Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста задържаните за разпространение на марихуана в село Дъбово

Снимка: архив

Постоянна мярка "задържане под стража" постанови днес Окръжен съд - Стара Загора за петимата обвиняеми за организирана престъпна група за разпространение наркотици. Групата е действала на територията на област Стара Загора.

Обвиняемите са на възраст от 18 до 65 години, като четирима от тях са роднини. 

По данни на прокуратурата са отглеждали и разпространявали голямо количество марихуана. Като част от наркотичните вещества са съхранявани в църквата в мъглижкото село Дъбово.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора са извършени множество действия по разследването - претърсвания на пет адреса на територията на с. Дъбово, обл. Стара Загора, при които на 18 октомври 2022 г. са били намерени и иззети наркотични вещества - марихуана - суха листна маса 43 кг, и растения около 330 кг. Открити са и уреди за сушене на марихуана, за рязане и отделяне на листна маса от стебло и клони и други веществени доказателства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ниската изкупна цена на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете

Ниската изкупна цена на борсата на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете. Производители от ямболско са притеснени, че трябва да продават на безценица.  При големия пожар в района на село Воден пострадаха производители и от..

публикувано на 23.07.24 в 19:25

92-годишна жена спаси съборено от бурята щъркелче в Казанлъшко

Бурята, която премина през казанлъшко и Долината на розите, била невиждана, поне за последните 30 години, припомнят възрастни хора. На места в региона падналите дъждове били до 60 литра на кв.м. Ситуацията била подобна и в казанлъшкото село Овощник. А там..

публикувано на 23.07.24 в 16:45

Министър Тахов: Стопаните, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района. До две седмици на базата на..

публикувано на 23.07.24 в 15:10

Хотелиери и ресторантьори са заплашени от фалит заради цените на тока

Цената на тока за бизнеса достига 1500-2000 лв. за мегаватчас, което застрашава работата на сектора, алармират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в писмо до министъра на туризма Евтим Милошев.   Т ова изправя ресторантьори и..

публикувано на 23.07.24 в 15:00

Около 700 безработни могат да участват в дейности по преодоляване на щетите от огъня

Около 700 безработни ще могат да се включат в дейности, свързани с гасенето на пожарите и преодоляване на нанесените от огъня щети в засегнатите общини. Това съобщиха от МТСП.  Средствата за сформирането на аварийните екипи в размер на 3,4 млн. лв. са..

публикувано на 23.07.24 в 13:41

Хранителна банка "Верният настойник" заработи в Стара Загора

Хранителна банка "Верният настойник" отвори свой клон в Стара Загора. За целта е ремонтирано  помещение от близо 80 кв. метра в кв. Казански. То е отдадено от Общината безвъзмездно за 3 години. "Около 5 месеца отне подготовката на помещението, за..

публикувано на 23.07.24 в 13:00

Физическа активност, футбол и игри в училищните дворове през лятото в Стара Загора

И през лятната ваканция малки и големи старозагорци с афинитет към физическия атлетизъм и здравословния живот могат да се възползват от спортните зони в училищните дворове. Това стана възможно със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тя..

публикувано на 23.07.24 в 12:32

Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество

Ректорите на Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество Проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и господин Изет Закери - ректор на университет „Майка Тереза" в Скопие се..

публикувано на 23.07.24 в 10:44

Мъж е с опасност за живота след токов удар

22-годишен мъж е с опасност за живота в следствие на токов удар. От пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора съобщават, че снощи около 20:40 часа на спешния телефон 112 е получен сигнал за лице пострадало от токов удар в павелбанското село Тъжа.  На място е..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН...

публикувано на 23.07.24 в 10:09