в 16:29
Община Ямбол

Седмичен културен календар на Община Ямбол

Седмичен културен календар на община Ямбол 1 9 август – 25 август 2024 г.   20 август, вторник Диско танци през ваканцията- за момичета от 6 до 10 год. Начален час: 17:00 Място:НЧ „Пробуда-..

публикувано на 16.08.24 в 16:06

Културните събития в Стара Загора през следващата седмица

КУЛТУРЕН АФИШ 19-25 АВГУСТ 19 август (понеделник) Културни особености на европейските държави:  Европа Директно Стара Загора гостува на Детски отдел; Програма  „Да пазим природата: в изумителното царство на растенията”: Странни растения,..

публикувано на 16.08.24 в 13:50

Дизайнерските произведения на Салвадор Дали на колекция „Кесаури“/ Франция/ остават в ямболския Безистен до 20 септември

Поради големия интерес, изложбата „Произведения на дизайна“ с оригинални произведения на Салвадор Дали на колекция „Кесаури“/ Франция/, която гостува в Безистена в Ямбол, се удължава до 20 септември, съобщават от пресцентъра на общината . Близо..

публикувано на 15.08.24 в 15:09

23 млади оперни певци-тенори от различни националности ще се борят за приза „ГЛАСЪТ НА КАМЕН” в Стара Загора

Вторият международен конкурс за млади тенори "ГЛАСЪТ НА КАМЕН" стартира на 20 август от 13.00 часа , когато ще се тегли жребият за реда на участие на кандидатите и за избора на корепетитор, който ще им акомпанира в отделните турове на конкурса. След..

публикувано на 15.08.24 в 15:06

„Пепел от навици“ представя Младежка форум-театрална трупа „Свободни електрони“

Младежка форум-театрална трупа „Свободни електрони“ представя премиера на пиесата „Пепел от навици“ в Сливен, съобщи Габриел Пърев от трупата. Представлението е създадено за Международния ден на младежта с помощта на община Сливен и Младежки..

публикувано на 13.08.24 в 09:31
Академичен народен хор - Пловдив, диригент проф. Костадин Бураджиев.

Академичен народен хор – Пловдив с дебютен албум и международни успехи

Academic Folk Choir  е нов хоров състав, който неотдавна се появи на музикалната сцена у нас и вече се радва на успешни проекти в страната и чужбина. Основател и художествен ръководител на вокалната формация е изтъкнатият хоров диригент и..

публикувано на 12.08.24 в 19:16

"Младежки център за развитие - Взаимопомощ" организира "Вечер на късометражните еко филми"

По повод международния ден на младежта 12 август от 21:00 ч. сдружение "Младежки център за развитие - Взаимопомощ" организира "Вечер на късометражните еко филми" в Еко център "Зелена Европа" с. Средногорово, общ. Казанлък. Това каза за радио Стара Загора..

публикувано на 11.08.24 в 09:00

"Фестивал на комедията" ще усмихне старозагорци за трети път

Стара Загора е домакин за трета година на "Фестивал на комедията". Девет от най-популярните комедианти в България се събират на една сцена, за да празнуват заедно с публиката смеха. Мястото е Летен театър, а датата - 14 август, от 20:30 часа...

публикувано на 09.08.24 в 15:20