Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БДЖ осигурява допълнителни 22 200 места за почивните дни

Снимка: БГНЕС

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще осигури над 22 200 допълнителни места поради очаквания повишен интерес към пътуване с влак през предстоящата поредица от почивни дни по повод Международния ден на труда – 1-ви май и Денят на храбростта (Гергьовден) – 6-и май. 

Ще бъдат увеличени с допълнителни вагони съставите на влакове, които пътуват по основните направления в страната. По този начин БДЖ се стреми да гарантира удобното придвижване на своите клиенти по време на празничните дни, съобщиха от пресцентъра на националния железопътен превозвач. 

До 9-и май включително, с увеличени състави ще пътуват влакове по следните маршрути:

София-Варна-София;

София-Бургас-София;

София-Пловдив-София;

София-Стара Загора-София;

София-Свиленград-София;

София-Горна Оряховица-София;

София-Видин-София;

София-Лом-София;

София-Драгоман;

Русе разпределителна-Стара Загора-Русе разпределителна;

Варна-Враца-Варна;

Враца-Мездра-Враца;

Пловдив-Горна Оряховица-Пловдив;

Драгоман-Свиленград;

Бургас-Зимница-Бургас;

Зимница-Ямбол-Зимница.

За клиентите, които предпочитат да закупят билети за своето пътуване от билетните каси е в ход предварителна продажба за седящи места във всички бързи влакове, които ще пътуват през празничния период. Обичайният срок за предварителната продажба на билети за седящи места в билетните каси е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок, в случаите когато предстоят по-дълги празнични периоди. 

Клиентите на БДЖ могат да закупуват билети за своето пътуване и онлайн, като системата позволява 30 дневна предварителна продажба. Онлайн системата за продажба на железопътни билети е достъпна на официалната интернет страница на БДЖ - www.bdz.bg, както и на електронен адрес - https://bileti.bdz.bg/.

„БДЖ - Пътнически превози” ЕООД напомня на своите клиенти, че при закупуване на билети за отиване и връщане, могат да ползват от 10 до 20 % намаление от редовната цена в зависимост от различните търговски оферти на дружеството.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Иван Димов

Силна буря наводни улиците в Казанлък и спря тока на три павелбански села

Проливният дъжд придружен със силен вятър , който се изсипа над Казанлък, този следобед, наводни улици, а няколко коли аварираха заради придошлата вода. Около 20 са сигналите за счупени клони и наводнени улици, предаде репортер на Радио Стара Загора  в..

публикувано на 22.07.24 в 19:45

Мъж на 34 години от Раднево е загубил крака си при масово сбиване, арестувани са четирима

Днес, 22 юли 2024 г., по искане на Районна прокуратура – Стара Загора Районен съд – Раднево е задържал под стража четирима души - на 19 , 25, 17 и 27 години. Те са привлечени като обвиняеми за това, че са причинили особено тежки телесни повреди двама..

публикувано на 22.07.24 в 19:14

РЗИ – Стара Загора извършва засилен контрол на басейните в областта

Директорът на РЗИ – Стара Загора д-р Недялка Кабаджова издаде заповед за извършване на засиленконтрол по спазване на здравните изисквания в обектите с обществено предназначение и проверки за готовността за ползване и обезопасяване на водните обекти..

публикувано на 22.07.24 в 17:00

Община Стара Загора припомня какви са насоките за поведение и действия при различни бедствия и опасности

На официалния сайт на Община Стара Загора са публикувани правилата за поведение и действия при различни бедствия и опасности -  https://www.starazagora.bg/bg/preventsiya-i-zashtita-pri-bedstviya . Това съобщават от общинския пресцентър и припомнят..

публикувано на 22.07.24 в 16:09

26 акта за административни нарушения за седмица в Стара Загора

Павилион, разположен на общински терен, който бил използван като търговски обект без необходимите разрешителни документи, е сред отбелязаните констатирани нарушения по наредби на Община Стара Загора. В справката за изминалата трета седмица на месец юли..

публикувано на 22.07.24 в 16:07

Влизат в сила новите правила за годишните технически прегледи на автомобили

От днес са в сила новите по-строги правила, касаещите пунктовете за годишните технически прегледи на автомобили. С тях се въвежда задължението всички уреди за измерване да бъдат свързани със системата на Изпълнителна агенция „Автомобилна..

публикувано на 22.07.24 в 16:06
Снимка: Христо Христов

До края на седмицата изплащат помощите на пострадалите от пожарите фермери

Животновъдите, които пострадаха при пожари в Хасковска област, ще получат помощ от държавата до края на седмицата. Това съобщи земеделският министър д-р Георги Тахов в Харманли, където се запозна на място   с пораженията от пожарите през последната..

публикувано на 22.07.24 в 15:43

В Николаево заработи център за приобщаване на ромите

От два месеца в община Николаево заработи Център за подкрепа на уязвими групи и нуждаещи се хора от ромския етнос. Дейността му е продължение на Проекта по Норвежката програма в подкрепа на хора и групи, които се борят с бедността, с насилието,..

публикувано на 22.07.24 в 15:09

Няма желаещи да броят бездомните кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември 2024 г. Тъй като засега..

публикувано на 22.07.24 в 15:05

Все още не е събрана сумата за предаватели на двете лешоядчета, излюпени в Зоопарк Стара Загора

Белоглавото лешоядче, което тази пролет се излюпи в Зоопарк Стара Загора, продължава да се отглежда в адаптационната волиера по проект "Живот за брадатия лешояд" на Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в Природен парк "Сините камъни". Това..

публикувано на 22.07.24 в 15:03