Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Нов български игрален филм се снима в Стара Загора

2
Снимка: bnr.bg

Екипът на новия игрален филм „Това, което остава“ на младия режисьор Димитрис Георгиев и продуцент актьора и режисьор Алек Алексиев е избрал Стара Загора за снимки на някои от кадрите, даващи завръзка на част от основните сюжетни линии. 

    „Филмът е социален, драматичен – засяга скейт културата и войната по пътищата. Режисьорът Димитрис Георгиев, когато дойде в нашата филмова компания сподели, че има желание да снима част от действието на новата модерна скейт площадка във Вашия град. Но се съмняваше, че ще се осъществи. Затова сме щастливи, че получихме разрешението и подкрепата на община Стара Загора и на кмета Ж. Тодоров и на заместник-кметовете. Предстоят ни снимки и в двора на Средно училище „Максим Горки“ в града Ви...“ сподели за Радио Стара Загора по време на снимките младият  продуцент.

  Филмът трябва да бъде готов през 2024 г. и  една от премиерите ще бъде в Стара Загора. „Защо не  по време на фестивала „Златната липа?“, каза още Алек Алексиев.

В отговор на въпрос на водещата от каква сплав е направен младият човек у нас, актьорът изрази своята надежда: „На моменти съм много разочарован от начина по който, дадени хора се изграждат в обществото…. Но срещам и много млади хора, които ме вдъхновяват и мотивират. Мисля, че имаме много бетон и стомана, но имаме и слама и трябва да оберем сламата, за да остане силата и вярата. И младият човек да осъзнае, че всяка едно действие трябва да носи смисъл и да облагородява обществото. От нас зависи какви примери ще даваме, наслушахме се на всякакви политици… Човек трябва да дава пример с делата си. Дела трябват, а не думи“

  Той  сподели, че често идва в Стара Загора, където има доста близки хора и приятели, затова се чувства като “у дома си в града на липите, правите улици и поетите“.

Чуйте интервюто с актьора, режисьор и продуцент Алек Алексиев в звуковия файл.