Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Служителите на НОИ протестират за по-високи заплати

| обновено на 25.05.23 в 11:25
Снимка: Живко Иванов

Работници и служители в Националния осигурителен институт излизат на едночасова предупредредителна стачка в цялата страна. Акцията се организира от синдикалните структури на КНСБ и КТ "Подкрепа". Протестът е подкрепен от над 2 хиляди служители от териториалните поделения. 

Работещите в НОИ настояват за увеличение на средствата за заплати с 30%. Към момента в проекта за държавния бюджет не е предвиден ръст на разходите за персонал в административната структура.

Необходимите за това средства са 31 милиона лева, незначителна сума за бюджета, каза Георги Георгиев, председател на КНСБ в НОИ Стара Загора:

Стачката е предупредителна, колегите ще работят един час на ротационен принцип, за да не се затрудняват обслужването на гражданите. 
В териториалното бюро в Стара Загора работят 137 служители. Новопостъпващ експерт започва работа с 1 000 лева заплата, допълни той. 
По публикацията работи: Анна Турлакова

БНР подкасти:

Още от категорията

Община Стара Загора

Проверяват състоянието на липите в Стара Загора

Екип от ландшафтни архитекти и експерти от отдел „Озеленяване и комунални дейности“ в община Стара Загора ще направят обход, за да преценят състоянието на липите в града. Това каза за Радио Стара Загора Росица Копривчина, директор дирекция..

публикувано на 05.06.23 в 09:09

Турска компания ще инвестира в димитровградското село Крепост

Турска компания е заявила намерение да инвестира в димитровградското село Крепост. От Министерството на иновациите и растежа съобщиха, че става дума за фабрика за производство на слънцезащитни конструкции. Инвестицията, която турската фирма смята да..

публикувано на 05.06.23 в 08:00
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

Ямбол празнува днес

На големия християнски празник Свети дух се отбелязва Денят на Ямбол. Празничните дни започнаха още в края на май с Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник, а днес проявите започват с празнична Света литургия в Православния храм „Света..

публикувано на 05.06.23 в 06:15
Свети Дух

Православната църква почита Свети Дух

Свети Дух се отбелязва 51 дни след Великден, в деня след празника Петдесетница и е винаги в понеделник. На този празник Православната църква почита Светия Дух – едно от трите лица на Светата Троица.  П разнува се слизането на Светия Дух над апостолите  и..

публикувано на 05.06.23 в 04:45

Над десет хиляди се включиха в шествието за Празника на розата в Казанлък (Снимки и видео)

С най-голямото карнавално шествие у нас завършиха 120-ите Празници на розата. Близо 10 хиляди души от цял свят се включиха в дефилето в Казанлък. Кулминацията на тържествата по традиция в неделния ден започна от розовите градини между Казанлък и..

обновено на 04.06.23 в 18:28

България и Турция подписват Меморандум за разбирателство за железопътен транспорт

Вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев ще подпише с посланик Айлин Секизкьок Меморандум за разбирателство между България и Турция за железопътен транспорт. Церемонията ще се състои на..

публикувано на 04.06.23 в 17:23

Интерактивен исторически спектакъл, посветен на 650 години от отбраната на Ямболската крепост

Интерактивният исторически спектакъл "Средновековен Ямбол - търговия, дипломация и война", посветен на 650 години от героичната отбрана на Средновековната ямболска крепост, събра на 3 и 4 юни стотици зрители, които се върнаха седем века назад в..

публикувано на 04.06.23 в 16:01
Община Ямбол

Денят на Ямбол ще бъде неучебен за учениците и без платена зона за паркиране

Празникът на Ямбол – 5 юни, Свети Дух, понеделник, по традиция ще бъде неучебен ден за всички училища на територията на общината, обявен със заповед на кмета Валентин Ревански. Жест към жителите и гостите на града по повод Деня на Ямбол е и..

публикувано на 04.06.23 в 15:53

Румен Радев: Трябва да се гарантира независимо финансиране на обществените медии (видео)

Имаме нужда от сериозни промени в закона, които да гарантират независимо финансиране на обществените медии, както и да е ясна реалната собственост на частните, заяви в Казанлък президентът Румен Радев по време на 18-та на световна среща на..

публикувано на 04.06.23 в 12:44

Задържаха 13 души при акция на полицията в Харманли и Любимец

Спецчасти от хасковската полиция атакуваха адрес в Харманли и задържаха общо 13 души. Сред арестуваните са служител на Дома за временно настаняване на чужденци /СДВНЧ/ към МВР в Любимец и синът на служител от бюро "Съдимост" към Районен съд Харманли...

публикувано на 04.06.23 в 10:56