Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов български игрален филм се снима в Стара Загора

2
Снимка: bnr.bg

Екипът на новия игрален филм „Това, което остава“ на младия режисьор Димитрис Георгиев и продуцент актьора и режисьор Алек Алексиев е избрал Стара Загора за снимки на някои от кадрите, даващи завръзка на част от основните сюжетни линии. 

    „Филмът е социален, драматичен – засяга скейт културата и войната по пътищата. Режисьорът Димитрис Георгиев, когато дойде в нашата филмова компания сподели, че има желание да снима част от действието на новата модерна скейт площадка във Вашия град. Но се съмняваше, че ще се осъществи. Затова сме щастливи, че получихме разрешението и подкрепата на община Стара Загора и на кмета Ж. Тодоров и на заместник-кметовете. Предстоят ни снимки и в двора на Средно училище „Максим Горки“ в града Ви...“ сподели за Радио Стара Загора по време на снимките младият  продуцент.

  Филмът трябва да бъде готов през 2024 г. и  една от премиерите ще бъде в Стара Загора. „Защо не  по време на фестивала „Златната липа?“, каза още Алек Алексиев.

В отговор на въпрос на водещата от каква сплав е направен младият човек у нас, актьорът изрази своята надежда: „На моменти съм много разочарован от начина по който, дадени хора се изграждат в обществото…. Но срещам и много млади хора, които ме вдъхновяват и мотивират. Мисля, че имаме много бетон и стомана, но имаме и слама и трябва да оберем сламата, за да остане силата и вярата. И младият човек да осъзнае, че всяка едно действие трябва да носи смисъл и да облагородява обществото. От нас зависи какви примери ще даваме, наслушахме се на всякакви политици… Човек трябва да дава пример с делата си. Дела трябват, а не думи“

  Той  сподели, че често идва в Стара Загора, където има доста близки хора и приятели, затова се чувства като “у дома си в града на липите, правите улици и поетите“.

Чуйте интервюто с актьора, режисьор и продуцент Алек Алексиев в звуковия файл.

   Доволен е, че с бъдещата му съпруга –актрисата и  режисьор Яна Титова намират време и сили да се занимават и с няколкото фондации, които подкрепят. Признава с усмивка, че след 10 години съвместен живот, вече са сгодени и до година най-късно ще сключат брак. И сякаш не е случаен фактът, че през 2010 г. я вижда на служебния вход на  Народния театър – Бог им показва, че това е пътят на началото да се завърнат към корените си. Благодарение на Яна Титова  Алек се връща в Европа  и заживяват във Великобритания… А благодарение на филма й „Доза щастие“ по сценарий на Весела Тотева, се връщат в България.

    В творчески аспект, който съчетава дейността му като актьор, режисьор и продуцент има планове до средата на 2024 г.  Част от вниманието и работата си е насочил към филма „Диада“ на Яна Титова, който може би трябва да излезе през ноември и да бъде представен на  няколко фестивала и към турне с представлението „Талант“ на Захари Карабашлиев с артисти от плевенския драматичен театър. Ще се снима в три филма като актьор и ще реализира няколко продуцентски проекта. 

   Обожава работата си, безкрайно обича семейството си и  определя битието си, че всичко което прави, осмисля живота му и му помага да възпита така, както иска двете си дъщери. „По естествен път се случи всичко  това, и се намирам точно там – където трябва да бъда. По никакъв начин не искам да напускам страната ни. Мечтая си, че един ден – дай, Боже да имам внуци, те ще живеят в една спокойна и уредена  страна, която има толкова природни дадености и красоти. Да, пътуваме.. но не мисля да се връщам в чужбина! Всичко, което съм заснел и кадрите, които снимах по българските планини ме карат да остана и да работя тук!“, признава Алек Алексиев:





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Хоби артисти нареждат изложба в зала "Лубор Байер"

Изложба ,,Мисия златно сечение“ на Атанаска Янева и група хоби артисти ще бъде открита на 30 август 2024 г. от 18.00 часа в Общинска изложбена зала ,,Лубор Байер“ Стара Загора. В експозицията ще бъдат включени около 40  произведения. Те са дело на..

публикувано на 29.08.24 в 14:46

Представят изложбата „Мисия златно сечение“ в зала „Лубор Байер“ Стара Загора

Изложба ,,Мисия златно сечение“ на Атанаска Янева и група хоби артисти ще бъде открита на 30 август 2024 г. от 18.00 часа в Общинска изложбена зала „Лубор Байер“ Стара Загора. В експозицията ще бъдат включени близо 45 произведения на Антония..

публикувано на 28.08.24 в 16:41

"Празници в долината на тракийските царе" разкриват още тайни от света на траките

С богата празнична програма за деветнадесети път ще се проведат "Празници в долината на тракийските царе" в Казанлък.  За първи път, обаче, Празниците ще се проведат в рамките на две седмици, уточни зам.кметът на Община Казанлък, Сребра Касева...

публикувано на 28.08.24 в 16:30

Духовните измерения на Борис Христов във фотографиките на Антония Маринова

Днес, 27 август, от 18.00 часа, в Художествена галерия "Петко Чурчулиев" - Димитровград представят самостоятелната изложба "САМО ДИВИ" на Антония Маринова. Експозицията е част от авторския проект "Духовни измерения" на Донка Налбантова...

публикувано на 27.08.24 в 12:56
Радко Радев

Любовта крепи семейството и занаята на Радко Радев

За Радко Радев родното село Бял извор е най-хубавото в Тракия. Завръща се в него преди четири години, със съпругата си. Преди година поправяйки счупена детска играчка открил вдъхновението на дървото. И така, на шега, от майстор-зидар се преквалифицирал в..

публикувано на 23.08.24 в 18:30

Децата на Хасково рисуват „С Хасково в сърцето“

Втори минипленер за деца „С Хасково в сърцето“ - творчески послепис на Националния пленер по живопис започва скоро. За втора поредна година Община Хасково предизвиква малки и големи да рисуват на една тема. През 2024г. тя е „С Хасково в сърцето“. Това..

публикувано на 16.08.24 в 16:29
Община Ямбол

Седмичен културен календар на Община Ямбол

Седмичен културен календар на община Ямбол 1 9 август – 25 август 2024 г.   20 август, вторник Диско танци през ваканцията- за момичета от 6 до 10 год. Начален час: 17:00 Място:НЧ „Пробуда-..

публикувано на 16.08.24 в 16:06

Културните събития в Стара Загора през следващата седмица

КУЛТУРЕН АФИШ 19-25 АВГУСТ 19 август (понеделник) Културни особености на европейските държави:  Европа Директно Стара Загора гостува на Детски отдел; Програма  „Да пазим природата: в изумителното царство на растенията”: Странни растения,..

публикувано на 16.08.24 в 13:50

Дизайнерските произведения на Салвадор Дали на колекция „Кесаури“/ Франция/ остават в ямболския Безистен до 20 септември

Поради големия интерес, изложбата „Произведения на дизайна“ с оригинални произведения на Салвадор Дали на колекция „Кесаури“/ Франция/, която гостува в Безистена в Ямбол, се удължава до 20 септември, съобщават от пресцентъра на общината . Близо..

публикувано на 15.08.24 в 15:09

23 млади оперни певци-тенори от различни националности ще се борят за приза „ГЛАСЪТ НА КАМЕН” в Стара Загора

Вторият международен конкурс за млади тенори "ГЛАСЪТ НА КАМЕН" стартира на 20 август от 13.00 часа , когато ще се тегли жребият за реда на участие на кандидатите и за избора на корепетитор, който ще им акомпанира в отделните турове на конкурса. След..

публикувано на 15.08.24 в 15:06