Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията и ромската общност обсъждаха действия срещу нарушителите на реда в Казанлък

Община Казанлък
Снимка: Емил Енчев

Съвместни действия срещу нарушителите на реда са обсъждани на среща, по инициатива на кмета на Казанлък Галина Стоянова, с представители на Районното управление на полицията и на ромската общност.

Галина Стоянова посочи като причина за разговорите зачестилите случаи на кражби, силен шум, чупене на автомобили и разпространение на наркотици в местността „Казмера" и съседния квартал „Изток" в Казанлък.

По време на срещата бяха набелязани конкретни общи мерки по предотвратяване на нарушенията и тяхното ограничаване, както и съвместни действия по превенция с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Договорено е и поставянето на още камери в добре осветени райони за по-добър контрол за спокойствието на гражданите, информират от пресцентъра на община Казанлък.

По публикацията работи: Иван Славов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Защо има недостиг на кадри в туризма?

Необходими са законодателни промени и повече усилия от страна на туристическия бранш у нас, за да се задържат кадрите и да работят по специалността си. Това мнение изрази в ефира на Радио Стара Загора Антони Илиев, директор на Професионална гимназия..

публикувано на 10.05.24 в 16:00

Отборът на СУ "Железник" спечели общинския кръг на състезанието "Млад огнеборец"

Отборът на СУ „Железник“ стана победител в общинския кръг на традиционното състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ – Стара Загора. Надпреварата, която се проведе на лекоатлетическата писта над стадион „Берое“ беше белязана от..

публикувано на 10.05.24 в 15:02
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

В училища с имена на старозагорски поети и писатели отбелязват 11 май

Ученици от пет старозагорски училище ще се включат в своеобразен поход по случай 11-и май - денят, в който православната църква почита Св. Св. Кирил и Методий. Учебните заведения носят имената на поети и писатели, родени в града. Изявени възпитаници..

публикувано на 10.05.24 в 15:01

Четиридневна работна седмица: експеримент или тренд

Все повече западният свят възприема модела на четиридневна работна седмица. Смята се, че подобна промяна води до по-добър баланс между заетостта в офиса и личния живот. На този фон обаче се чуват и противоречиви мнения, доколкото експерименталната мярка..

обновено на 10.05.24 в 13:44

Жена е с опасност за живота след катастрофа край село Могила

54-годишна жена е с опасност за живота след вчерашната катастрофа край старозагорското село Могила.  По първоначална информация инцидентът е възникнал между 2 леки автомобила около 15:15 часа на 9 май, управлявани от 55-годишен мъж и 32-годишен мъж...

публикувано на 10.05.24 в 13:36

Сливен отбелязва 184 години от рождението на Хаджи Димитър

Сливен отбеляза 184 години от рождението на войводата Хаджи Димитър. С церемония по поднасяне на венци и цветя пред паметникът му в центъра на града бе почетена годишнината. Организатори на събитията са Община Сливен и Регионален исторически музей „Д-р..

публикувано на 10.05.24 в 11:53

Документален филм за проф. Минко Балкански представят в Стара Загора

“Вярвам в разума, стремежа към знание и смисъла да направиш нещо за другите”, казва професорът. Премиера на документален филм „Моето име е Минко“ за живота на проф. Минко Балкански представят в Стара Загора на 13 май. Първата прожекция ще бъде в..

публикувано на 10.05.24 в 11:02

Промяна в програмата на "Китна Тракия пее и танцува" заради лошото време

Кулинарното музикално шоу на Иван Звездев и Ана Мария ще се проведе в неделя, 12 май 2024г., от 16,00 часа на поляната пред голямата сцена в парк Кенана. Промяната се налага заради неблагоприятните метеорологични условия днес. Веднага след..

публикувано на 10.05.24 в 11:00

Година затвор за мъж, заплашвал с убийство

Районен съд – Стара Загора одобри споразумение и наложи наказание в размер на една година лишаване от свобода на 33-годишния  И. П, осъждан. Ефективното лишаване от свобода мъжът ще търпи при първоначален строг режим. Пред съда мъжът е признал..

публикувано на 10.05.24 в 10:54
мотоклуб The Riders

Рокерски събор откриват тази вечер в Ямбол

От днес до неделя в местността „Бакаджик" край Ямбол ще се проведе 24-то издание на националния рокерски събор, организиран от мотоклуб The Riders. Очакват се стотици рокери от клубовете в цялата страна, както и от съседни държави.  Съборът ще бъде..

публикувано на 10.05.24 в 09:35