Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видимостта в прохода "Шипка" е намалена до 50 метра заради мъгла

Видимостта в прохода "Шипка" е намалена до 50 метра заради мъгла. Пътната настилка там е частично заледена и обработена. 

Към 6 часа температурата е минус 2 градуса. Това съобщиха за Радио Стара Загора от Областно пътно управление.

В Прохода на републиката видимостта е добра, настилките са мокри. Такива са и на участъците от магистрала „Тракия“ и „Марица“ в област Стара Загора. Там също видимостта е добра. 

Към 6 часа температурите варират от -2 до плюс 9 градуса.

По публикацията работи: Иван Славов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Повече деца, по-малко смъртност, бракове и разводи отчитат в област Стара Загора

Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението в област Стара Загора. Това отчитат от Националният статистически институт. Според публикуваните данни за 2023 г. се увеличава броят на родените деца с 241, намалява смъртността както и..

публикувано на 22.05.24 в 13:44
Хасково

15 партии и коалиции участват във вота за общинския съвет на Хасково

15 партии и коалиции влизат в надпреварата на местните избори за общински съветна 23 юни в Хасково. Срокът за регистрацията изтече снощи в 17 часа. Първоначално регистрациите бяха 18, но 3 от тях пожелаха да бъдат заличени. Повечето партии и коалиции..

публикувано на 22.05.24 в 13:22

За допуснати грешки в матурата по информатика алармират в Стара Загора

За некоректно формулирани задачи на матурата по информатика , проведена в понеделник, сигнализираха зрелостници от Математическата гимназия в Стара Загора . Младежите не знаят как ще бъдат оценявани техните изпитни работи. Теодора Добрева и нейните..

публикувано на 22.05.24 в 11:46
Кристиян Венцеславов и Теодора Добрева

Възпитаници на ППМГ „Гео Милев“ са сред отличените с наградата „Млада Загора“

В навечерието на 24 май община Стара Загора връчи наградите за значими постижения в областта на науката, образованието и културата. Като средс отличението личат няколко имена на Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора...

публикувано на 22.05.24 в 11:42
Снимката е илюстративна

Откриха две гранати в центъра на Хасково

Служители на общинското предприятие „Екопрогрес" намериха две гранати тази сутрин към 9 часа две гранати, захвърлени в градинка в центъра на Хасково.  Докато разчиствали градинка работниците се натъкнали на двата боеприпаса, които най-вероятно са..

публикувано на 22.05.24 в 11:05

Богата съпътстваща програма предлага кинофестивалът "Златната липа"

11-тото издание на кинофестивала „Златната липа“ в Стара Загора ще предложи богата съпътстваща програма, обяви създателят на форума Магдалена Ралчева. В дните от 1 до 5 юни е предвидено първото извънстолично представяне на изложбата с картини на..

публикувано на 22.05.24 в 09:50
Община Стара Загора

Връчиха наградите "Стара Загора" и "Млада Загора" за постижения в областта на науката, образованието и културата

В навечерието на 24 май община Стара Загора връчи наградите за значими постижения в областта на науката, образованието и културата. Четирима бяха отличени с индивидуалната награда „Стара Загора“ в направление „Наука и образование“. Динко..

публикувано на 21.05.24 в 18:50
Петя Чакърова, директор на Регионална дирекция

Хора е увреждания могат да получат високотехнологични компютри, софтуер и мобилни средства по програма

Хората с трайни увреждания вече могат да кандидатстват за високотехнологични помощни средства и медицински изделия по проект на социалното министерство, съобщи ведомството.       Между 80 и 90 души от община Стара Загора могат да се възползват от..

публикувано на 21.05.24 в 17:02

След два дни започва броенето от 1 до 12 под Липите

Само два дни остават до старта на абитуриентските балове в Стара Загора. За да останат най-незабравимата вечер в живота и да не се стига до инциденти, за всички, които ще броят от 1 до 12 е добре да не забравят, че ги чакат още много и прекрасни моменти. А..

публикувано на 21.05.24 в 16:26

Общините се пребориха за промени в Програмата за развитие на регионите

Условията и критериите за разпределяне на средства по мерките, свързани с енергийния преход, са били променени съобразно исканията на общините, засегнати от трансформацията. Това обявиха на съвместен брифинг областният управител на Стара Загора Ива..

публикувано на 21.05.24 в 16:11