Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Все още не е утвърден съставът на РИК- Стара Загора

ЦИК прие реда за видеозаснемането и видеоизлъчването в изборния ден

Архив

При извънредните парламентарни избори на 2 април няма да има разписка от машинно гласуване, а бюлетина от машина. Тази бюлетина законът я приравнява на хартиената, а членовете на СИК ще поставят печат върху нея, подобно на хартиената бюлетина. За тази новост в изборния процес обясни досегашният председател на РИК - Стара Загора, Теодора Крумова. Последната дума  за състава на Районната избирателна комисия (РИК) в 27 МИР – Стара Загора ще има Централната избирателна комисия (ЦИК) до 10 февруари. 

Условията за видеозаснемането и видеоизлъчването при преброяването на резултатите от вота прие Централната избирателна комисия. Предвижда се правителството да осигури технически процеса по наблюдение в реално време от място, различно от интернет страницата на ЦИК, на всички граждани на територията на страната. Според решението на ЦИК, РИК ще бъде ангажирана със самите устройства и резултата от видеозаснемането. 

Приемът на книжата след края на изборния ден отново може да се забави, допусна Крумова. "Предполагам, че на самите СИК-ове ще им бъде необходимо малко повече време, за да отразят резултата в протокола, тъй като ще трябва да преброят и едните, и другите бюлетини. Да обединят резултата в един протокол, който след това да донесат при нас", изрази своите съображения тя.


По публикацията работи: Таня Балабанова

Още от категорията

В Ямбол продължава почистването на река Тунджа

В Ямбол продължава почистването на река Тунджа. Идеята е резервното корито на реката, което е в регулацията на града, да се превърне в линеен парк. До момента от растителността в коритото са разчистени над 2,5 км, като теренът е затревен и е..

публикувано на 23.03.23 в 18:53

Петима са обвинени в умишлено убийство след масовото сбиване в Казанлък, сред тях 16-годишен

Окръжната прокуратура в Стара Загора повдигна обвинение за умишлено убийство на 5 лица, между които един непълнолетен на 16 години и една жена, във връзка с масовото сбиване на 20 март в центъра на Казанлък, съобщиха на брифинг окръжният прокурор Дичо..

публикувано на 23.03.23 в 17:56

Министерството на отбраната е отказало да прехвърли имоти на община Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази разочарованието си от отказ на Министерството на отбраната да прехвърли безвъзмездно на Община Сливен имоти за изграждане на детски парк. Става дума за терени, които управлява министерството и на които Общината..

публикувано на 23.03.23 в 17:41

Билети за посещение на Зоопарка – вече и онлайн

Нова опция за закупуване на билети за посещение има Зоопаркът в Стара Загора. Нововъведението дава бърз и удобен начин за онлайн планиране на разходка в зоокъта, дом на животни от почти всички континенти. Услугата е достъпна през сайта на зооградината –..

публикувано на 23.03.23 в 17:31

Област Хасково кандидатства по проект за маршрут с най-голям туристически потенциал в трансграничния регион

Вр. И.Д. областен управител на област Хасково Мартин Узунов откри работна среща по повод обсъждане на предложенията за обособяване на 5 емблематични маршрута с най-голям туристически потенциал в областите Кърджали, Смолян и Хасково. Тя се проведе в..

публикувано на 23.03.23 в 17:27
ПГСАГ “Лубор Байер”, Стара Загора

43 ученици от професионални гимназии по строителство се състезават в Стара Загора

Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора е домакин на регионалното състезание „Най-добър млад строител“ .  В него вземат участие отбори от 8 строителни гимназии от югоизточна България...

публикувано на 23.03.23 в 16:20

Младежкият център в Стара Загора с участие в първото събитие в рамките на националната кампания „Време за ъпдейт"

По покана на Програма "Развитие на човешките ресурси" към МТСП, ръководителят на ММЦ д-р Весела Марева и младежкият медиатор Пламена Тодорова взеха участие в първото мероприятие в рамките на Национална кампания "Време е за ъпдейт". Виртуалното събитие..

публикувано на 23.03.23 в 15:36

59 проверки в селкостопанския сектор са извършили от Инспекцията по труда

Засилени проверки сред работодателите и работниците в селското стопанство извършват от Инспекцията по труда в Стара Загора.  Най-честото нарушение в този сектор е работата без договор , коментира в предаването Час пик Йордан Йорданов от Инспекцията..

публикувано на 23.03.23 в 15:05

В Хасково откриват новия парк „10 Пехотен родопски полк"

На 26 март – Ден на 10 Пехотен родопски полк и Ден на Тракия, Община Хасково кани жителите и гостите на града на откриване на новия модерен парк на Хасково. Събитието ще се проведе пред монумента на Полка, превзел Одринската крепост и написал едни от..

публикувано на 23.03.23 в 15:01

Между 3 и 5 лева ще струва масовия козунак за Великден

Цената на масовия козунак за предстоящите великденски празници ще е между 3 лв. и 5 лв., прогнозира Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Националния браншовия съюз на хлебарите и сладкарите.  На пазара ще могат да се намерят..

публикувано на 23.03.23 в 13:54