Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Системата за класиране и прием на деца в детските градини и яслени групи на община Стара Загора е активна

Снимка: БГНЕС

От днес, системата за централизирано електронно класиране за прием на деца в общинските детски градини и яслени групи на територията на община Стара Загора е активна.  

Може да я откриете на сайта на Община Стара Загора, раздел "Детски градини и яслени групи прием", както и на адрес:

https://dg.starazagora.bg/fbclid=IwAR1d2ZeW8shzUROTMuWCuSYTZigztXdSiCqXUaXl5YN2g7TwGcgMZOJdy_Y

Кандидатстването е изцяло онлайн, а графикът на дейностите за класиране в общински детски градини и яслени групи за предстоящата 2023 г., са публикувани в раздел Класиране/ График на дейностите, както и на сайта на Община Стара Загора. Свободните места за децата, родени през 2016, 2017, 2018 и 2019 година ще бъдат обявени на 27.01.2023 г. На 30.01.2023 г. в 12.01 часа системата се отваря за регистрация на нови заявления.  Децата, родени 2020 г. и кандидатстващи за прием в първа група за предстоящата 2023/2024 учебна година, ще могат да подават заявления за прием от 03.04.2023 г.

Входящият номер на подаденото заявление за прием ще бъде изключен като фактор, който оказва влияние в класирането. За всяко класиране ще се прилага процедура по генериране на случайни числа, като при равен брой точки и трудова заетост на родителя, децата ще се подреждат във възходящ ред по случайно число. Това ще доведе до отпадане на субективен фактор при класиране на децата, тъй като много от родителите са в невъзможност в точно определен ден и час да подадат заявление за кандидатстване в електронната система за прием. С изключването на поредния номер на подаденото заявление като фактор при приема на децата се осигурява равнопоставеност на всички подали заявление за прием, без да се отчита времето на регистриране на заявлението. 


По публикацията работи: Елена Енчева

Още от категорията

Бизнес делегация от Бавария ще посети Стара Загора

Възможностите за привличане на германски инвеститори в Старозагорския регион обсъдиха на работна среща представители на общината, Германо-Българската индустриално-търговска камара, посолството на ФРГ и представител на камарата за район Южен –..

обновено на 30.01.23 в 20:47

Общинските съветници в Болярово приеха плана си за работа до края на мандата

На първото за тази година редовно заседание на 30 януари Общински съвет-Болярово утвърди плана за работа на съветниците до края на мандата и годишния отчет на кмета на общината за 2022 г. относно изпълнението на Програмата за управление на мандата..

публикувано на 30.01.23 в 17:40
Диана Ефтимова

Всеки пети подпис за референдумите в последните години е некоректен, показва изследване

Всеки пети подпис за референдумите в последните 10 години е некоректен. Това показва анализ на Института за развитие на публичната среда, съобщи за Радио Стара Загора Диана Ефтимова от организацията. Повече от 7000 подписа са били с данните на..

публикувано на 30.01.23 в 16:59
Кристиан Вигенин

Парламентът няма да успее с промените в Закона за съдебната власт

До разпускането на това Народно събрание няма да бъдат гласувани промени в Закона за съдебната власт, с които да бъде създаден механизъм за разследване на главния прокурор, коментира зам. председателят на парламента Кристиян Вигенин в Ямбол, съобщава..

публикувано на 30.01.23 в 16:30

Доц. Наталия Киселова: Референдумът на "Има такъв народ" е на ръба на Конституцията

"Отлагането на разпускането на парламента до 3 февруари не нарушава Конституцията на страната, тъй като в нея не се посочва конкретен срок за това действие. В този смисъл действията на президента Румен Радев са правомерни." Това заяви в интервю за..

публикувано на 30.01.23 в 16:17

В Казанлък от утре поетапно затварят участъци от четири улици

Поетапно затварят участъци от четири улици в Казанлък. Това съобщиха от местната администрация в Града на розите. Затварянето започва от утре, 31.01. Временната организация засяга едно от пътните платна за движение по ул. "Бачо Киро", както следва: -..

публикувано на 30.01.23 в 15:37

Събират подписка за ефективни стачни действия в "Български пощи"

Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ и Федерация „Съобщения“ към КТ „Подкрепа“ започнаха подписка в цялата страна на служителите в „Български пощи“ ЕАД с искане за увеличение на заплатите и подобряване условията на труд в пощенските..

публикувано на 30.01.23 в 15:33

Стартира конкурс за идеен проект за изграждане на Монумент на Светите братя Кирил и Методий в Стара Загора

Стартира открит конкурс за изготвяне на цялостно обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник, увековечаващ личностите, делото и приноса на Светите братя Кирил и Методий - духовни покровители на Европа. Решението за изграждане на..

публикувано на 30.01.23 в 15:22

30 български фирми от хранителния и от розопреработвателния сектор - със своя продукция на "Зелена седмица" в Берлин

14 наши фирми от областта на хранителната промишленост и 16 български розопроизводители взеха участие в най-старото изложение в Европа – Зелената седмица в Берлин.  Този път родните производители бяха подпомогнати от държавата –..

публикувано на 30.01.23 в 15:20

За забавяне на работата при пререгистрация на автомобили в КАТ алармираха слушатели

За забавяне на работата на сектор КАТ - Пътна полиция - Стара Загора алармираха наши слушатели.  Според сигнала, проблемът е със системата, която издава номерчета на клиентите за услугата " регистрация и пререгистрация на автомобили". Още в петък наши..

публикувано на 30.01.23 в 15:14