Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пиян шофьор без книжка се заби в стълб в село Габарево

Снимка: Снимката е илюстративна / Снимка: БГНЕС

Неправоспособен шофьор с 1,2 промила в кръвта се заби в уличен стълб в село Габарево. Инцидентът е от този вторник и е регистриран около 23:35 ч., съобщават от областната дирекция на МВР - Стара Загора.
Водачът е 28-годишен мъж и се е движил с л.а. "Ауди". Поради движение с несъобразена скорост същият изгубил контрол над автомобила, който излязъл от пътното платно и се блъснал в метален стълб. Водачът напуснал местопроизшествието, но по-късно е установен. Тестван е за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетено съдържание на алкохол в издишания въздух над 1,2 промила.
В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По публикацията работи: Десислава Крачолова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Затруднено е движението при 182 км на магистрала "Тракия" заради катастрофа

Движението при км 182 на АМ "Тракия" в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента поради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура" .  Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Трафикът се регулира от "Пътна..

публикувано на 25.07.24 в 13:04
Община Казанлък

Община Казанлък ще тегли до 5 млн. лв. дълг за ремонт на улици

Поемане на общински дълг в максимален размер от 5 млн. лв. гласува днес местният парламент в Казанлък. Предложението на администрацията е с тези средства да се извърши частично асфалтиране на улиците, по които минава новоизградената канализация на град..

публикувано на 25.07.24 в 12:58

Общинските съветници и кметът на Ямбол даряват близо 50 000 лв. за пострадали от пожари

В акт на солидарност и подкрепа, кметът на Ямбол Валентин Ревански и общинските съветници даряват близо 50 000 лв. за възстановяване на жилищата на постоянно живеещите в пострадалите от пожари райони на община Болярово. Средствата ще бъдат..

публикувано на 25.07.24 в 10:51

Отстраняват се пропуски преди да започне строителството на тунела под Шипка

Строителството на тунела под Шипка ще започне след процедурите по проектиране и след издаване на разрешения за строеж, тъй като има допуснати грешки в подробните устройствени планове и кадастралните карти на различни територии в община Казанлък и..

публикувано на 25.07.24 в 10:14

Ограничено е движението по пътя Петолъчката - Мокрен

Ограничено е движението по път I-7 Петолъчката - Мокрен заради катастрофа, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходните маршрути:  Сливен - Ичера - Градец - Котел и Петолъчката -..

публикувано на 25.07.24 в 09:28

Ремонтират пътната настилка при км 166 на магистрала "Тракия"

Движението при км 166 на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас се осъществява в изпреварващата лента поради ремонт на пътната настилка, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост...

публикувано на 25.07.24 в 09:19

Катастрофа между два тира ограничава движението на Прохода на Републиката

Тежък пътен инцидент между два тира е възникнал рано сутринта на Прохода на Републиката, в района при село Въглевци, съобщиха от МВР. Загинал е единият от водачите.  Движението в района е временно ограничено, товарните автомобили изчакват на място,..

публикувано на 25.07.24 в 09:07

Кампанията набира средства за закупуване на предаватели за проследяване на новоизлюпени белоглави лешояди

В ход е кампания за набиране на средства за  закупуване на сателитни предаватели за проследяване  на първите излюпени в зоопарка в Стара Загора белоглави лешояди. Това съобщи ветеринарният лекар от екипа на Спасителния център „Зелени Балкани“ д-р..

публикувано на 25.07.24 в 08:10

Захлаждане и значителни валежи за четвъртък

Оранжев код за значителни валежи и гръмотевични бури обяви НИМХ за четвъртък, 25 юли. Предупрежденията са в сила за Северна и Северозападна България. Това са областите: Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен и Силистра, за другите области на..

публикувано на 25.07.24 в 07:33
Стара Загора

Въвежда се временна организация на движението в община Стара Загора

В часовия интервал от 07:00 до 18:00 часа за периода до 16.08.2024г. на територията на гр. Стара Загора, във връзка с ремонти дейности по тротоари и улично платно, е спряно движението на личен и договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за..

публикувано на 24.07.24 в 17:09