Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Грипна епидемия в Ямбол от днес

Снимка: БГНЕС

От днес, 25-и януари, е обявена грипна епидемия за Ямболска област. Учениците излизат във ваканция от утре, 26 януари.

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания в Ямболска област е 342 на 10 хил. души население, при епидемична граница за региона 321 на 10 хил. За периода от 25 до 31 януари са в сила строги противоепидемични мерки, уточни директорът на РЗИ – Ямбол д-р Радостина Калчева.

"Преустановяват се плановите консултации за здрави бременни жени и здрави деца, профилактичните прегледи и имунизации, свижданията в лечебните заведения и институциите, които предлагат социални услуги." 

Засилен контрол ще има в детските градини и яслите, а в поликлиниките, болниците и аптеките, задължително трябва да се носи маска.

Заболяемастта при учениците е около 20 процента и те излизат в грипна ваканция от утре.

"Няма да учат дори онлайн. В момента в региона циркулират вирусите на грип А и Б, заболелите от Ковид са минимален брой", допълни д-р Калчева. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Бизнес делегация от Бавария ще посети Стара Загора

Възможностите за привличане на германски инвеститори в Старозагорския регион обсъдиха на работна среща представители на общината, Германо-Българската индустриално-търговска камара, посолството на ФРГ и представител на камарата за район Южен –..

обновено на 30.01.23 в 20:47

Общинските съветници в Болярово приеха плана си за работа до края на мандата

На първото за тази година редовно заседание на 30 януари Общински съвет-Болярово утвърди плана за работа на съветниците до края на мандата и годишния отчет на кмета на общината за 2022 г. относно изпълнението на Програмата за управление на мандата..

публикувано на 30.01.23 в 17:40
Диана Ефтимова

Всеки пети подпис за референдумите в последните години е некоректен, показва изследване

Всеки пети подпис за референдумите в последните 10 години е некоректен. Това показва анализ на Института за развитие на публичната среда, съобщи за Радио Стара Загора Диана Ефтимова от организацията. Повече от 7000 подписа са били с данните на..

публикувано на 30.01.23 в 16:59
Кристиан Вигенин

Парламентът няма да успее с промените в Закона за съдебната власт

До разпускането на това Народно събрание няма да бъдат гласувани промени в Закона за съдебната власт, с които да бъде създаден механизъм за разследване на главния прокурор, коментира зам. председателят на парламента Кристиян Вигенин в Ямбол, съобщава..

публикувано на 30.01.23 в 16:30

Доц. Наталия Киселова: Референдумът на "Има такъв народ" е на ръба на Конституцията

"Отлагането на разпускането на парламента до 3 февруари не нарушава Конституцията на страната, тъй като в нея не се посочва конкретен срок за това действие. В този смисъл действията на президента Румен Радев са правомерни." Това заяви в интервю за..

публикувано на 30.01.23 в 16:17

В Казанлък от утре поетапно затварят участъци от четири улици

Поетапно затварят участъци от четири улици в Казанлък. Това съобщиха от местната администрация в Града на розите. Затварянето започва от утре, 31.01. Временната организация засяга едно от пътните платна за движение по ул. "Бачо Киро", както следва: -..

публикувано на 30.01.23 в 15:37

Събират подписка за ефективни стачни действия в "Български пощи"

Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ и Федерация „Съобщения“ към КТ „Подкрепа“ започнаха подписка в цялата страна на служителите в „Български пощи“ ЕАД с искане за увеличение на заплатите и подобряване условията на труд в пощенските..

публикувано на 30.01.23 в 15:33

Стартира конкурс за идеен проект за изграждане на Монумент на Светите братя Кирил и Методий в Стара Загора

Стартира открит конкурс за изготвяне на цялостно обемно-пространствена концепция за изграждане на паметник, увековечаващ личностите, делото и приноса на Светите братя Кирил и Методий - духовни покровители на Европа. Решението за изграждане на..

публикувано на 30.01.23 в 15:22

30 български фирми от хранителния и от розопреработвателния сектор - със своя продукция на "Зелена седмица" в Берлин

14 наши фирми от областта на хранителната промишленост и 16 български розопроизводители взеха участие в най-старото изложение в Европа – Зелената седмица в Берлин.  Този път родните производители бяха подпомогнати от държавата –..

публикувано на 30.01.23 в 15:20

За забавяне на работата при пререгистрация на автомобили в КАТ алармираха слушатели

За забавяне на работата на сектор КАТ - Пътна полиция - Стара Загора алармираха наши слушатели.  Според сигнала, проблемът е със системата, която издава номерчета на клиентите за услугата " регистрация и пререгистрация на автомобили". Още в петък наши..

публикувано на 30.01.23 в 15:14