Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Кукушева: Българският хляб се произвежда изцяло от наша пшеница

Снимка: БГНЕС

Българският хляб се произвежда изцяло от наша пшеница, заяви категорично Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. Тя добави, че зърнопроизводителите си позволяват да говорят абсолютни неистини, че украинско зърно се използва в нашето производство.

Кукушева припомни, че цената на хляба е паднала между 17 и 26% след прилагане на нулевата ДДС- ставка за хляба, която ще продължи да действа и през 2023 г. и уточни, че повишение има при цените на закуските, но то е най-вече заради ръчния труд, който се изисква.

Мариана Кукушева добави, че няма притеснения за рязък скок на цените на основната суровина на хляба - пшеницата през тази година, тъй като има останали големи колечиства от миналата година, а се очаква богата реколта и през тази година.


Подробностите чуйте в прикачения звуков файл

По публикацията работи: Моника Съртонева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожар избухна до боляровското село Горска поляна

Пожар е обхванал територия, в близост до компресорна станция до боляровското село Горска поляна. На място са 7 противопожарни екипа от Ямбол и Бургас. Сигналът за пожара е подаден малко след 14 часа, все още няма информация за нанесените щети и..

публикувано на 16.07.24 в 15:54

Пътят за Старозагорски минерални бани остава затворен

С оглед безопасността на пожарникарите, които работят в района, временно се ограничава движението в двете посоки по пътя Стара Загора - Старозагорски минерални бани, където от вчера гори пожар, информират от пресцентъра на общината. Продължава да е в..

публикувано на 16.07.24 в 15:52

Пожар гори край боляровското село Горска поляна

Пожар е обхванал територия, в близост до компресорна станция до боляровското село Горска поляна. На място са 7 противопожарни екипа от Ямбол и Бургас. Сигналът за пожара е подаден малко след 14 часа, все още няма информация за нанесените щети и дали..

публикувано на 16.07.24 в 15:51

Вятърът разпали единственото останало огнище край Стара Загора

Единственото останало огнище от пожара край Стара Загора гори по-силно през последния час с увеличаването на температурите и усилването на вятъра. Това съобщи Александър Мечев, ръководител на доброволното формирование за бедствия и аварии към община..

публикувано на 16.07.24 в 15:50

Остава активно едно огнище в пожара край Стара Загора

Само едно огнище остава активно към този момент в пожара край Стара Загора. Към рано тази сутрин те бяха 6. Горят короните на дърветата във високите части, което изключително много затруднява гасенето, там само хеликоптерите обливат.  Това съобщи в..

публикувано на 16.07.24 в 14:46

Премиерът Главчев сформира оперативен щаб за пожарите у нас

Служебният премиер Димитър Главчев ще издаде заповед за сформиране на оперативен щаб за борба с пожарите в България. Предстои ситуацията в Стара Загора да бъде овладяна, заяви Главчев, който пристигна в засегнатия район.  По думите му огнените..

публикувано на 16.07.24 в 13:43
снимка: Десислава Крачолова

Още помощ по въздух за овладяването на пожарите в страната

България активира Механизма за гражданска защита на ЕС . Запрянов за пожарите: Армията има готовност да се отзове на всяко повикване Два хеликоптера от Чехия се очаква да пристигнат в помощ на огнеборците, които гасят пожари в страната и..

публикувано на 16.07.24 в 13:00

Асоциацията на доброволците у нас ще помагат в гасенето на пожара край Стара Загора

Очаква се помощ от Асоциацията на доброволците в България в битката с пожара край Стара Загора. Това съобщи Александър Мечев, заместник-ръководител на Доброволното формирование за овладяване на бедствия и аварии към Община Стара Загора. Те ще заменят..

публикувано на 16.07.24 в 12:57

Прокуратурата разследва причините за пожара край Стара Загора

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се провежда разследване по досъдебно производство за възникнал пожар в землището на  Стара Загора На 15 юли 2024 г. в 15,29 ч. във Второ  РУ-Стара Загора е получен сигнал за пожар в..

публикувано на 16.07.24 в 12:23

Служебният премиер пътува към пожара край Стара Загора

Служебният премиер Димитър Главчев ще посети засегнатия от пожара район над Стара Загора. Очаква се с него да бъде и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Към момента няма опасност за хората и населените места. Направени са просеки,..

публикувано на 16.07.24 в 11:53