Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1 200 абитуриенти изпраща Стара Загора

Снимки за спомен пред цветни арки и макет на разтворена книга

Снимка: Ани Петрова

Старозагорските училища ще изпратят тази година 1 216 абитуриенти, а баловете са в дните  между 23-ти и 26-ти май.

Най-много ще са празнуващите по традиция на 24-ти май-680 души, а на 25-ти май-380 млади хора.

Сезонът на баловете откриват на 23-ти май момичетата и момчетата от ПГ по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“, съобщи в аванс зам.-кметът Милена Желева.

В дните на баловете на площада и сцената пред общината ще има празнична програма, с участието на актьори от Драматичния театър „Гео Милев“, а кметът Живко Тодоров ще поздрави зрелостниците на 24 май.

Освен празничните арки за снимки, за младите хора ще има и макет на разгърната книга, която ще бъде разположена до сцената, в близост до стълбите заради добрата видимост на фотообективите.


Какви изненади са приготвили от общинска администрация за празнуващите старозагорски абитуриенти чуйте от зам.-кмета Милена Желева в прикачения звуков файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С цялостна канализация, водопровод и асфалтирани улици могат да се похвалят в село Долно Изворово

Село Долно Изворово в община Казанлък е едно от малкото села в България, а може би и единственото, което има изградена 100% канализационна мрежа. Това е и една от големите гордости на местните жители, а основна заслуга има дългогодишният кмет  на..

публикувано на 30.04.24 в 14:41

Стартира розоберът, очакват по-ниски добиви

Заради по-ранния цъфтеж на маслодайната роза тази година кампанията по прибирането на розовия цвят вече започна. 3 лева и 70 стотинки за килограм е изкупната цена, а за прибирането на същото количество уханни цветчета на берачите се плащат по лев и 50..

публикувано на 30.04.24 в 14:40

Десетокласници от Стара Загора и Бургас разиграха съдебен процес по Йовковата "Албена"

Десетокласници от ГПЧЕ „Ромен Ролан“, гр. Стара Загора, проведоха симулативен съдебен процес по разказа на Йордан Йовков „Албена“. В съдебната зала учениците на госпожа Златина Вълева, преподавател по български език и литература, заеха ролите на..

публикувано на 30.04.24 в 14:13

В Болярово партиите се разбраха за съставите на секционните комисии

В конструктивен диалог преминаха консултациите с парламентарно представените партии и коалиции за разпределението на местата в секционните избирателни секции на територията на община Болярово. Те бяха водени от заместник-кмета Нина Терзиева. Присъстващите..

публикувано на 30.04.24 в 14:05

ДИПКУ предоставя платформа за работа с деца и ученици с ХАДВ

Платформа дава възможност на учители и родители да повишат знанията и уменията си  за работа, както  и информираността си  с деца със симптоми на Синдром на хиперактивност и дефицит на вниманието(ХАДВ). Тя е разработена в резултат от реализиран..

публикувано на 30.04.24 в 14:00

Кольо Кавръков и Мая Иванова с нова експедиция към Хималаите

На пътешествие към базовия лагер на осемхиледния връх Анапурна в Хималаите се отправят председателя на Турситическо дружество „Еделвайс“ Павел баня Кольо Кавръков и партньорката му във високопланинските изкачвания Мая Иванова. Това ще е третото..

публикувано на 30.04.24 в 13:53

Искат областият управител на Хасково да спре решение за фотоволтаичен парк

Областният управител на Хасково да спре решението на общинския съвет, което касае изграждането на фотоволтаичен парк край селата Книжовник и Долно Войводино. За това призоваха днес от групата на  „Спаси Хасково“, които смятат, че сделката е..

публикувано на 30.04.24 в 12:53
Парк

Оргинизират туристически поход на 1 май в Стара Загора

Еднодневен туристически поход под надслов „Животът изисква движение“ организират на 1 май от Регионална здравна инспекция – Стара Загора, в партньорство с Туристическо дружество „Сърнена гора“ и Образователен и туристически център „Кукуряк“...

публикувано на 30.04.24 в 11:39

На 11 май награждават талантливите млади математици на Стара Загора

Талантливите млади математици ще бъдат отличени в Стара Загора на церемония в Стара Загора. Награждаването се организира за поредна година в навечерието на 24 май от фондация „Математика без граници“ и бивши ученици от Средношколския център по..

публикувано на 30.04.24 в 10:17

Подменят водопроводите в николаевското село Едрево

Два проекта на стойност над 3 млн. и 77 хил. лв. ще се реализират в едно от селата на община Николаево - Едрево, по Инвестиционната програма, одобрена със Закона за държавния бюджет. Проектите са за реконструкция на външен водопровод и на вътрешна..

публикувано на 30.04.24 в 09:29