Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

С три премиери и много изненади концертите „Пеещи артисти“ тръгват от Стара Загора

| обновено на 09.09.22 в 17:44

Плеяда български актьори, певци и музиканти ще гостуват в Стара Загора на обновения Летен театър на 11 септември от 20ч.

Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Койна Русева, Добрин Досев, Николай Урумов, Стефания Колева, Милена Маркова, Катерина Евро, Гергана Стоянова и Симеон Владов са само част от артистите, които ще зарадват с изпълненията си гостите и жителите на града. Концертът ще бъде филхармоничен под диригентската палка на Георги Милтиядов.

Участие ще вземат композиторите Момчил Колев, Красимир Гюлмезов, Светослав Лобошки, Кай Орлинов – всички, които са участвали със свои творби в музикалната колекция „Пеещи артисти“.

Този проект се посвещава на нашите учители, творци и приятели, на всички пеещи артисти, между които Тодор Колев, Стефан Данаилов, Асен Кисимов, Татяна Лолова и още много други, каза за Радио Стара Загора двигателят и автор на всички идеи в „Пеещи артисти“ Игор Марковски. В концерта ще чуем гласовете на Татяна Лолова и Стефан Данаилов, допълни Игор Марковски.

На 11 септември в Стара Загора ще станем свидетели на три премиери от проекта: песента „Нямаш право“ по стихове на Наталия Симеонова, музика Момчил Колев, изпълнение на Весела Делчева и песента „Защо“ по музика и текст на Биляна Ангелова, в изпълнение на Койна Русева. Третата премиера организаторите запазват като изненада, уточни Игор Марковски и увери, че ще дадат 100 минути повече в духовния ни живот.

Следващият концерт "Пеещи артисти" ще бъде в Бургас на 22 септември и финалът е в София на 1 ноември - Денят на народните будители.

"Пеещи артисти" е проект с песни на най-добрите поп изпълнители с изявени български актьори, който започна преди повече от две години, а БНР - Радио Стара Загора представихме всички до една 19 творби.

Още от категорията

Започват разкопки на праисторическите медни рудници на Мечи кладенец

Следващата седмица ще започнат разкопки в местността Айбунар (Мечи кладенец), недалеч от Стара Загора на най-старите  медни рудници в света от праисторическо време. Проучванията са финансирани от Министерството на културата и община Стара Загора с 45..

публикувано на 03.10.22 в 13:40

Творчески колектив “На улицата“ организира „Детски базар от деца за деца“

Творчески колектив "На улицата" организира детски базар в деня на Стара Загора. Събитието ще се проведе в парк "5-ти октомври".  Базарът се провежда за първа година и има за цел да развие предприемаческите умения при децата. Това каза в интервю за радио..

публикувано на 03.10.22 в 12:45

Койна Русева: С песента „Защо“ се научих да разчитам на себе си (видео)

В 21-та песен от колекцията „Пеещи артисти“ влезе по думите ѝ извън зоната на комфорта актрисата Койна Русева. Този път сама, без дуетната си половинка Миро. Песента се казва „Защо“ и за нея Койна Русева казва: „Всеки сам за себе си ще намери..

публикувано на 02.10.22 в 16:32

Азия в обектива на пловдивски фотограф и страстен пътешественик

Пловдивчанинът Минко Михайлов е познато име. Той е един от най-известните художници в света на фотографията. Биолог, професионален фоторепортер, един от създателите на фотографската школа PHOTOSCHOOL.BG и един от главните лектори в нея. За професионалните..

публикувано на 02.10.22 в 16:30
Паскалева къща

В Хасково обновяват възрожденски къщи и етнографска експозиция

Две възрожденски къщи в Хасково ще бъдат ремонтирани. Обновяване се предвижда за Кирковото училище и Паскалевата къща. Освен това ще бъде реновирана и етнографската изложба на Регионалния исторически музей. Общо 400 000 евро ще се инвестират в..

публикувано на 02.10.22 в 12:29
Стара Загора

170 творци събра Национален конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“

170 автори бяха част от тазгодишното издание на Национален конкурс за поезия „Академик Николай Лилиев“. Съревнованието на майсторите на перото се организира от Община Стара Загора, Дружество на писателите – Стара Загора, Фондация „Космос – Димитър..

публикувано на 01.10.22 в 14:33

Ще представят книга за живота на писателката Яна Язова в Стара Загора

След 47 града, литературният критик  и писател Юлий Йорданов ще представи и в Стара Загора книгата си „Яна Язова – перлата в перото“ . Националният литературен маратон от творчески вечери е под надслов „Яна Язова – енигма, фатализъм и реалност“...

публикувано на 29.09.22 в 16:15

Община Павел баня обявява литературна награда „Стефан Фурнаджиев” и съпътстващ конкурс за поезия и проза

Два литературни конкурса за поезия и проза обявява Община Павел баня. Единият е за наградата на името на поета „Стефан Фурнаджиев” и в него могат да участват поети и писатели от цялата страна, а другият конкурс ще се проведе само между авторите от община..

публикувано на 29.09.22 в 12:39

Старозагорско присъствие в книга с впечатления на българи от Китай

Професор по китаистика от Софийския университет обединява българи на различна възраст и с различни професии с впечатленията им от Поднебесната империя.  Старозагорското участие в книгата на професор Соня Алексиева „Китай през погледа на българите“, е..

публикувано на 27.09.22 в 19:10
Калоферските гайдари на събора в Копривщица 2005.

Гайдарите от Калофер с номинация за "Живи човешки съкровища"

Гайдарите от гр. Калофер са номинацията на Пловдивска област за попълване на Националната система „Живи човешки съкровища – България 2022“ . Процедурата се състои от два етапа - областен и национален. Комисия с председател гл. ас. д-р Радка Братанова..

публикувано на 27.09.22 в 15:22