Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Стара Загора представиха екологичната поредица "Офлайн поредица за деца"

БНР Новини
2
Пепа Павлова и Николай Татаров

В РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора беше представена първата детска екологична поредица „Офлайн поредица за деца“. Тя разказва по достъпен начин за проблемите на пчелите, замърсяването на въздуха, изсичането на горите и други екологични проблеми пред, които се изправя съвременното общество.

Автор на чудната приказна кутия "Офлайн поредица за деца" е издателката Пепа Павлова, която с много любов създава своите истории в малките книжки, а художник на поредицата е младият пловдивски художник Николай Татаров.

В Стара Загора в няколко срещи с деца от детски гради и едно училище те представиха  чудната кутия.

Идеята на приказната кутия „Офлайн поредица за деца“ е много добър начин децата да останат без телефон и без таблет в ръцете си, разказа авторката Пепа Павлова и допълни, че целта е да се обърнем към малките деца и да им разкажем за екологичния проблем.

В първата книжка от детската екологична поредица авторите разказват  на малките деца колко много са застрашени пчеличките от изчезване и колко важни са пчелите за живота на планетата Земя с помощта на героите Ани, Пенелопе и Макс.

Приказната кутия „ Офлайн поредица за деца“ ще бъде представена и в Европейското училище в Брюксел на 5 декември.


Още по темата чуйте в прикачения звуков файл.

Галерия

Още от категорията

Община Стара Загора

Културните събития в Стара Загора за следващата седмица

                                                        Културен афиш  30 януари  - 5 февруари 30 януари  /понеделник/ „Училище по магьосничества“ – благотворителен мюзикъл от деца за деца на ДЮССИ „Алегра“..

публикувано на 27.01.23 в 15:31

„Завод“ по Вапцаров е спектакъл за важността на всеки един човек

Тази вечер от 19,30 Кукленият театър в Стара Загора ще представи най-новото си премиерно заглавие за възрастни. Това е завладяващият спектакъл „Завод“ по стихове на Никола Вапцаров, вплетени в невероятна хореография, сценография, музика и игра..

публикувано на 27.01.23 в 14:10

Екипът на филма "Майка" ще гостува и в Стара Загора

"Елена, влюбена в работата си театрална режисьорка, е на 32 години, когато разбира, че не може да има деца. Изправена пред избор – да се опитва да зачене инвитро с любимия си съпруг, диригента Леон Майер или да адаптира театралната програма, с..

публикувано на 26.01.23 в 14:59

СОЛИ връчва Първи годишни награди

Съюз на организациите за любителско изкуство /СОЛИ/ е млада, но много дейна и активна организация. Тя обединява над 54 организации в сферата на изкуството с около 10 000 пряко засегнати лица на територията на цялата страна. СОЛИ има за цел да..

публикувано на 24.01.23 в 15:46

Полиграфическо издание "Енеолитна Сърнена гора" и Концепцията на скулптурата "Събирач на Енергия" представят в изложбена зала „Байер"

На 27 януари., от 18:00 часа, в изложбена зала "Лубор Байер", ще бъдат представени Полиграфическо издание "Енеолитна Сърнена гора" и Концепцията на скулптурата "Събирач на Енергия". Двата проекта се осъществяват с подкрепата на Национален Фонд..

публикувано на 24.01.23 в 14:31

Творби от националната изложба "Лудогорие" гостуват в Стара Загора

Днес, 24 януари, от 18.00 часа, в западната зала на Градска художествена галерия Стара Загора ще бъде открита гостуващата от Разград и ХГ „Проф. Илия Петров” изложба „Лудогорие”. В експозицията са включени 42 избрани творби, от различни жанрове..

публикувано на 24.01.23 в 11:31
Стефан Пенчев с изработените от него гъдулки.

Кой е "Старопланинският Орфей" Стефан Пенчев?

Изминаха се 130 г. от рождението на самобитния народен певец и гъдулар  Стефан Георгиев Пенчев , известен като Стефан Бойновски от с. Бойновци, Габровско. Над седем десетилетия неговата музика звучи не само в родното му село и Габровския край, но и в..

публикувано на 24.01.23 в 11:03

Живопис и текстил в изложбата "Хармония" на павелбански творци

Съвместната изложба на павелбанските творци Фикрет Окан и Галя Златева, озаглавена "Хармония", беше открита в изложбена зала „Иван Милев“ в Културно-информационния център в гр. Казанлък.  Приветствените думи изрече директорът на Художествената галерия..

публикувано на 20.01.23 в 16:55

Певицата Таня Ди представи песен с кауза

„Нирвана“ е новата песен на изпълнителката Таня Ди, с която тя зарадва своите почитатели на прага на новата година. Певицата споделя, че е щастлива да представи официалната радио версия на песента "Нирвана" - една песен с кауза, много близка до сърцето..

публикувано на 19.01.23 в 12:17

Ямболският театър представя "Комедия от грешки"

Първата за годината премиера "Комедия от грешки" на Уилям Шекспир на трупата на ДТ "Невена Коканова" в Ямбол ще бъде поставена тази вечер. Пиесата е една от най-съвършените творби на Шекспировото драматургично творчество. Сюжетът на пиесата е изграден от..

публикувано на 18.01.23 в 11:05