Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слаб интерес от ямболските фирми към процедурите по ПВУ

Александър Пулев, служебен министър на иновациите и растежа
Снимка: БГНЕС

Изключително слаб интерес към процедурите за финансова помощ по Плана за възстановяване и устойчивост отчитат за Ямболска област от Министерството на на иновациите и растежа. До момента са подадени едва 24 проектни предложения, обяви министър Александър Пулев, който проведе среща с представители на местния бизнес.

Ямболска област се нарежда на последно място в страната при кандидатстването по първата процедура на Плана за възстановяване и устойчивост „Технологична модернизация". Подадени са само 24 предложения, което е едва 1 процент от общо подадените проектни предложения от страната, подчерта министър Пулев. В момента е изключително актуална отворената процедура за кандидатстване „Информационни и комуникационни технологии Решения и киберсигурност", подчерта министърът.

Максималният размер, който може да получили предприятието е в размер на 20 000 лева, като до момента са кандидатствали над 4000 микро, малки и средни предприятия в страната. Крайният срок за кандидатстване по тази процедура на Плана за възстановяване и устойчивост е 19 декември, като общият размер на средствата е 30 млн. лева.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Над 2400 четвъртокласници се явиха на НВО по български език в областта

Без проблеми е преминало днес националното външно оценяване по български език за четвъртокласниците в област Стара Загора, което се проведе в 92 училища. На него са се явили 2 461 ученици, а 158 не са положили изпита по различни причини, обобщи..

публикувано на 27.05.24 в 17:43

Община Стара Загора осигурява транспорт за трудноподвижни избиратели

Избирателите със затруднения в придвижването в Стара Загора ще могат да гласуват в подвижна секция на предстоящите избори за депутати и евродепутати на 9-и юни. След изтичането на крайния срок в събота, заявления са подали 16 човека от града и три села в..

публикувано на 27.05.24 в 17:13

Отпуснаха 6 млн. лв. за пътя между Казанлък и Копринка

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова подписа договор в Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на проекта за реконструкция на общинския път и изграждане на велоалея от град Казанлък до село Копринка. Стойността..

публикувано на 27.05.24 в 17:10

Очакват гости от цял свят за Празника на розата в Казанлък

Гости от най-отдалечените точки на света пристигат в Казанлък, за да се потопят в магията на Празника на розата, информират от общинския пресцентър. Хилядите километри, които делят България с Япония, Китай, Тайланд и Европа се оказват незначителен..

публикувано на 27.05.24 в 17:09

Старозагорският куклен театър ще участва в първия „Дворец на куклите и децата“

През месец юни Старозагорският куклен театър  ще вземе участие в новия фестивален формат на Националия дворец на културата (НДК) „Дворец на куклите и децата“. През първите два уикенда от месеца (1,2,8 и 9 юни) в зала 6, децата ще преживеят вълнуващи..

публикувано на 27.05.24 в 16:22
Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора избира управител на "Тролейбусни и автобусни превози"

80 точки са залегнали в дневния ден на предстоящото в четвъртък редовно заседание на Общински съвет Стара Загора. Местният парламент трябва да вземе решение за определяне на нов управител на общинския превозвач „Тролейбусни и автобусни превози“.  Две..

публикувано на 27.05.24 в 15:58

Турски хит показват на „Златната липа"

Големият турски режисьор Нури Билге Джейлан е включен в извънконкурсната селекция на „Златната липа" 2024 с последния си филм „Сухи треви" (2023), който е с впечатляваща продължителност от 197 минути. Миналата година „Сухи треви" беше част от..

публикувано на 27.05.24 в 15:36

Професионалната гимназия по ресторантьорство в Павел баня празнува 30-годишен юбилей

В края на май Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в Павел баня отбелязва своя 30-годишен юбилей. Кулминация на събитията ще бъде пролетна благотворителна кулинарна изложба. Тя ще се проведе на 31 май 2024 г. (петък) от..

публикувано на 27.05.24 в 15:24

В Сливен посрещат новия митрополит

Очаква се малко по-късно днес в Сливенската епархия да бъде тържествено посрещнат новоизбраният митрополит Арсений. Церемонията ще бъде в храма "Света Троица" в село Крушаре.  По-късно кметът на Сливен Стефан Радев ще привества новия митрополит пред..

публикувано на 27.05.24 в 15:17

РЗИ-Стара Загора с инициативa за Световния ден без тютюнопушене

Всяка година на 31 май Световната здравна организация (СЗО) отбелязва Световния ден без тютюнопушене. Мотото на тематичния ден за 2024 г. е „Защитата на младите хора от намесата на тютюневата индустрия“. По данни на СЗО във всички държави..

публикувано на 27.05.24 в 14:19