Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорско заведение с благородна инициатива за хора в нужда

| обновено на 19.05.23 в 16:55
СНИМКА: www.lifehack.bg

Заведение в Стара Загора предоставя безплатна храната на нуждаещи се

Благородната инициатива стартира преди седмица-вместо да изхвърлят останалите в края на деня порции от популярното сред ценителите и любителите на здравословната кухня в Стара Загора заведение, се дава възможност храната да послужи на хора в нужда

Инициаторът на благородния жест Мартин Иванов обясни, че идеята първоначално е популяризирана чрез социалните мрежи. Той изрази надежда, че повече хора в града ще научат за кампанията. 

„Държим изключително на качеството, защото храната ни е ориентирана към активно трениращите и спортуващи хора, които търсят здравословно хранене“, обясни Мартин Иванов, но призова да не се злоупотребява с инициативата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Няма желаещи да броят бездомните кучета в Стара Загора

Продължава набирането на хора, чиято задача ще бъде да извършат преброяване на популацията на безстопанствените кучета във всички населени места в община Стара Загора. Тази дейност е планирана за периода септември-ноември 2024 г. Тъй като засега..

публикувано на 22.07.24 в 15:05

Все още не е събрана сумата за предаватели на двете лешоядчета, излюпени в Зоопарк Стара Загора

Белоглавото лешоядче, което тази пролет се излюпи в Зоопарк Стара Загора, продължава да се отглежда в адаптационната волиера по проект "Живот за брадатия лешояд" на Спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в Природен парк "Сините камъни". Това..

публикувано на 22.07.24 в 15:03

Летните проверки на ОДБХ в Стара Загора не са констатирали нарушения

Системни проверки за спазване на нормативната база извършва Областната дирекция по безопасност на храните в Стара Загора на сезонните обекти на открито. Към няма констатирани нарушения. Това обяви Неделчо Маринов от ОДБХ-Стара Загора. Той уточни,..

публикувано на 22.07.24 в 13:42
Снимка: ОДМВР - Стара Загора

За седмица четирима са хванати да шофират след употреба на алкохол по пътищата на област Стара Загора

За времето от 15.07.2024г. до 21.07.2024г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2599 МПС и 4917 лица, съобщават от полицията.  Съставени са 829..

публикувано на 22.07.24 в 13:35

Остава едно действащо огнище на пожара в Болярово

В крайграничната община Болярово и днес продължават опитите да бъде овладян пожарът в близост до селата Воден, Крайново и Голям Дервент. Към момента има едно действащо огнище, но опасност за населените места няма. Продължава монтирането на контейнерите..

публикувано на 22.07.24 в 11:36

Николай Денков върна неизпълнен мандат на президента

И вторият проучвателен мандат за съставяне на правителство е неуспешен. Преди минути представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната-Демократична България" отидоха при президента Румен Радев. От коалицията излъчиха Николай..

публикувано на 22.07.24 в 11:18

Част от улица "Бузлуджа" в Ямбол ще е затворена за движение от 24 юли до 1 август

Част от улица "Бузлуджа" в Ямбол ще бъде затворена за движение за всички превозни средства от 24 юли до 1 август, поради подмяна на стар водопровод.  Това съобщиха от пресцентъра на община. Затвореният участък ще обхваща района от кръстовището с..

публикувано на 22.07.24 в 11:09

Ръст в продажбите на климатици в Хасково

Сахарската жега, която затисна страната ни, вдигна продажбите на климатици в Хасково. Търговци отчитат, че заради нетърпимата жега на ден продават между 15 и 20 климатика. Това съобщава сътрудникът ни Христо Христов. Не са малко хасковлиите, които за..

публикувано на 22.07.24 в 09:21

Клуб за бъдеще - Стара Загора: Помощта на всеки доброволец е важна, но не отменя ролята на държавата

Повече от десет автомобила и един бус с доброволци и помощ за село Воден потеглиха вчера от Стара Загора. Десетки хора са дарили провизии от първа необходимост на пострадалите от пожара жители, съобщиха в студиото на Радио Стара Загора Милка..

публикувано на 22.07.24 в 09:09

Седми ден се борят с огъня в Болярово

Седми ден продължава борбата с огъня в района на крайграничната община Болярово.  Обстановката в ранните сутрешни часове е спокойна, няма опасност за населени места. И през тази нощ е имало две активни огнищата между селата Воден и Голям Дервент. На..

публикувано на 22.07.24 в 07:43