Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без сериозни проблеми започна изборният ден и в Ямболско

Снимка: Ани Петрова

Без сериозни проблеми започна изборният ден в Ямболска област. В много от секциите членовете не са се явили, но са били заменени с нови. Наложило се е рестартиране на една машина за гласуване, тъй като са били въведени грешни данни.

Близо 107000 са избирателите в петте общини на Ямболска област. Най-много са в град Ямбол  64 520 души, а най малко в крайграничната община Болярово- 2663 избиратели. Сформирани 237 избирателни секции, от които 3 в ямболски лечебни заведения и една в елховския арест. В 157 от секциите се гласува с машини, катосамо в две от тях има по две устройства, за разлика от вота през ноември миналата година, когато в десет секции е имало по две машини, уточни председателят на Районната избирателна комисия Биляна Кавалджиева: 

"Преценката е на базата от предните избори. Нямам информация да има резервни машини" 

131 са кандидатите за народни представители, които ще се състезават за четирите депутатски места в Ямболска област, най-младият е на 22 години, а най- възрастният на 74.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Повече от 10 автомобила и бус с помощи за Воден потеглиха от Стара Загора

Повече от десет автомобила и един бус с добороволци и помощ за село Воден потегли от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщават на страницата си в социалните мрежи от Клуб за..

публикувано на 21.07.24 в 10:55

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна

И днес в опожареното село Воден пристигат доброволци от цялата страна. Една част от тях ще бъдат включени в разчистването на опожарените къщи, други ще бъдат включени в действията по гасене. Младежите са от различни градове на страната. Тони..

публикувано на 21.07.24 в 10:10

Забраняват влизането в язовир "Жребчево", испанските самолети ще зареждат вода

Забранява се влизането с лодки и джетове в язовир "Жребчево" в неделя, 21 юли, съобщиха от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН)- Нова Загора. Днес се очаква два противопожарни самолета от Испания да зареждат вода за..

публикувано на 21.07.24 в 09:19

Вече е монтирана новата мобилна клетка в района на село Воден

За по-малко от 24 часа приключи процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на село Воден и от снощи тя е в експлоатация, информират от пресцентъра на министерството на транспорта. По разпореждане на премиера Димитър Главчев..

публикувано на 21.07.24 в 09:13

Четири хеликоптера и два самолета гасят и днес огъня край Воден

Продължава развитието на пожара в района на село Воден в широколистен масив, съобщи заместник-директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защити на населението" старши комисар Любомир Баров. Според информацията от тази сутрин огънят се развива в..

публикувано на 21.07.24 в 09:04

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета

Под връх Бузлуджа отбелязаха 156 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета. Честването започна с панихида в памет на героите, отслужена от свещеници от Старозагорската епархия, в съслужие с казанлъшки духовници. В церемонията се включиха и деца..

публикувано на 20.07.24 в 18:33

В Сливен започват проверки на земеделци за противопожарно оборудване

В област Сливен мобилни групи започват проверки на местата и дейностите с висок риск от възникване на пожари. Екипите са сформирани по заповед на областния управител Чавдар Божурски. В тях влизат представители на пожарната, полицията, горски и Областна..

публикувано на 20.07.24 в 17:25

Двама мъже пострадаха тежко след сбиване в Раднево

На 19.07.2024г. в 18:33 часа, в  РУ-Раднево е получен сигнал за сбиване в гр. Раднево. На място незабавно е изпратен полицейски екип. Установено е, че около 18:30 часа е възникнал скандал между няколко лица - от една страна двама мъже на 45 и 34..

публикувано на 20.07.24 в 13:16

Покривът на Второ основно училище в Стара Загора протече, наводниха се стаи

Няколко класни стаи и Актовата зала във Второ основно училище „Петко Рачов Славейков” в Стара Загора  са се наводнени след протичане на покрива при падналия дъжд вчера. Това съобщи, в социалните мрежи, директорът на училището Милена Желязкова. Г-жа..

публикувано на 20.07.24 в 12:06