Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Производителите на тютюн вече могат да кандидатстват по помощта "де минимис"

Цветан Филев

От днес, до 15 август тютюнопроизводителите могат да подават документи за подпомагане по помощта "де минимис" (de minimis) за компенсиране на част от производствените разходи за отглеждане на тютюн. Дава се възможност на около 300 производители, които не са отговорили на условията през миналата година да подадат документи сега, обясни Цветан Филев, председател на Национална Асоциация на тютюнопроизводителите:

Цветан Филев, допълни, че до края на август трябва да бъдат изплатени средствата на производителите, подали документи за помощта. 

Цялото интервю на Станислава Раянова с Цветан Филев може да чуете в прикачения звуков файл.
По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Разработват проект за летище и автомобилна писта на Узунджово

Обявиха обществена поръчка за бившето летище „Узунджово“ и по-точно за изработване на комплексен инвестиционен проект за автомобилна писта. Такова решение вече взеха общинските съветници на Хасково преди време. Срокът на изработването на проекта..

публикувано на 28.05.24 в 13:49

На празник на черешата канят в село Кирилово

На 15 юни /събота/ в старозагорското село Кирилово ще се вихри истински празник на сетивата, където акцент ще бъде черешата. Програмата започва от 16.30 ч. с игри и забавления за децата, а час по-късно  гостите ще се насладят на красиви и цветни рисунки..

публикувано на 28.05.24 в 13:40

Стефан Саранеделчев ще получи званието „Почетен гражданин на Казанлък“

Званието „Почетен гражданин на Казанлък“ тази година ще бъде връчено на дългогодишният юрист и съдия, общественик, краевед и писател Стефан Саранеделчев, който е сред инициаторите за възстановяването на историческото име на връх Свети Никола, на..

публикувано на 28.05.24 в 12:09

Издирват извършители на кражба от кметството в Шивачево

Криминалисти от ОДМВР-Сливен работят по случай на взломна кражба от сградата на кметството в град Шивачево. Сигналът е получен след 03.00 часа сутринта. По първоначални данни е открадната неголяма сума от две каси, съхранявани в сградата. По време на..

публикувано на 28.05.24 в 11:02

Подреждат изложба "Детство мое, реално и вълшебно" в РИМ - Стара Загора

На 30 май 2024 г. от 17,30 ч. в малката изложбена зала на РИМ – Стара Загора ще бъде открита изложба "Детство мое, реално и вълшебно".  „Детство мое, реално и вълшебно, детство мое, така си ми потребно...“.С тези стихове от любимата детска..

публикувано на 28.05.24 в 10:44

Тече полицейска акция срещу търговия с гласове в Сливенско

Полицейска акция срещу търговия с гласове се извършва в област Сливен, съобщи пред журналисти комисар Димитър Кикьов, началник на отдел "Охранителна полиция" към Областната дирекция на МВР - Сливен, цитиран от БТА. От сутринта са започнали процесуални..

публикувано на 28.05.24 в 09:56
Снимка: Даниела Костова

С изложбата на български владетели започват проявите за Празника на Ямбол

С изложбата „Български владетели и исторически битки" започват проявите, свързани с Празника на Ямбол - Св. Дух. С възстановка край Средновековната крепост  до Градския парк и творбите на  художниците Николай Русев и Марина Варенцова-Русева ще..

публикувано на 28.05.24 в 05:23

Над 2400 четвъртокласници се явиха на НВО по български език в областта

Без проблеми е преминало днес националното външно оценяване по български език за четвъртокласниците в област Стара Загора, което се проведе в 92 училища. На него са се явили 2 461 ученици, а 158 не са положили изпита по различни причини, обобщи..

публикувано на 27.05.24 в 17:43

Община Стара Загора осигурява транспорт за трудноподвижни избиратели

Избирателите със затруднения в придвижването в Стара Загора ще могат да гласуват в подвижна секция на предстоящите избори за депутати и евродепутати на 9-и юни. След изтичането на крайния срок в събота, заявления са подали 16 човека от града и три села в..

публикувано на 27.05.24 в 17:13

Отпуснаха 6 млн. лв. за пътя между Казанлък и Копринка

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова подписа договор в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на проекта за реконструкция на общинския път и изграждане на велоалея от град Казанлък до село Копринка. Стойността..

публикувано на 27.05.24 в 17:10