Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол отново ще си подадат ръка, за да спасят живот

Снимка: община Ямбол


   За 15-ти път Община Ямбол  организира по повод Коледа благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи, нуждаещи се от спешно  лечение

  Кампанията набира средства чрез  разпространението на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини с благотворителна цел. За целта общината  обявява традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа“. В него могат да участват деца от град Ямбол на възраст от петгодишна възраст до осми клас.

  „Малките участници задължително трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, подготвителната група или клас, в който учат, телефон за контакт. Крайният срок за представянето на рисунките е 7-ми ноември - понеделник /включително/, на адрес: 8600 Ямбол, пл. „Освобождение“ №1 - КИЦ „Безистен” , за конкурса за детска рисунка „Коледа“.“, припомни Диана Димитрова от отдел „Култура“ в община Ямбол.

  Жури от ямболски художници ще оценява творбите на децата, които трябва да бъдат само  във вид на рисунки, а не предварително изработени от учениците готови картички. Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи: първа група – деца от подготвителни групи – 5-6 годишни;  втора група – ученици от I клас до IV клас и  трета група – ученици от V клас до VIII клас.

  Няма ограничения във формата или техниката на рисуване. Първата награда в трите възрастови групи е 100 лева. Класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Разпространението им с  благотворителна цел ще бъде срещу 2 лв. за да се съберат повече средства.

  Като картички ще бъдат отпечатани десет от рисунките -пхобедители – две от първа възрастова група, по четири от втора и трета възрастова група. По традиция ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали на фестивал „Ямболски коледарски буенек“ – 2022.

   Диана Димитрова припомни, че кампанията „Подай ръка- спаси живот“ е отворена през цялата година и Община Ямбол призовава хората, които имат желание и възможност, да подпомагат лечението на болни деца и младежи целогодишно, дарявайки пари в банковата сметка на общината:

IBAN: BG13SOMB91308424420344

BIC: SOMBBGSF

Код за дарения: 445 100, с пояснение: За благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“.

  Цялото интервю с Диана Дмиитрова от отдел "Култура" в община Ямбол по повод конкурса и кампанията , чуйте в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Илияна Йотова припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата

В словото си вицепрезидентът припомни думите на Цар Борис Трети при откриването на Паметника на свободата преди 90 години. "Старинната доблест на руското войнство се покри тук с нови лаври,а българското опълчение,родоначалника на нашата храбра..

публикувано на 24.08.24 в 12:24

Йотова: Главчев има възможност за втори път да осигури провеждането на честни и прозрачни избори

Димитър Главчев има шанс да състави втори служебен кабинет, който да осигури честни и прозрачни избори. Това заяви на връх „Шипка“ визепрезидентът Илияна Йотова.  Тя изрази надежда, че ще има ново правителство след няколко месеца. Йотова беше..

публикувано на 24.08.24 в 12:20

Симеон Сакскобургготски доведе внука си на "Шипка"

Симеон Сакскобургготски доведе внука си Симеон-Хасан на връх "Шипка" по случай 90 години от официалното откриване на Паметника на свободата и 147 години от Шипченската епопея.  "Това място е специално за мен. Причините да дойда са и патриотични и лични...

публикувано на 24.08.24 в 11:02
Паметникът на Свободата на вр. Шипка

Ограничения в движението заради честванията на 147 години от Шипченската епопея

От 9.00 до 15.00 часа днес се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“. Причината е програмата за честванията на 147-та годишнина от Шипченската епопея...

публикувано на 24.08.24 в 09:29

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент

Овладян е пожарът между ямболските села Крайново и Голям Дервент. Днес дейностите по неговото локализиране ще продължат, на място са 11 противопожарни екипа и горски служители.  Пожарът пламна в четвъртък следобед в гориста, труднодостъпна местност,..

публикувано на 24.08.24 в 09:25

С мащабна възстановка отбелязват 147 години от Шипченската епопея

С мащабна възстановка на историческите сражения на Орлово гнездо днес ще бъдат отбелязани 147 години от Шипченската епопея.  Официалната част започва в 11 часа пред Паметника на свободата с церемония по поднасяне на венци и цветя, като се..

публикувано на 24.08.24 в 06:05

По следите на изчезналата река Сазлийка край село Ракитница

 Ако се движите с кола по стария път от Стара Загора към столицата и на моста край село Ракитница по навик решите да  погледнете вдясно, за да видите реката, опитът ви ще е напразен – водата я няма . А  гледката на напуканото речно дъно  къса..

публикувано на 23.08.24 в 17:40

Старозагорският клуб "Традиция" ще се включи в честванията, посветени на годишнината от Шипченската епопея

На 24 август, събота е кулминацията на националните чествания по повод 147 години от Шипченската епопея и 90 години от откриването на Паметника на Свободата. Днес се състоя традиционното състезание за скоростно изкачване на стъпалата към Паметника, а..

публикувано на 23.08.24 в 15:24

Фестивал събира майсторите на народни инструменти край Ямбол

Живописната местност Бакаджик край Ямбол ще оживее с фестивала на народното творчество и занаятите, на 31 август (събота), от 10:00 ч. Събитието обещава да събере майстори на народни инструменти от цялата страна, както и любители на българските занаяти...

публикувано на 23.08.24 в 14:50

Водата в езерото в парк "Йордан Капсамунов" не е мръсна, а мътна

Водата в езерото на парк „Йордан Капсамунов“ категорично не е мръсна, а мътна. Това заяви за Радио Стара Загора Александър Мечев от Клуба по спортен риболов.  По думите му мътността на водата се дължи на фито и зоопланктона, които живеят в нея. Те..

публикувано на 23.08.24 в 14:40