Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Температурите в област Стара Загора остават под нулата

Снимка: Живко Иванов

На старопланинските проходи времето е облачно. На прохода Шипка вали слаб сняг, пътят е заснежен и се почиства, температурата е – 10 градуса. 

На прохода на Републиката има частични заледявания, температурата е – 6  градуса.

На автомагистралите на територията на област Стара Загора температурите са минусови. На АМ „Тракия“ е облачно, пътят е мокър, докато на магистрала „Марица“ пътната настилка е суха, времето е ясно. В останалата част на област Стара Загора е облачно. Заснежено и заледено е в подбалканските населени места. Температурите са от – 7 до – 1 градуса.


Още от категорията

Противопожарно оборудване за селата получи община Свиленград

Община Свиленград получи оборудване за 6 противопожарни депа за селата Маточина и Сладун. Оборудването за 139 000 лв. ще подпомага дейността на доброволците от отряда към общината при гасенето на пожарите на територията й. То е част от дейностите по..

публикувано на 22.03.23 в 17:57
Община Раднево

РИОСВ издаде предписание за сметището в Раднево

Във връзка с постъпил сигнал за образувалото се незаконно сметище до автогарата в Раднево е издадено предписание на кмета на общината за почистването му, коментира в ефира на Радио Стара Загора Петя Байкова, от отдел „Връзки с обществеността“ на РИОСВ..

публикувано на 22.03.23 в 15:27

Минко Ангелов вече не е областен управител на Хасково

Министерският съвет освободи Минко Ангелов от поста областен управител на област Хасково. За временно изпълняващ длъжността е назначен заместник областният управител Мартин Узунов, съобщи кореспондентът ни Христо Христов. Правителственото решение..

публикувано на 22.03.23 в 15:18

Старозагорци ще чистят града на Благовещение

На 25 март, Благовещение, ще се проведе кампания за почистване на Стара Загора. До 22 –ри се подаваха заявки за залесяване на междублокови пространства с предоставени от Общината растения или храсти. Комисия с ландшафтен  архитект в състава вече е..

публикувано на 22.03.23 в 15:15

С кампания сред учениците екоинспекцията в Стара Загора отбелязва Деня на водата

С инициативи и кампания в местните училища регионалната екоинспекция в Стара Загора (РИОСВ) отбеляза  Световния ден на водата - 22 март.  Целта е да се привлече вниманието на хората, особено младите, към значимостта на водата и необходимостта от..

публикувано на 22.03.23 в 15:06

Задържаха 13 души от селата Тъжа и Манолово

13 души са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места и правонарушения на обществения ред на територията на Участък - Павел баня в селата Тъжа и Манолово. Проверени са 43..

публикувано на 22.03.23 в 12:40
Снимката е илюстративна

МОН предлага над 550 места за прием в училищата с национално значение

Министерството на образованието и науката предлага през следващата учебна година в шестте училища с национално значение да бъдат разкрити 552 места за прием в 21 паралелки след завършено основно образование. В училищата с национално значение,..

публикувано на 22.03.23 в 12:28
Росица Велкова

Икономист: Приемането на бюджет е първостепенна задача за партиите след изборите

„Политическите сили със своите предложения надупчиха бюджетната рамка за настоящата година“. Това заяви в коментар за проблемите с очертаващия се дефицит в бюджета главният икономист в Института за енергиен мениджмънт Калоян Стайков. Експертът..

публикувано на 22.03.23 в 10:39

Отбелязваме Световния ден на водата

На 22 март отбелязваме Световния ден на водата, който цели да привлече вниманието върху значението на водните ресурси и необходимостта от опазването им. Световното свръхпотребление и промените в климата са довели до недостиг на вода в ендемични размери..

публикувано на 22.03.23 в 08:18
Снимка: НИМХ

Жълт код за значителни валежи в област Стара Загора

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи в осем области на страната. Информацията е публикувана на сайта на Института. Областите с предупредителен жълт код за днес, в..

публикувано на 22.03.23 в 05:49