Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха авторите и наредиха експозицията на тазгодишния „Графичен форум“ под липите

Навръх 1 ноември, по традиция бе откриването на националната изложба „Графичен форум“, организирана от Съюза на българските художници в Стара Загора. Конкурсът се организира за шеста поредна година и има за цел да популяризира и подпомага графичното и българското съвременно изкуство. Поздрав към участниците отправи началникът на отдел "Култура" на Общинска администрация Диана Атанасова.

В изложбена зала „Байер“, журито в състав Моника Роменска, Вероника Янкова и доц. дн Атанас Тотляков, определиха тазгодишните участници – 31 автори, създали 58 творби.

Бяха присъдени три равностойни награди, осигурени от Община Стара Загора - на Зоран Мише – София, Гергана Рахнева –Горна Оряховица и Валентин Дончевски –Стара Загора. Номинации заслужиха и Николина Джановска, Петър Лазаров и Христо Керин.

Журито връчи Награда за млад автор на Ивон Кючукова. Номинация за същата категория получи и Елица Димитрова. 

Авторите, които заявиха участие от цялата страна, бяха 49, изпратили свои 115 творби.

Изложбата ще продължи до края на месец ноември, а творбите в нея могат да бъдат закупени без комисионни такси.


По публикацията работи: Десислав Тенев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

100 кг. лютеница ще сварят в старозагорското село Богомилово

Празник на лютеницата подготвят в старозагорското село Богомилово на 28 септември 2024 г. от 10.00 часа на площада пред читалището. С музика, песни, танци, демонстрации на приготвяне на традиционни и модерни български храни, организаторите Община..

публикувано на 27.08.24 в 15:06
доц. д-р Алексей Стоев

Махалото на Фуко ще бъде инсталирано във входа на Планетариума в Стара Загора

Тази нова учебна година е знаменателна, тъй като е първата, в която Астрономическата обсерватория в Стара Загора отново разполага с планетариум. Той бе възстановен миналия декември на последния етаж на Езиковата гимназия в града. Това каза по Радио..

публикувано на 27.08.24 в 11:42

Град Гълъбово става на 55 години

Днес Гълъбово чества 55 години от обявяването за град. Официалното откриване на празниците  е от 11 часа пред сградата на Общината. Но по традиция празничната програма ще продължи с разнообразни събития до края на седмицата. Това каза за Радио Стара..

обновено на 27.08.24 в 11:29
архив

Осъдиха естонски гражданин за незаконен трафик на мигранти

По бързо производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден  37-годишен естонски гражданин. Той е признат за виновен за това, че на 5.08.2024 г., на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора, чрез използване на моторно превозно средство –..

публикувано на 27.08.24 в 11:09

За денонощие четирима задържани да управляват автомобил след употреба на наркотични вещества

През последното денонощие полицията задържа четирима шофьори да управляват автомобил след употреба на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.   На 26.08.2024г. във Второ РУ-Стара Загора е започнато бързо производство по..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Задигнаха маси и столове от заведение в Стара Загора

Старозагорско кафене остана без обзавеждане  след като неизвестни задигнаха част от масите и столовете на заведението. На 26.08.2024г., в 12:00ч., във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение за кражба от кафе-аперитив в гр.Стара Загора.  По данни на..

публикувано на 27.08.24 в 10:08

В село Мамарчево предстои разкриване на нови социални услуги

Деветдесет и седем работни места ще се създадат в община Болярово чрез разкриване на нови социални и интегрирани здравно-социални услуги за резидентна грижа и специализирани социални услуги за над 90 потребители. В момента общинската администрация..

публикувано на 27.08.24 в 10:01

Преди началото на учебната година децата трябва да посетят педиатър, офталмолог и ортопед

Преди да започне новата учебна година всяко дете трябва да бъде прегледано от своя лични педиатър, за да се снеме неговият здравен статус и да се установи общото му здравословно състояние, каза по Радио Стара Загора педиатърът д-р Ралица Пейчева....

публикувано на 27.08.24 в 09:50

Спокойна нощ след пожара в Дълбоки

Три противопожарни екипа са останали на мястото на пожара в село Дълбоки през нощта, всичко е спокойно.  "До обяд ще се постараем да оценим щетите и да преценим дали ще остане дежурен екип, който  да следи да не се разпали някое от огнищата. Вчера..

публикувано на 27.08.24 в 08:50

Времето във вторник:валежите се изместват в източната половина от страната

Днес ще е предимно слънчево. След обяд по-значителни увеличения на облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще има над Северна и Източна България. На места, главно в източната половина от страната, ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици...

публикувано на 27.08.24 в 06:30