Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Слаб интерес от ямболските фирми към процедурите по ПВУ

Александър Пулев, служебен министър на иновациите и растежа
Снимка: БГНЕС

Изключително слаб интерес към процедурите за финансова помощ по Плана за възстановяване и устойчивост отчитат за Ямболска област от Министерството на на иновациите и растежа. До момента са подадени едва 24 проектни предложения, обяви министър Александър Пулев, който проведе среща с представители на местния бизнес.

Ямболска област се нарежда на последно място в страната при кандидатстването по първата процедура на Плана за възстановяване и устойчивост „Технологична модернизация". Подадени са само 24 предложения, което е едва 1 процент от общо подадените проектни предложения от страната, подчерта министър Пулев. В момента е изключително актуална отворената процедура за кандидатстване „Информационни и комуникационни технологии Решения и киберсигурност", подчерта министърът.

Максималният размер, който може да получили предприятието е в размер на 20 000 лева, като до момента са кандидатствали над 4000 микро, малки и средни предприятия в страната. Крайният срок за кандидатстване по тази процедура на Плана за възстановяване и устойчивост е 19 декември, като общият размер на средствата е 30 млн. лева.


БНР подкасти:

Още от категорията

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дава пресконференция за края на срещата на върха на ЕС в Брюксел, 15 декември 2022 г.

Фон дер Лайен: Управлението на българо-турската граница е най-належащата задача за укрепване на сухопътните граници на ЕС

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен определи управлението на българо-турската граница като най-належаща задача във връзка с укрепването на сухопътните граници на ЕС. Тя каза това пред пленарната зала на Европейския парламент в..

публикувано на 01.02.23 в 18:29

Кметът на Стара Загора поздрави почетния гражданин Кънчо Матев

С огромно уважение и признателност, кметът на Стара Загора Живко Тодоров отправи поздрав по повод 90-годишния юбилей на изключителния образователен деец–Кънчо Матев, личност с огромен принос в развитието на чуждоезиковото обучение в Стара Загора...

публикувано на 01.02.23 в 17:42

Добротворството живее в млади сърца

Два музикални проекта на ученици от ГПЧЕ "Ромен Ролан" са на челни позиции, при полуфиналистите, в седмото издание на националния конкурс "Млад Благотворител" , в категория "Съхраняване на музикалното наследство на България", съобщи Станислава Рашева..

публикувано на 01.02.23 в 17:04

Продължава подготовката на концерта в подкрепа на Йовчо Милев

12хил.лв. е събраната до момента от дарители сума за кампанията в подкрепа на Йовчо Милев. Мъжът се нуждае от две операции, като една от тях е за трансплантация на черен дроб. Сумата, необходима за лечението на Йовчо, е 200хил.лв. и е непосилна за..

публикувано на 01.02.23 в 16:08

Българите пътуват през 2023-та година към екзотични дестинации

400 са членовете на Асоциацията на  екскурзоводите в България. „По време на пандемията много напуснаха професията заради несигурността. Но сега вече пътуванията се активизираха много - на групи от чужбина и групи, които пътуват извън България.“..

публикувано на 01.02.23 в 16:03

Приравняване на производството на етерични масла към химическата индустрия, планира ЕК

Остро несъгласие с намерението на Европейската комисия за промени в Регламента за производството на етерични масла, изрази в интервю за Радио Стара Загора кметът на Казанлък Галина Стоянова. Замислените промени предвиждат етеричните масла да не се приемат..

публикувано на 01.02.23 в 15:45

Производители на шафран се събират в Стара Загора в края на месеца

Производители на шафран от страната се събират в Стара Загора на 25 и 26 февруари. Двудневният форум се организира от Сдружението на шафранопроизводители в България. В първия от двата дни организацията ще проведе свое общо събрание, на което ще бъде..

публикувано на 01.02.23 в 15:35

Настаниха първите семейства в новите социални жилища в Казанлък

Десетте апартамента са предназначени за хора в нужда и семейства в риск .  Строителството беше завършено през 2022 г., а подборът на ползвателите започна през септември. В две изцяло нови сгради са обзаведени кухни, трапезарии, спални и санитарни..

публикувано на 01.02.23 в 15:24

Хора с увреждания отново настояват за достоен живот

Четирима души с различни увреждания подкрепиха националния протест в Стара Загора и излязоха пред сградата на местната здравна инспекция. Независимо от решението инвалидните пенсии и помощи на хората с изтекли ТЕЛК решения да не се спират,..

публикувано на 01.02.23 в 14:03

Откриват офроуд сезон 2023 с Национална среща "Стара Загора и приятели"

За 15-ти пореден път старозагорското офроуд общество организира Национална среща „Стара Загора и приятели“. То ще се проведе на 4 и 5 февруари (събота и неделя) край село Дълбоки. Това съобщи за Радио Стара Загора Любен Динев – един от..

публикувано на 01.02.23 в 11:53