Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Над 80 предложения гласува ОбС- Стара Загора на редовното си заседание

На второ четене съветниците приеха Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организацията на предучилищното образование в община Стара Загора.

Община Стара Загора ще кандидатства за финансиране по проект „Модернизация на образователната среда на 11 ОУ „Николай Лилиев“, град Стара Загора“ - за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Националния план за възстановяване и устойчивост, стълб „Иновативна България“, компонент 1. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ е 4 500 000.00 лева. Максималният срок за изпълнение е 35 месеца от датата на подписване на договора за безвъзмездна финансова помощ.

Съветниците приеха създаването на „Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с психични разстройства“ в Стара Загора, който ще предостави възможност за пълноценен живот на пълнолетни лица с психични разстройства, които до момента са били настанени в различни институции. Услугата цели да осигури качество на живот, което не допуска социално изключване за потребителите от целевата група и гарантира предоставяне на индивидуална грижа и подкрепа, фокусирана върху постижими резултати. Услугата ще бъде разкрита в част от сградата, в която до 31.12.2020г. се помещаваше ДДЛРГ „Теофано Попова“. Заложен е капацитет от 20 места. 

Общинските съветници дадоха съгласието си  за временно ползване на Културен център „Стара Загора“ от Драматичен театър „Гео Милев“, чиято сграда предстои да получи нов и модерен облик.

С 3 години ще бъде удължен срокът на действие на договорите за наем на търговски обекти /маси/ на територията на Централен зеленчуков пазар – закрита част. Предложението предизвика дискусии в зала. Общинските съветници идентифицираха като проблем не доброто му менажиране и необходимостта от ясна визия за позиционирането му като място за предлагане на домашна продукция или като част от него да бъде фермерски пазар.

Над 80 предложения гласуваха на сесията за ноември Общинските съветници.


По публикацията работи: Десислава Крачолова

Още от категорията

Тракийският университет награди най-изявените си студенти преди празника

В навечерието на студентския празник 8 декември, ръководството на Тракийския университет поздрави близо 300 от най-изявените си студенти, показали отличен успех през последната година, постигнали високи научни или спортни резултати, както и постижения в..

публикувано на 06.12.22 в 17:04

Намалена видимост заради мъгла в прохода "Шипка"

На прохода "Шипка" пътните настилки са частично заледени и обработени, а видимостта е намалена до 100 метра поради мъгла, движението е без ограничения, температурата е минус 2 градуса, информират от областното пътно управление в Стара Загора. В..

публикувано на 06.12.22 в 16:57
Красимир Вълчев

9 процента ДДС за ресторантьори и хотелиери вероятно остава и през 2023

9 - процентната ставка на данък добавена стойност за ресторантьори и хотелиери, която е в сила до края на годината,  най-вероятно ще остане да действа и новата 2023-та. Това съобщи за Радио Стара Загора Красимир Вълчев, старозагорски депутат от ГЕРБ и..

публикувано на 06.12.22 в 16:28

Довършват гарата в Стара Загора до април

„Реконструкцията на жп гара Стара Загора е забавена заради пандемията от COVID-19, тежката ситуация в Украйна забави доставката на строителни материали, както и се наложи частичното изменение на проекта, както и наводненията на територията на Стара Загора..

публикувано на 06.12.22 в 16:24

Първи концерт от поредицата "Сцена на младия изпълнител“

Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ Стара Загора организира първи концерт от поредицата "Сцена на младия изпълнител“, посветени на Рождество Христово.  Първи на сцена излизат учениците от 1 до 4 клас. Събитието е..

публикувано на 06.12.22 в 16:12

На 6 декември празнува цялата община Николаево

На 6 декември празнува цялата община Николаево. По този повод днес от 17,30 ще бъдат запалени и светлините на Коледната елха. Денят започна със света литургия и освещаване на празничния шаран в храма "Св. Кирил и Методий". След което се проведе и..

публикувано на 06.12.22 в 16:05

България губи 110 млн. евро по Фонда за справедлив преход

България губи първия транш от 110 млн. евро по Фонда за справедлив преход заради забавяне на Териториалните планове за справедлив преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил. Документът, изпратен в Брюксел, не получи одобрение заради отказа..

публикувано на 06.12.22 в 15:57

"Добрият самарянин 2022" е Рут Констанс Койнарска

Снощи в Държавна Опера Стара Загора се проведе Церемонията по връчване на Годишните награди "Добрият Самарянин"   за дванадесети поред път. Специалната вечер извежда на сцената добротворци и техните геройства. Десет бяха номинациита на доброто през 2022..

публикувано на 06.12.22 в 15:23

Тракийският университет ще си сътрудничи с Изследователски институт в Давос

Тракийски университет-Стара Загора ще си сътрудничи с Изследователски институт в Давос , стана ясно след среща между ректора на висшето учебно заведение проф. Добри Ярков и проф. Бойко Георгиев – директор на програма „Биомедицинско развитие“ към..

публикувано на 06.12.22 в 13:18

Младежки общински съвет с благотворителна кампания преди Коледа

За пети път, Младежки общински съвет организира благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш" в Стара Загора.  Събираме хранителни продукти от първа необходимост, разказа председателят на МОС Офелия Янакиева като допълни, че всички събрани..

обновено на 06.12.22 в 11:24