Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

До 21 август ще станат ясни пълните листи на БСП за изборите

Снимка: БГНЕС

Бившият социален министър Гьорги Гьоков отново ще води листата на социалистите в Стара Загора на предстоящите парламентарни избори. В интервю за Радио Стара Загора той коментира, че партията ще излезе с положителни послания на тези изборите.

Ще продължим политиката в социалната сфера. В регионален план ще работим за запазване на комплекса „Марица-изток“, разбира се ще правим стъпки и за екологията“, заяви Георги Гьоков.

Той уточни, че до 21 август трябва да станат ясни пълните листи за парламентарните избори. В момента текат номинации за тях.

Бившият социален министър определи като „смешни“ критиките на президента за провал в сферата на социалната политика.

„Много смешно. Провал в социалната политика може да се казва за 12-годишното управление преди нас. Дори най-големите ни противници определиха и приетите бюджети за най-социалните. Когато критиките са основателни не бих си позволил да говоря каквото и да е. И с цялото ми уважение, не само на президента, но на който да твърди, че има провал в социалната политика, ще дам сериозен отпор. Ако това е истерия го приемам, но не мисля, че е такова“.

По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Сливенската пожарна получи дарение от Германия

Пожарната в Сливен получи дарение - специализиран автомобил от Германия. Автомобилът е бил на служба в пожарната на химически завод в град Кьолн, съобщи старши инспектор Росен Георгиев от Регионалната служба Пожарна и аварийна безопасност. Българин,..

публикувано на 05.10.22 в 17:22

Рекордно ниска избирателна активност в област Сливен

Рекордно ниска избирателна активност е регистрирана на изборите за 48 Народно събрание в Сливенска област – 28,69%. Според членът на РИК Минко Стефанов това е най-ниската активност от 32 години насам. На изборите за парламент в Сливенска област са..

публикувано на 05.10.22 в 16:48

Община Стара Загора взе участие в „Бизнесът и регионите – Променена България“

Община Стара Загора взе участие в станалото ежегодно събитие, събиращо на едно място представители на бизнеса и местната власт. Третата дискусия, посветена на устойчивото развитие на регионите в България и ролята на местните власти, се организира..

публикувано на 05.10.22 в 16:19

Стара Загора празнува своя Ден!

С церемония за полагането на венци и цветя пред паметника "Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г." и символичния първи камък за възстановяването на града бе дадено начало на празничната програма за 5 октомври.  Празничен водосвет отслужи..

публикувано на 05.10.22 в 15:16

Главна инспекция по труда ще разследва инцидента в "Арсенал"

Екип от експерти от Главна дирекция "Инспектиране на труда" е командирован да подпомогне инспекторите по труда от Дирекция "Инспекция по труда" - Стара Загора при разследването на инцидента в Завод 4 на "Арсенал" АД на 04.10.2022 г., при който загинаха..

публикувано на 05.10.22 в 14:42

Йоана Попова е избрана за кмет на Млада Загора

Йоана Попова е 27-мият  кмет на Млада Загора. Тя е 11 клас в Спортно училище „Тодор Каблешков“ в Стара Загора. По традиция, в навечерието на Празника на града, Младежки общински съвет, представители на старозагорските училища и жури избират..

публикувано на 05.10.22 в 14:18

ВиК-Стара Загора обмисля компенсации за засегнатите от снощната авария

ВиК – Стара Загора ще обезщети своите потребители заради възникналата снощи авария на кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ и ул. „Хаджи Димитър“. Дружеството ще обмисли вариант, в който да бъдат приспаднати до 20 % от разпределението на общите..

публикувано на 05.10.22 в 12:18

Прокуратурата разпореди проверки на оръжейни заводи в пет области

Апелативна прокуратура–Пловдив разпореди да бъде извършена проверка по реда на надзора за законност във всички предприятия и места за производство и съхранение на оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия на територията на апелативния..

публикувано на 05.10.22 в 12:12

В Стара Загора ще се проведе безплатен тур посветен на парковете

Нов маршрут от инициативата „Безплатни градски турове“, организирана от Община Стара Загора и Туристически информационен център ще зарадва жителите и гостите на града в празничния 5 октомври. Турът започва от 17:00часа пред шадравана на..

публикувано на 05.10.22 в 11:44

Кметът на Димитровград опита да спре шофьори-нарушители с граждански арест

Кметът на Димитровград Иво Димов опита да извърши граждански арест на шофьор на камион-нарушител. Причината е продължаващото пренебрегване на ограниченията за преминаване на тежки превозни средства през мост в Димитровград, който е рахабилитиран..

публикувано на 05.10.22 в 11:32