Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

ДПС се обяви за възобновяване на диалога и изход от политическата криза

Халил Летифов
Снимка: БГНЕС


ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори, стана ясно след днешното заседание на Централния съвет на Движението. 48-то НС не изпълни основната си задача да състави мнозинство и редовно правителство. Докато не се реши политическата криза останалите кризи ще се задълбочават, коментира старозагорският депутат от ДПС Халил Летифов след края на партийния форум. Той говори за растящи цени и обедняване на все повече български граждани заради липсата на редовен парламент, неясно мнозинство и целенасочена политика, която да се справи с всички тези кризи. 

"Като че ли подценявахме докъде може да стигне политическата криза в България и се нагледахме на експерименти. Определено ще се налагат компромиси на база на приоритети и на база на общото доверие, което трябва да се привлече", коментира още той. Още от категорията

Специализирана полицейска операция в Стара Загора

Мащабна полицейска акция по линия на битовата престъпност се провежда в старозагорския квартал "Лозенец".  Очаквайте подробности!

публикувано на 28.03.23 в 09:08

Представят резултатите от проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей"

Представят резултатите от проект „Уча, играя, творя в Старозагорския музей", съобщи  Ирина Атанасова от отдел „Работа с публики“ в Регионалния исторически музей. Проектът е финансиран от Министерство на културата и основната му цел е популяризирането..

публикувано на 28.03.23 в 08:57

НСИ проучва доходите и условията на живот в област Ямбол

Националният статистически институт (НСИ) започва проучване на доходите и условията на живот в домакинствата.  В област Ямбол изследването ще се проведе в градовете Елхово, Стралджа и Ямбол, както и в 16 села от региона. До месец юни близо 180..

публикувано на 28.03.23 в 08:39

Илия Левков: Електрическата мобилност расте и без мерки от държавата

"Не виждаме стратегическа визия за развитието на електрическата мобилност в България". Това заяви пред Радио Стара Загора Илия Левков, председател на Индустриален клъстер „Електромобили“ (ИКЕМ). В Плана за възстановяване и устойчивост има раздел,..

публикувано на 28.03.23 в 08:10

Ще отнемат повече контролни точки за нарушения на пътя

От днес (28 март) влиза в сила нова наредба, според която от КАТ ще отнемат повече контролни точки за определени нарушения на пътя. За превишаване на разрешената скорост с над 50 км/час ще се вземат 18 точки (в момента 12 т.), но за първи път се..

обновено на 28.03.23 в 07:08

Откриха голяма наркооранжерия в новозагорското село Баня

Една от най-големите наркооранжерии, откривани в страната, бе неутрализирана при съвместна операция на Прокуратура, Полиция и Агенция Митници. Тя се намира в землището на село Баня, община Нова Загора, информират от прокуратурата. Помещенията, в които са..

публикувано на 27.03.23 в 16:56

Местната инициативна група в Тунджа разширява дейността си

Местната инициативна група в община Тунджа започна разработването на новата стратегия за програмния период 2023- 2027 година. През този период в обхвата на  местната група, освен 44-те села на община Тунджа,  ще влязат населени места и от съседната..

публикувано на 27.03.23 в 16:54

Близо 15 тона отпадъци събра кампанията за по-чиста Стара Загора

Близо 15 тона отпадъци са събрани до момента от кампанията "Заедно за една по-чиста Стара Загора", съобщи зам.-кметът на община Стара Загора Радостин Танев. Той добави, че продължава извозването на събран отпадък от инициативата, в която се..

публикувано на 27.03.23 в 15:13
Илюстрация: Георги Цветков

Пристигнаха изборните бюлетини и устройствата за видеонаблюдение за област Стара Загора

Бюлетините и устройствата за видеонаблюдение за изборите на 2 април вече са получени от областна администрация в Стара Загора. Те ще бъдат предадени на общините по график от сряда, съобщи областният управител Иван Чолаков. Създадена е организация и..

публикувано на 27.03.23 в 14:32

Всеки може да е дигитален кукловод

От днес всеки зрител на кукления театър в Стара Загора може да се превърне в дигитален кукловод и да управлява образът на един от най-известните герои от репертоара – марионетката Жабокът Принц . Изображението оживява на специален монитор и всеки,..

публикувано на 27.03.23 в 13:50