Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на отбраната е отказало да прехвърли имоти на община Сливен

Снимка: Община Сливен

Кметът на Сливен Стефан Радев изрази разочарованието си от отказ на Министерството на отбраната да прехвърли безвъзмездно на Община Сливен имоти за изграждане на детски парк. Става дума за терени, които управлява министерството и на които Общината планира да бъдат изградени парк, детски атракциони и паркинг, които са в близост до Градската градина и Колодрума. Имотите се намират на изток от паметника „Орлето“. Министерството съобщава, че има намерение да продаде терените, за да реализира приходи.

„Разочарован съм, защото така се спира една наша много добра идея за бъдещото развитие на града и намеренията ни за мястото, където се намират бившите казарми, да промени изцяло своя облик.“

Терените бяха поискани от Община Сливен в началото на месец февруари тази година.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца пострадаха с тротинетка на Аязмото, първа помощ им оказал старозагорец

Две деца, качени на тротинетка , са пострадали в парк Аязмото след като са се движили с висока скорост. Единствен свидетел на инцидента бил Красимир Панчев , който в емоционален пост в социалните мрежи призова родителите да бъдат отговорни към..

публикувано на 07.08.24 в 19:50

Очаква се скоро пожарът край харманлийското село Черепово да бъде обявен за локализиран

Очаква се съвсем скоро пожарът край харманлийското село Черепово да бъде локализиран. Това съобщи зам.-областният управител на Хасково - Митко Петров. "На терен продължават да са 14 и път на пожарната и 2 тежки машини, които, към този момент, не..

публикувано на 07.08.24 в 19:07

Един ранен при пътен инцидент в Стара Загора

Катастрофа между лек автомобил и мотопед стана около 15.00 часа на бул. "Никола Петков" в Стара Загора. Мотопедистът е пострадал, оказва му се медицинска помощ. Тестовете на двамата водачи за алкохол са отрицателни. Няма затруднения в движението.

публикувано на 07.08.24 в 16:47

ГТП - мисия възможна

От 22 юли до 4 август през пунктовете за годишен технически преглед са преминали 127 085 автомобила, 181 от колите не са допуснати на пътя или под 1% от автомобилите не успяват да преминат годишния технически преглед след дигитализацията на процеса,..

публикувано на 07.08.24 в 16:14

Поставят 200 контейнера за зелени отпадъци в Ямбол

С над 200  контейнера за зелени отпадъци ще разполага общината в Ямбол от началото на септември. След изграждането на компостираща система преди две години, в кварталите бяха поставени 108 контейнера. Със средства от отчисленията по Закона за управление..

публикувано на 07.08.24 в 16:05

Международен арт пленер „Безгранично изкуство“ събира творци в Стара Загора

На 23 август /петък/ ще се състои откриването на 8-мия Международен арт пленер „Безгранично изкуство“. То ще бъде във фоайето на Община Стара Загора, с начален час от 17.00 часа, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Експозицията ще..

публикувано на 07.08.24 в 15:26

Приключи ремонтът на централния булевард в Свиленград

Община Свиленград приключи рехабилитацията на централния градски булевард „България”. Ремонтираният участък е с  дължина 725 м, широк е 9 м. Ремонтните дейности включваха полагане на два пласта асфалт и подмяна на бордюри. На новото платно са монтирани..

публикувано на 07.08.24 в 15:06
Снимката е илюстративна

Повдигнаха обвинения на мъжа, задигнал над 15 000 лева от възрастна жена

Районната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 49 -годишен мъж за телефонна измама за 15 450 лева. Потърпевша е 83-годишна жена от Гълъбово. Престъплението е извършено вчера.  Непознат мъж, неустановен по делото, се свързал..

публикувано на 07.08.24 в 14:30

Иззеха 8 тротинетки и 14 велосипеда в Сливен

Осем електрически тротинетки и четиринадесет велосипеда са временно иззети от собствениците им, заради управлението им в забранената за движение пешеходна зона в Сливен от началото на месеца до сега,  съобщи старши инспектор Сава Петров от полицията в..

публикувано на 07.08.24 в 13:56

Собственици на изгорели пасища в Сакар ще бъдат обезщетени

Щетите за горския фонд са около 6000 декара, съобщи зам.-министърът на земеделието и храните Иван Капитанов на брифинг на пътен възел „Голямата звезда" в близост до огнището на пожара в Сакар планина. Огънят, който пламна вчера и стана причина да..

публикувано на 07.08.24 в 13:37