Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" с втора поредна победа

"Берое" записа втора поредна победа в първенството. Старозагорският тим се наложи като домакин у дома над "Арда" с 1:0, а единственото попадение отбеляза Вини Трибуле в началото на срещата.

Старши треньорът на беройци Густаво Араголаса стартира с интернационален състав, в който обаче личаха имената на три рожби на старозагорската школа в лицето на опитния Симеон Мечев и младите Викторио Вълков и Божидар Пенчев. Родриго Ачинели започна под рамката на вратата, триото в отбрана бе съставено от Викторио Вълков, Франко Рамос и Лучано Скуадроне, в средата на терена действаха Тиаго Сейхас и Симеон Мечев, по крилата започнаха Едвин Ласо и Жорди Говеа, а централният нападател Майк Севайос беше подпомаган от Божидар Пенчев и Вини Трибуле.

Двубоят започна в сравнително високо темпо. И двата отбора тръгнаха смело в предни позиции, като първи до голово положение стигнаха гостите в седмата минута, когато Светослав Ковачев получи подаване на удобна позиция в наказателното поле, но стреля от външната част на мрежата. Буквално в ответната атака Вини Трибуле осъществи страхотен пробив от центъра, справи се с няколко противници, стреля по посока на вратата, топката се отклони в Мартин Стойчев от "Арда" и влетя в мрежата, вдигайки на крака феновете на трибуните - 1:0.

Противно на очакванията след попадението, гостите от Кърджали бяха далеч по-активният отбор в следващите минути и можеха да съжаляват, че не изравниха в резултата. В 14-та минута "Арда" изравни, но голът бе отменен поради засада. До края на полувремето на няколко пъти беройската отбрана допускаше гостите по елементарен начин да навлизат в наказателното поле, но липсваше точност при нанасянето на удара. Тунгара, Станислав Иванов и Умар Сако имаха добри шансове пред себе си, но ги пропиляха.

Второто полувреме отново започна в добро темпо и отново с повече положения пред вратата на домакините. Още в след подновяването на играта Светослав Ковачев се озова на добра позиция, но беройският вратар Родриго Ачинели отрази удара му. Малко след това Симеон Мечев и Трибуле отговориха с точни, но слаби удари, които бяха лесни за отразяване за стража на "Арда" Анатоли Господинов. В 57-та минута "Берое" имаше златен шанс за втори гол. Едвин Ласо подаде в наказателното поле към Майк Севайос, който стреля остро, но кълбото се отби от външната страна на гредата.

В следващите минути тимът от Кърджали се окопити и започна да пробва рефлекса на Ачинели от средна и далечна дистанция. При един такъв шут Ачинели отрази топката, след което Тунгара вкара при добавката, но бе в положение на засада и голът не бе зачетен. До края на срещата играчите на "Арда" продължаваха с безуспешните опити да преодолеят Родриго Ачинели от далечна дистанция, а беройци така и не успяха да се възползват от шансовете си за контраатаки. Трябва да се отбележи, че отборът от Кърджали нямаше и късмет пред гола.

В следващия кръг на 29 юли, събота, от 19 часа "Берое" гостува на "Хебър" в Пазарджик.

"Берое" - "Арда" 1:0 Вини Трибуле 8 мин.

"Берое": Родриго Ачинели, Викторио Вълков, Франко Рамос, Лучано Скуадроне, Едвин Ласо( 82 мин. - Васил Василев), Тиаго Сейхас(88 мин. - Енцо Еспиноса), Симеон Мечев - капитан, Жорди Говеа, Божидар Пенчев - 54 мин. жълт картон( 56 мин. - Тонислав Йорданов), Вини Трибуле, Майк Севайос( 82 мин. - Александър Петров - 83 мин. жълт картон); старши треньор: Густаво Араголаса

"Арда": Анатоли Господинов, Мартин Стойчев, Умар Сако, Пламен Крачунов, Деян Лозев - 50 мин. жълт картон( 82 мин. - Иван Коконов), Радослав Цонев, Лъчезар Котев - капитан( 82 мин. - Илия Юруков), Светослав Ковачев, Абубакар Тунгара - 85 мин. жълт картон, Станислав Иванов( 64 мин. - Иван Тилев), Преслав Боруков; старши треньор: Александър Тунчев

Главен съдия:Станимир Тренчев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32

Отворени врати за латиноамерикански танци предлага клуб „Загора Данс“

В сряда от 19.30 часа в залата на клуб по спортни танци Загора Данс на „Патриарх Евтимий“ 125 ще има отворени врати, за желаещи над 18 годишна възраст, които могат да опитат латиноамерикански танци. Това съобщи пред радио Стара Загора Виолета..

публикувано на 09.07.24 в 16:07

12 грации от клуб „Импала“ ще стартират в Пловдив

Пловдив ще бъде домакин на турнир по художествена гимнастика за купа „Дияна“. От старозагорския клуб „Импала“ на подиума ще се изявят 12 състезателки. След това клубът ще продължи с подготовката. "През юли в клуба се провеждат безплатни..

публикувано на 09.07.24 в 14:55

Клуб „Спортна гимнастика“ ще бъде домакин на турнир през есента

Домакинство на турнир по проект на спортното министерство подготвя клуб „Спортна гимнастика“ Стара Загора. Състезанието ще бъде в четири възрасти и е планирано за 28 септември. До момента интерес за участие са заявили няколко български клуба...

публикувано на 08.07.24 в 15:40

Пет медала извоюваха стрелците

С пет медала се завърнаха от участие в Държавното първенство по спортна стрелба в София възпитаниците на старозагорския клуб „Августа 1992“. Георги Бинев завърши трети при мъжете на „50 метра с пистолет“. Мария Атанасова стана шампион на „25 метра“..

публикувано на 07.07.24 в 15:37

Победа и загуба за Васил Кацарски на европейския ринг

В столицата на Босна и Херцеговина Сараево бе проведено Европейското първенство по бокс за юноши и девойки. Състезателят от клуб „Стара Загора“ Васил Кацарски имаше тежък жребии и в първата си среща игра срещу противник от Турция в своята категория..

публикувано на 07.07.24 в 10:43

Боксьорите от „Боруй“ спечелиха злато и бронз от Държавния шампионат

Състезателите на клуб „Боруй“ спечелиха титла и бронзов медал от завършилия днес в Плевен Държавен личен шампионат по бокс. Възпитаниците на треньора Валери Тачев изиграха много добри двубои и заслужиха два медала. Георги Нойков в..

публикувано на 06.07.24 в 17:08