Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

По слушателски сигнал:

След саниране ламарини хвърчат от покрива на жилищен блок в Стара Загора

Живеещите в блока твърдят, че подават сигнали от 2019-та, от днес строители са на място, за да отстранят проблемите

Заради некачествено саниране ламарини хвърчат от покрива на жилищна сграда в Стара Загора, сигнализират обитателите на блок 106 в квартал "Три чучура"- юг.   

"При всеки по-сериозен порив на въздушни маси преминаването покрай кооперацията е опасно, защото от покрива хвърчат ламарини. Ако духа, прибягваме, за да не ни удари някоя", казва Светла, която живее в блок 106 на квартал "Три чучура" -юг в Стара Загора. 

Над 20 са откъсналите се от покривната конструкция ламарини, който съвестно прибира Филип. "Не стават за нищо обаче, защото са огънати, трябва просто да се подменят", коментира той. На 6 февруари, заради силниия вятър поредна ламарина буквално се врязва във външно тяло на климатик на седмия етаж. "Аз  я извадих", пак малкият дявол, добре че досега не е пострадал човек", казва Филип. 


Хората от блок 106 в квартал "Три чучура"- юг казват, че от 2019-та година пишат писма до Общината за некачественото саниране и молят за съдействие проблемът да бъде отстранен. "Досега нямаше реакция, казахме им, че ще се обърнем към медиите, от днес имаме строителни работници на покрива", казват Светла и Филип. 

"Информирани сме за проблема. След оглед от днес строители работят по разрешаването на казуса. Доколкото разбрах, става въпрос за некачествено изпълнение на строително-монтажните работи, фирмата отстраняват нередностите за своя сметка и ще подменят и компрометирания материал", категоричен бе секретарят на общината Делян Иванов. Той не изключи хората от блока да са изпращали и преди писмени уведомления, но лично до него е стигнало само едно писмо. 

Повече по темата чуйте в репортажа.   


Още от категорията

Слагат камери, за да гарантират реда в Розовата долина

Редица мерки ще се вземат в общините от Розовата долина, за да се гарантира реда в ромските квартали. Това е станало ясно след срещата в Казанлък на кметовете на общини от региона и ръководството на МВР в Стара Загора, обясни кметът на Гурково..

публикувано на 24.03.23 в 09:26

Полицейски акции в област Стара Загора започнаха рано тази сутрин

Три специализирани полицейски операции се провеждат на територията на област Стара Загора от рано тази сутрин, съобщи в предаването Репортер на радио Стара Загора Лазар Христов, директор на областната дирекция на полицията. Те са за опазване на..

обновено на 24.03.23 в 08:16

В Ямбол продължава почистването на река Тунджа

В Ямбол продължава почистването на река Тунджа. Идеята е резервното корито на реката, което е в регулацията на града, да се превърне в линеен парк. До момента от растителността в коритото са разчистени над 2,5 км, като теренът е затревен и е..

публикувано на 23.03.23 в 18:53

Петима са обвинени в умишлено убийство след масовото сбиване в Казанлък, сред тях 16-годишен

Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение за умишлено убийство на 5 лица, между които един непълнолетен на 16 години и една жена, във връзка с масовото сбиване на 20 март в центъра на Казанлък, съобщиха на брифинг окръжният прокурор Дичо..

публикувано на 23.03.23 в 17:56

Министерството на отбраната е отказало да прехвърли имоти на община Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази разочарованието си от отказ на Министерството на отбраната да прехвърли безвъзмездно на Община Сливен имоти за изграждане на детски парк. Става дума за терени, които управлява министерството и на които Общината..

публикувано на 23.03.23 в 17:41

Билети за посещение на Зоопарка – вече и онлайн

Нова опция за закупуване на билети за посещение има Зоопаркът в Стара Загора. Нововъведението дава бърз и удобен начин за онлайн планиране на разходка в зоокъта, дом на животни от почти всички континенти. Услугата е достъпна през сайта на зооградината –..

публикувано на 23.03.23 в 17:31

Област Хасково кандидатства по проект за маршрут с най-голям туристически потенциал в трансграничния регион

Вр. И.Д. областен управител на област Хасково Мартин Узунов откри работна среща по повод обсъждане на предложенията за обособяване на 5 емблематични маршрута с най-голям туристически потенциал в областите Кърджали, Смолян и Хасково. Тя се проведе в..

публикувано на 23.03.23 в 17:27
ПГСАГ “Лубор Байер”, Стара Загора

43 ученици от професионални гимназии по строителство се състезават в Стара Загора

Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора е домакин на регионалното състезание „Най-добър млад строител“ .  В него вземат участие отбори от 8 строителни гимназии от югоизточна България...

публикувано на 23.03.23 в 16:20

Младежкият център в Стара Загора с участие в първото събитие в рамките на националната кампания „Време за ъпдейт"

По покана на Програма "Развитие на човешките ресурси" към МТСП, ръководителят на ММЦ д-р Весела Марева и младежкият медиатор Пламена Тодорова взеха участие в първото мероприятие в рамките на Национална кампания "Време е за ъпдейт". Виртуалното събитие..

публикувано на 23.03.23 в 15:36

59 проверки в селкостопанския сектор са извършили от Инспекцията по труда

Засилени проверки сред работодателите и работниците в селското стопанство извършват от Инспекцията по труда в Стара Загора.  Най-честото нарушение в този сектор е работата без договор , коментира в предаването Час пик Йордан Йорданов от Инспекцията..

публикувано на 23.03.23 в 15:05