Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" загуби "Битката на Тракия" от "Ботев" в Пловдив

Снимка: beroe.bg

"Берое" допусна загуба с 1:0 при гостуването си на "Ботев"(Пловдив). Единственото попадение в срещата бе дело на Па Конате в 30-та минута на двубоя. Успехът за "канарчетата" в "Битката на Тракия" изпрати пловдивчани с 3 точки напред пред старозагорци във временното класиране на футболния шампионат на страната.

Още в първата минута домакините създадоха опасност пред вратата на старозагорци. Удар на Антоан Бароан беше блокиран. "Канарчета" създадоха нова ситуация още преди изтичането на първите десетина минути. В началото на двубоя футболистите на "Берое" внимаваха повече в дефанзиван плана, опитвайки се да ограничават нападатлените действия на своя противник. Това обаче не винаги се получаваше. Епизодичните възможности за пловдивчани не секнаха, но липсата на прецизност остави резултата непромене. В 29-та минута като по чудо гостите не откриха резултата. След корнер топката попадна на крака на Вини Трибуле. Нападателят на "Берое" стреля без подготовка от границата на малкото наказателно поле, но топката се оказа в обсега на стража на домакините Ханкич, който изби. Коженото кълбо попадна в краката на Педро Енрике, който стреля, но отново вратярт на "Ботев" улови. 

В обратната атака "канарчетата" наказаха грешка в отбраната на старозагорци и откриха резултата. Па Конате беше намерен от Дилан Мертенс в наказателното поле на "Берое". Левият халф-бек преодоля двама защитници още с поемането на топката. Последва силен удар точно под гредата на Иван Караджов за 1:0 в двубоя. До края на полувремето гостите не съумяха да отвърнат на предизвикателството. Вместо това след нова грешка отново Бароан беше близо до второ попадение в 43-та минута. 

Николай Киров прибегна до смени на почивката. Йоан Бауренски напусна терена, а на негово място в игра се появи Серкан Юсеин. "Берое" излезе променен през първите минута на втората част. Старозагорци успяха да пренесат играта в полето на домакините, но така и успяха да създадат чиста голова ситуация пред противниковата врата. В 59-та минута капитанът Симеон Мечев отстъпи мястото си на младия Божидар Пенчев. Старши-треньорът на "Берое" извади от игра и Георги Динков, заменяйки го със Спас Георгиев. Това промени и схемата на игра на старозагорци. "Ботев" също прибегна до смените. Независимо от промените старозагорци не съумяха да намерят път към врата на Ханкич. Засметка на това "канарчетата" отбелязаха второ попадение, което беше отменено заради засада. В 81-та минута не особено адекватна намеса на Енрике откри нова възможност пред пловдвичани, но Иван Караджов успя да избие в ъглов удар. Проблемите в отбраната на беройци в заключителните минути зачестиха. Секулич стреля опасно, но отново късметът спаси "Берое". Последните опити на старозагорци не сполучиха и те загубиха "Битката на Тракия" с 1:0. 


Състави:

"Ботев" - 13. Хидайет Ханкич, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 6. Дилан Мертенс, 8. Тодор Неделев, 11. Антоан Бароан, 17. Николай Минков, 21. Точувку Ннади, 24. Джаспър Ван Хертъм, 31. Уме Емануел, 44. Роберто Пунчец;

"Берое" - 73. Иван Караджов, 2. Густаво Де Асис, 3. Гомес Сана, 6. Макс Челич, 7. Йоан Бауренски, 9. Калоян Кръстев, 14. Педро Енрике, 15. Георги Динков, 16. Симеон Мечев, 21. Винни Трибулет, 98. Тонислав Йорданов; 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32