Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" започна подготовка само с 13 играчи

С група от 13 състезатели започна тази вечер подготовката си за новия сезон отборът на "Берое". В нея са имащите договори с клуба Георги Динков, Симеон Мечев, Божидар Пенчев, Иван Гошев, новите попълнения Спас Георгиев, Лукас Мартинс и Николай Николаев, както и 4 юноши – Дамян Йорданов (2005 г.), Тодор Жеков (2005 г.), Ивайло Митев (2006 г.) и Димитър Алтънов (2006 г.). С отбора започнаха и двама играчи, които ще бъдат на пробен период. Абубакар Тунгара получи допълнителна почивка и ще се присъедини към тима за втората част от подготовката.

Първото занимание за сезона се проведе на Спортна база „Берое“, а на него присъстваха около 200 фена на „зелено-белите“, които изразиха своята подкрепа към играчи и треньори. През настоящата седмица отборът ще тренира на своята база под Аязмото, а на 20 юни започва втората част от подготовката с лагер в Тетевен.

Към този момент „Берое“ има планирани три контролни срещи.

Преди заниманието наставникът на старозагорци Петър Хубчев  помоли имената на пристигащите на проби да не бъдат обявявани. 

"Знам какво ви интересува най-много. Новите футболисти. Искам да ви помоля, знаете добре каква е ситуацията, нека не споменаваме имена. Каква е причината? Знаете в каква ситуация се намираме и не сме в състояние да се борим финансово с конкурентите. Поради тази причина ми се иска да запазим по-дълго време в тайна. Последните няколко дена и седмици на база на разговори с определени футболисти или мениджъри след това се взимаха други решения. Ясно е, че ние ще правим един абсолютно нов отбор. От стария отбор ще има не повече от пет. Условията не са конкурентни на другите и искаме ние да ги виждаме на тренировки. На подпис ще бъде много голям риск“, заяви Хубчев.

"Няма да ни стигне времето за подготовка. Моето разбиране за подготовка е 42 дена. Сами изчислете колко имаме до първия мач, без да имаме хората. Всеки ден или всяка седмица ще идват нови хора, изключено е да ни стигне времето. Това е действителността. Ако трябва да съм честен, в по-тежка ситуация не сме стартирали. С два пъти по-голям хъс обаче работим. Няма гаранция, че ще направим добър отбор, но поне сме мотивирани. Дано поне намерим характерите такива каквито си ги представяме. Успях да разменя на живо думи с ръководството. Това е моята лична мотивация. Всеки нормален фен на Берое и човек ще го оцени. Момчетата, които дойдат в Берое, не са за пари. Ще търсим морал, мъжество и т.н. Най-важното е всичко да се изплаща навреме. Всички правят всичко възможно. Къде има 100% гаранция в днешно време? Надявам се искрено. Вярвам на думите на хората от ръководството. Това ще е много важно, колкото и малко да е обещаното“, добави той.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Казанлъшкият параатлет Ружди Ружди отново е световен шампион

Ружди Ружди донесе първи успех за България от Световното първенство по лека атлетика за хора с увреждания в японския град Кобе. Казанлъшкият състезател отново е световен шампион. Ружди, който се състезава в клас F55 за спортисти с двигателни..

публикувано на 17.05.24 в 16:57

Зумба денс фестивал завладява Стара Загора за трета поредна година

𝐙𝐮𝐦𝐛𝐚 𝐃𝐚𝐧𝐜𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ще се проведе на 18.𝟎𝟓.𝟐𝟎𝟐4 г. от 𝟏𝟖:0𝟎 ч. на обособената сцена пред Общината. Фестивалът и тази година ще даде среща на близо  30   атрактивни, утвърдени и най-важното лицензирани инструктори за България , преминали..

публикувано на 17.05.24 в 15:06

670 грации участват в турнира „Фея под липите“

От днес до неделя старозагорският клуб по художествена гимнастика „Елит“ е домакин на 18-тото издание на турнира „Фея под липите“. В спортна зала „Иван Вазов“ ще се изявят 670 гимнастички, представящи 23 български клуба, както и гостенки от Израел,..

публикувано на 17.05.24 в 15:05
Парк

Спортен празник утре в парк „Артилерийски“

По повод 17 май - Международния ден на предизвикателството и спорта, Ротари клуб Стара Загора - Берое с ъс съдействието на Община Стара Загора организира спортен празник под надслов „Мисия здрави деца“. Състезателните спортни игри започват в 14.00 часа..

публикувано на 16.05.24 в 15:42

Две титли и куп медали извоюваха малки бойци от „Аскен“

Във Велико Търново бе проведено Държавното първенство по киокушин карате за деца до 8 и до 10 години. „Състезанието премина много добре, участвахме с 13 състезатели, от тях пет деца играха финал, имаме две шампионски титли и най-техничен състезател..

публикувано на 16.05.24 в 10:21

16 медала извоюваха бадминтонисти в Свиленград

В събота и неделя в столицата ще бъде проведен турнир по бадминтон от веригата „Млади таланти“. В същото време в Хърватия предстои детски турнир, в който ще се изяви старозагорката Елица Божилова. Свиленград е домакин на три състезания по..

публикувано на 15.05.24 в 14:29

Даниел Петров: Готвим се за последния ни двубой на сезона в Гълъбово

"Изиграхме дерби срещата на Раднево срещу "Миньор", като двубоят завърши наравно 1:1. През първото полувреме играта ни не бе добра и миньорци поведоха в резултата. Втората част направихме някой корекции и стигнахме до изравняване. Дори имахме и..

публикувано на 15.05.24 в 09:19

Живко Желев: Мачът на истината за нас предстои в Несебър

"Победихме като гости в Карлово местния "Левски" с 4:0. Определено не съм допускал, че ще се справим толкова убедително срещу този съперник. Доволен съм от старанието на момчетата от тима ни. Сега имаме пореден междинен кръг и се готвим за трудно..

публикувано на 14.05.24 в 15:39

Стара Загора ще бъде домакин на турнира по лека атлетика "Самарско знаме"

"Утре, 15 май 2024 година стартира турнирът по лека атлетика "Самарско знаме". Стадион "Берое" в Стара Загора ще е домакин на това традиционно състезание, което през последните години не се провеждаше регулярно. Сега отново най-добрите лекоатлети в..

публикувано на 14.05.24 в 12:45

10 отличия спечелиха плувци от клуб „Траяна“

В края на седмицата плувци от старозагорския клуб „Траяна“ ще пътуват за Сандански. Там ще бъде проведен турнир за най-малките възрасти, от 8 до 11 години. В края на миналата седмица в същия град бе проведен друг турнир, „Спартак“, за по-големите...

публикувано на 14.05.24 в 09:52