Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Регионалната асоциация на общините „Тракия“ отбеляза 25 години

проф. Иван Върляков

Регионалната асоциация на общините /РАО/ „Тракия“ отбеляза 25 години.  В нея членуват 27 общини от 7 области. 

Целите, които обединяват учредителите, са да създадат надпартийно, неправителствено, независимо и доброволно сдружение, работещо за представителство и защита на интересите на членовете пред централната власт и нейните регионални структури.

А акцент е поставен на сътрудничеството между общините при разработването на общи стратегии и реализиране на програми за укрепване на местното самоуправление и гражданското общество, както и за устойчиво развитие на населените места в региона, каза за Радио Стара Загора Иван Върляков, изпълнителен директор на асоциацията. По думите му сред основните проблеми пред общините днес e нуждата от децентрализация


По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Стефан Радев, кмет на Община Сливен

Община Сливен е в готовност за есенно-зимния сезон

Промяна на общата рамка в бюджета на община Сливен до края на годината не се налага. Общината е в добро финансово състояние и без никакви просрочени задължения, каза в интервю за Радио Стара Загора кметът Стефан Радев. За предстоящия есенно-зимен..

публикувано на 04.10.22 в 09:25
Александър Христов

Доц. Александър Христов: Най-вероятно ще има нови избори

„Един от най-сигурните ефекти на нови избори е още по-ниска избирателна активност, което пък означава, че твърдите партийни ядра ще имат по-голямо влияние“, коментира в интервю на Радио Стара Загора комуникационният експерт експертът доц...

публикувано на 03.10.22 в 15:54

Даниела Делчева: Не пилатес промени живота ми, моята собствена пилатес система го направи

Една от малкото активности подходяща за всеки е пилатес. Подходяща за всички възрасти и всеки пол. За ползите от пилатес разговаряме със старозагорската фитнес инструкторка Даниела Делчева. Пилатес е специфична методика на изпълняване на..

публикувано на 02.10.22 в 17:24

Фондация „Програма достъп до информация“ образова граждани и институции

Целта на Фондация „Програма достъп до информация“, която работи в България от 25 години, е да образова гражданите и организациите, които имат нужда от достъп до информация, както и тези, които трябва да я дават. Това съобщи в ефира на Радио Стара..

публикувано на 29.09.22 в 17:10

За да имате здраво сърце, пазете семейството си

Днес отбелязваме Световния ден на сърцето. Идеята на Световната федерация на сърцето датира от 2000 г, когато е подкрепена от Световната здравна организация, Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата и други международни..

публикувано на 29.09.22 в 06:30

Темата за Украйна липсва в предизборната кампания на политиците

Темата за Украйна липсва в предизборната кампания на политиците у нас. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора проф.  Татяна Дронзина, д-р на политологичните науки, преподавател в Софийския университет "Климент Охридски". По думите й това е много..

публикувано на 28.09.22 в 08:54

Психолог: Безсрочните психотестове за шофьори не са решение на проблема

Удостоверението за психологическа годност на водачите, извършващи обществен превоз, да стане безсрочно и да не се налага периодично минаване на психотест. Това предвиждат промени в Наредба № 36 за изискванията за психологическа годност,..

публикувано на 27.09.22 в 13:27

Сделките с имоти „на зелено“ стават рискови

„Вече се забелязва забавяне в изпълнението на проекти от строителни компании. Някъде по обективни причини, заради забавяне на доставките на строителни материали. Но някои не толкова подготвени строителни фирми ще претърпят загуби и може да се..

публикувано на 26.09.22 в 16:16
Велизар Шаламанов

Велизар Шаламанов: Трябва да бъдат очертани заплахите за България от войната и да се вземат мерки

Много е важно да бъдат очертани рисковете и заплахите за България от войната в Украйна и да бъдат взети мерки. Това заяви ви интервю за Радио Стара Загора военният експерт Велизар Шаламанов, бивш служебен министър на отбраната. Той определи като..

публикувано на 26.09.22 в 09:35

Нощ на изкуствата, Международен студентски театрален фестивал и Фестивал на виното и културното наследство в Стара Загора

За седемнадесета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата”. „Събитието  се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на града ни. То стартира официално в  19.00 часа пред Регионалния исторически музей...

публикувано на 23.09.22 в 15:09