Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Поскъпват наемите на общински нежилищни имоти в Ямбол

Община Ямбол
Снимка: Емил Енчев

С почти 17 процента се увеличава размерът на месечните наеми на нежилищните общински имоти в Ямбол. Решението за повишението на цените беше взето на първото за тазигодина заседание на Общинския съвет, информира кореспондентът ни Даниела Костова.

Повишението на наемите за търговска дейност и услуги, както и за ползването на земеделски земи, влиза в сила от 1 февруари.

Увеличението кметът на Ямбол Валентин Ревански аргументира предложението си с повишената инфлация през 2022 година, която по данни на Териториалното статистическо бюро е 16,9 процента. 

Базисната месечна цена на отдаваните под наем имоти се определя на квадратен метър, в зависимост от зоната, в която се намира помещението и предметът на дейност, който се осъществява в него. Най-високи са цените в първата зона на Ямбол, но има дейности, като например медицинските услуги, за които наемите са еднакви и в 4-те зони. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Започна ремонт на квартал "Три чучура - юг" в Стара Загора

От 31 март стартира първият етап на изпълнението на проект  “Реконструкция, благоустрояване и подобряване физическата среда на кв. Три чучура - юг, гр. Стара Загора”, информират от общинския пресцентър. Дейностите обхващат ремонт на всички..

публикувано на 31.03.23 в 18:42

Задържаха бус с мигранти след като аварира край Ямбол

Бус с русенска регистрация, превозващ 25 нелегални мигранти, е аварирал на входа на Ямбол. Задържаните са млади мъже в добро здравословно състояние.  Бусът е бил на пътя за село Чарган с пуснати аварийни светлини, а в близост до него са открити..

публикувано на 31.03.23 в 16:49

Още две фигури от неолита ще бъдат поставени в Стара Загора

Пластики на още две праисторически фигурки от Музей „Неолитни жилища“ ще бъдат поставени в Стара Загора.  „Вече сме избрали кои да бъдат те, предстои да бъдат изработени репликите и да изберем място, където да ги монтираме“, съобщи Маргарита..

публикувано на 31.03.23 в 16:00

Едва четирима са младите попълнения сред личните лекари в Стара Загора, по един - в Казанлък и Раднево

Близо 4 000 са общопрактикуващите лекари в страната и средната им възраст е 60 години, по информация на Националното сдружение на ОПЛ в България.  Средствата, които се заделят като бюджет за първичната помощ, са 5 пъти по-малко от средните за..

обновено на 31.03.23 в 15:42
Община Стара Загора

От 5 април отново очакват кандидати по проект на програма LIFE

На 5 април, на сайта на Община Стара Загора, ще бъде публикувана втората покана за кандидатстване по Основната фаза на проект „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух" LIFE17 IPE/BG/000012 - LIFE IP CLEAN..

публикувано на 31.03.23 в 15:42

Прокуратурата разпореди проверка заради отровена риба

Районна прокуратура в Стара Загора се самосезира след медийни публикации за натровена риба в микроязовир край с. Горно Изворово, община Казанлък. От обвинението са разпоредили проверка по случая на РИОСВ-Стара Загора. Медийната публикация е от..

публикувано на 31.03.23 в 15:04

Полагат последен асфалтов пласт по част от ул. "Гурко", ограничено е преминаването на МПС

На 31 март и 1 април, ще бъде положен последен асфалтов пласт на пътното платно на ул. "Гурко", в отсечката между бул. "Св. Патриарх Евтимий" и ул. "Хаджи Димитър Асенов". С цел безопасност при  процеса, преминаването през прилежащите кръстовища..

публикувано на 31.03.23 в 15:00

Зоопаркът в Стара Загора посреща посетители с лятно работно време

От 1 април, събота, старозагорският зоопарк посреща посетители с лятно работно време. Касата на зооградината ще бъде отворена от 8.30 часа до 19.00 часа. Последните гости трябва да са приключили посещението си до 20.00 часа. Зоокътът очаква..

публикувано на 31.03.23 в 14:35

Какво показват проверките на депото за неопасни отпадъци край село Ракитница?

До 7 април фирмата -оператор на депото за неопасни отпадъци край старозагорското село Ракитница трябва да навакса изоставането със запръстяването на обекта. Пробите от почва, взети от територията в и около обекта след разлива на държовна вода, която е..

публикувано на 31.03.23 в 13:14

РИОСВ-Стара Загора: Няма замърсяване на въздуха с формалдехид в района на Казанлък

Пиковите стойности на замърсяване с формалдехид са били регистрирани преди самите уреди за измерване да бъдат поставени на местата си. Това съобщи за Радио Стара Загора  директорът на регионалната екоинспекция Диана Искрева. Тя  поясни,че от..

обновено на 31.03.23 в 12:52