Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Халил Летифов: С омраза не можеш да се задържиш във властта

Халил Летифов
Снимка: БГНЕС

„Движението за права и свободи" ще се яви самостоятелно на изборите, обяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след заседанието на централния съвет на партията.

Волята на българските граждани на 2 октомври ние виждаме като едно пречистване и рестартиране на този зациклен модел, който не роди нищо добро, коментира за Радио Стара Загора веднага след заседанието зам.-председателят на движението и старозагорски депутат Халил Летифов.

„В политическото битие има много малко допирни точки между субектите. Тази самодостатъчност, която демонстрираха и самороразпадналото се мнозинство, затвърдиха тази политическа криза, чиято цена плащаме-за около година четвърти избори, което е ясен знак, че ние сме в политическа криза“.

Според Летифов с омраза в политиката можеш да дойдеш на власт, но с омраза не можеш да се задържиш. „Тази власт, която си отиде, беше поредното доказателство за това, тя използваше лъжата и антиреториката като форма на политика и само за седем месеца се сгромоляса.

Провалът е очевиден, но за съжаление цената ще плащаме всички ние-гражданите, бизнесът и политическите партии“.

Пред сегашното служебно правителство стоят редица не леки задачи като "най-важната е да организира честни и свободни избори, но без реваншизъм, на който станахме свидетели при  предходните два избора“, допълни още Халил Летифов.


Цялото интервю с него чуйте в прикачения файл.

Още от категорията

Снимката е илюстративна

Бедствено положение в Харманли, Любимец и Свиленград заради бушуващите пожари

Бедствено положение заради пожари обяви областният управител на Хасково Минко Ангелов за общините Харманли, Любимец и Свиленград. По думите на Ангелов положението е извън контрол. Той ще иска помощ от военните, очаква помощ и от пожарникари от други..

публикувано на 09.08.22 в 18:03

Маските стават задължителни в болниците и градския транспорт в цялата страна

От четвъртък, 11 август, защитна маска за лице ще трябва да бъде носена, само когато гражданите се намират в лечебни заведения, аптеки, оптики, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и в социални услуги от резидентен тип за деца и..

публикувано на 09.08.22 в 17:35

Временно спира газоподаването в Стара Загора

Във връзка с присъединяването на новоизградени технологични съоръжения към газопреносната мрежа на „Булгартрансгаз", считано от 07:00 ч. на 16 август (вторник) до 07:00 ч. на 19 август (петък) , държавният системен оператор „Булгартрансгаз“  ще..

публикувано на 09.08.22 в 17:17

Пожари и в област Хасково

4 къщи горят в с. Вълче поле, община Любимец. Това съобщиха от Пожарната в Хасково. На мястото са изпратени екипи, които гасят пожара. Гори край жп линията между Харманли и Свиленград . Изпратени са 6 екипа служители на Пожарната.

публикувано на 09.08.22 в 17:15

Пожарът в Пъстрово се разраства

публикувано на 09.08.22 в 16:54
Снимка: БНР-Незабравка Кирова

В Ямбол се борят с два пожара едновременно

С два пожара се борят в момента ямболските огнеборци. Единият е в подножието на хълма „Боровец“ в рамките на града, където горят сухи треви и храсти, а другият между Ямбол и село Веселиново. От противопожарната служба в Ямбол уверяват, че към момента..

публикувано на 09.08.22 в 16:24

Община Стара Загора изпрати водоноска и 20 доброволци в помощ на огнеборците в Пъстрово

Община Стара Загора изпраща водоноска и 20 доброволци в помощ на пожарникарите, които вече няколко часа се борят с големия пожар в старозагорското село Пъстрово. Това обяви за Радио Стара Загора кметът на общината Живко Тодоров.  Той каза..

публикувано на 09.08.22 в 15:48

Национална научна конференция обединява три знакови годишнини за Българската православна църква

В навечерието на Деня на българската независимост Стара Загора ще бъде домакин на Национална научна конференция под надслов  "Културно-просветна и благотворителна дейност на Българската православна църква от Освобождението до средата на XX век" . Събитието..

публикувано на 09.08.22 в 15:35

Голям пожар в село Пъстрово

обновено на 09.08.22 в 15:09

Затвориха пътя Стара Загора-Казанлък

Временно е затворен път I-5 Стара Загора-Казанлък, поради паднало дърво. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР Стара Загора. Движението се осъществява по обходен маршрут : за леки автомобили - Стара..

публикувано на 09.08.22 в 14:23