Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Извозват до границата със Сърбия част от пострадалите деца (СНИМКИ)

8
Снимка: Радио Стара Загора

Областната дирекция на МВР в Стара Загора ще ескортира част от пострадалите при пътния инцидент на АМ Тракия" сръбски граждани, съобщиха от пресцентъра на Дирекцията. 

С пет реаномобила ще бъдат извозени седем деца. Те ще потеглят към ГКПП "Калотина" от Старозагорската университетска болница в 13 часа. Очаква се ескортът да бъде на границата около 15-15.30 часа, където пострадалите ще бъдат предадени на сръбските власти, уточняват от МВР.


По публикацията работиха: Зорница Семерджиева, Гергана Пейчева

БНР подкасти:

Галерия

Още от категорията

Запалиха празничните светлини в Стара Загора

12-метрово живо дърво, накипрено в празнични одежди в центъра на Стара Загора, засия със силата на хиляди светлини. Малките, но много талантливи, артисти от Детско-юношеска студия за опера и балет към Държавна опера Стара Загора изпъстриха..

публикувано на 02.12.22 в 19:13
Снимка: РИМ-Стара Загора

РИМ-Стара Загора с изложба „Български банкноти от миналото”

Защо в небето над Стара Загора са хвърчали банкноти на 1 май 1928 година, а банковите служители са затискали с телата си милиони левове на този ден?  Как са изглеждали българските банкноти в миналото? Как са изглеждали сградите на банките и касовите..

публикувано на 02.12.22 в 17:17

Актуална пътна обстановка в област Стара Загора

Към 16:30 часа на прохода "Шипка" времето е облачно, със слаб дъжд, температурата е минус 2 градуса. Видимостта е намалена до 40 метра поради мъгла. На прохода на Републиката видимостта е добра, температурата е 2 градуса.  На АМ "Тракия" и АМ "Марица"..

публикувано на 02.12.22 в 16:57

Как председатели на избирателната комисия в Стара Загора коментираха промените в Изборния кодекс

След близо 18-часов парламентарен маратон депутатите приеха промени в Изборния кодекс. Според тях избирателят може да избира дали да гласува с хартиена бюлетина или с машина, прието беше секционните комисии да броят бюлетините от машинното гласуване..

публикувано на 02.12.22 в 16:23

Окръжната прокуратура в Ямбол ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" на грузинеца, превозвал нелегални мигранти

Окръжната прокуратура в Ямбол ще поиска да бъде наложена постоянна мярка  "задържане под стража"  на 33- годишния грузински гражданин, превозвал нелегални мигранти. При катастрофа, край Елхово, в сряда вечерта, пострадаха 30- годишна бременна жена и 10..

публикувано на 02.12.22 в 16:17

Летният театър е една от трите номинации на Стара Загора в престижния конкурс "Сграда на годината"

За поредна година Министерството на регионалното развитие и благоустройство организира престижния национален конкурс за сграда на годината в общо 13 категории. Всички близо 90 обекта ще се борят и за наградата на публиката в онлайн гласуване , което..

публикувано на 02.12.22 в 15:30

Община Сливен разширява гробищните паркове в пет села

Община Сливен разширява гробищните паркове в пет населени места. За три от тях има влезли в сила подробно устройствени планове, за останалите два са започнали геоложки проучвания.  Предвидените за разширяване гробищни паркове са в села са Глушник, Стара..

публикувано на 02.12.22 в 15:19

Две села са против изграждане на кариера за добив на варовик

„Животът, здравето и поминъкът на населението са от първостепенно значение в Братя Даскалови и не желаем в никакъв случай общината от селскостопански район с екологично земеделие, с редица защитени видове животни и птици и с потенциал за развиващ..

публикувано на 02.12.22 в 13:58

Задържаха мъж, превозващ нелегални мигранти, на АМ "Марица"

Мъж, превозващ нелегални мигранти, е задържан вчера в РУ Димитровград, съобщават от ОД МВР-Хасково. В 15:15 часа, в хода на операция по линия на незаконната миграция, служители са спрели за проверка на АМ “Марица“ лек автомобил „Форд“, движещ се от..

публикувано на 02.12.22 в 13:39
Снимка: община Стара Загора

Община Стара Загора купи апарат за очен скриниг за деца

Немски апарат за очен скрининг при деца „PlusОptiх" ще бъде в подкрепа на превенцията на детското очно здраве. Той бе закупен от Община Стара Загора и предстои да бъде използван в детски ясли и градини, съобщават от пресцентъра на общината. За..

публикувано на 02.12.22 в 13:07