Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старши треньорът на старозагорци пред Радио Стара Загора в края на годината

Николай Киров: "Берое" трябва да изглежда по друг начин през пролетта

Останах неприятно изненадан от ситуацията в школата, заяви наставникът

"Берое" изпраща най-трудната си година от десетилетие насам. Старозагорският тим претърпя през 2022 г. смяна на собствеността, разделяне с досегашното финансиране и спокойствие за работа и навлезе в режим на оцеляване. Заралии приключиха годината на 11 място в първенството и отпаднаха от турнира за Купата на България. През септември Николай Киров замени на треньорския пост напусналия Петър Хубчев. Пред Радио Стара Загора Киров даде обзорно интервю, в което обясни ситуацията в клуба и даде насоки за бъдещето през идната година.

"Когато дойдох в Стара Загора, заварих някаква основа на отбор, но играчите бяха на различни етапи на физическата си форма. До десетия кръг продължаваха да пристигат нови състезатели, което не позволи на тима да се сработи. Спортно-техническите качества на футболистите определено не са традиционни за последните години в "Берое", защото бюджетът беше намален няколко пъти. Ще направим всичко възможно отборът да изглежда по различен начин през пролетта", заяви Николай Киров. Той разкри, че е дал на ръководството списък с шестима футболисти, чийто договори да бъдат разтрогнати. На тяхно място вероятно ще бъде привлечена по-малка бройка, но на по-високи финансови параметри. Целта е да се търси по-високо качество за сметка на количеството. Към момента в клуба има постъпила една оферта за голмайстора на тима Абубакар Тунгара, като предстои ръководството на клуба, заедно с играча и агента, му да вземат решение дали тя да бъде приета.

Николай Киров сподели, че беройци ще започнат подготовка на 4 януари, като до 16 ще се готвят в Стара Загора. След това тимът заминава на подготвителен лагер в Турция, където ще изиграе пет контролни срещи. "Ще дам шанс за изява на абсолютно всички футболисти. Само от тях си зависи дали ще намерят място на терена в официалните мачове", обеща наставникът на "зелено-белите". Той призна, че с идването си в Стара Загора е останал неприяно изненадан от липсата на обещаващи млади кадри от школата на клуба. "С изненада установих, че голяма част от талантливите момчета са привлечени от други отбори. Въпреки това, ще дадем шанс на всяко момче, което има възможност да се развива." Като пример той посочи Божидар Пенчев, който е твърд титуляр, откакто Киров пое треньорското кормило. "Призовавам всички родители на талантливи млади играчи да насочат децата си към "Берое", защото те са бъдещето на клуба и всеки ще получи шанс за изява", заяви Николай Киров. На феновете на "Берое" той пожела много здраве и късмет през новата година и да не спират да подкрепят емблемата на Стара Загора от трибуните.

Ако искате да разберете кого подкрепя Николай Киров на Световното първенство в Катар и още интересни акценти от интервюто с него, чуйте прикачения звуков файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 2:0 победи

Баскетболният „Берое Стара Загора“ спечели и втория сблъсък от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. Срещу „Монтана 2003“ домакините надделяха отново, този път с 90:83 точки. В първите 10 минути на срещата старозагорки..

публикувано на 19.04.24 в 22:20

Георги Каменов: В Карнобат играем трудно по традиция

"Победихме тима на "Атлетик" Куклен с 2:1. Имахме още възможности, но не реализирахме. Като цяло съм доволен от моите играчи. Имахме и още положения, но пропуснахме пред вратата на съперника. Сега имаме гостуване в Карнобат на местния едноименен..

публикувано на 19.04.24 в 13:22

Мирослав Миндев: Трудно е с късата ни резервна скамейка да играем през три дни

"Загубихме домакинството от "Розова долина" с 1:2. Умората си казва думата. За съжаление имам по 2-3 резерви на мач, а и повечето ми играчи са опитни, но на над 30 години. Няма как при този сгъстен цикъл на срещи да бъде друго освен това, което при..

публикувано на 19.04.24 в 12:32

„Берое Стара Загора“ – „Монтана 2003“ 1:0 победи

В старозагорската спортна зала „Общинска“ бе играна първата среща от финалната серия на първенството в женската баскетболна „А“ група. „Берое Стара Загора“ прие „Монтана 2003“ и спечели с 87:72 точки. Двубоят бе много интересен и премина на високи..

публикувано на 18.04.24 в 21:44

Атанас Апостолов: Заслужено победихме в Нова Загора

"Изиграхме добър мач като гости в Нова Загора. Смятам, че заслужено победихме с 2:1. Още в самото начало поведохме в резултата, след това удвоихме преднината си около 20-та минута. Домакините върнаха един гол в нашата врата в края на първата част...

публикувано на 18.04.24 в 14:34

Живко Желев: Загубихме след наши грешки в Пловдив, разликата за съжаление вече е немалка

"Твърде лесно допуснахме две попадения още в началото на мача ни в Пловдив срещу местния "Спартак". Върнахме един гол, а имахме и лек натиск в края на срещата и поне в два случая имаше доста странни съдийски отсъждания в наша вреда. Но срещата е..

публикувано на 18.04.24 в 13:18

Днес БК "Берое" излиза в първа финална среща срещу "Монтана 2003"

"Днес излизаме в първа финална среща от срещу тима на "Монтана 2003". Срещата е от 18.30 часа в Общинска зала (екс ДЗУ/. Отборите са равностойни, но се надявам с фактора домакинство да победим. Освен това смятам, че интереса към мача е голям и ще..

публикувано на 18.04.24 в 12:54

Турнир „Стоян Пенчев“ предстои в Стара Загора

От утре до неделя в Стара Загора ще бъде проведен традиционния турнир по спортна стрелба „Стоян Пенчев“. В спортна зала „Общинска“ и на стрелбище „Лозенец“ ще бъде надпреварата с малокалибрено и пневматично оръжие за момичета и момчета и юноши и..

публикувано на 18.04.24 в 10:46

Възобновяват класическата борба в Стара Загора

В Стара Загора е създаден нов клуб по борба. Той ще се нарича СК - „Класическа борба“ Берое Стара Загора. Президент е Милен Манов. Треньор е утвърден състезател като Николай Николов, който преди време направи кариера и в ММА. Помощник треньори са..

публикувано на 18.04.24 в 10:14

Стара Загора – Лекоатлетическа столица на България през 2024г.

Тази неделя, 21 април, в Стара Загора за втора година ще се проведе маратонът "Берое 5К". Стотици участници ще бягат по улиците на града на дистанция от 5 километра. Трасето стартира от обновеният парк Артилерийски в 11ч.. В маратона ще се включат и..

публикувано на 17.04.24 в 15:52