Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Прокуратурата повдигна обвинения на мъжа, прострелял двама души в Стара Загора

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Стара Загора е привлякла като обвиняем и задържала 49-годишен мъж, прострелял двама мъже с незаконно притежавано огнестрелно оръжие. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура- Пловдив. На 19 септември т.г. С.Ж. е направил опит умишлено да умъртви П.Р., на 45 години и е ранил друг мъж. Срещу обвиняемия са повдигнати и обвинения, че е държал огнестрелно оръжие – пистолет, марка „Макаров“, без да има за това надлежно разрешение, както и че е попречил на орган на властта – полицейски орган, да изпълни задълженията си.

Вчера мъжът се беше барикадирал в сграда в близост до пазар "Васил Шаханов" в Стара Загора. Повече от три часа психолози, униформени и близки водиха преговори с него да се предаде. Причината за стрелбата във вторник вечерта е търсене на невърнати кредити. Извършени са действия по разследването: оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински и балистични експертизи.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура - Стара Загора спрямо мъжа е взето предварително задържане за срок от 72 часа с оглед осигуряването му пред Окръжен съд - Стара Загора за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.


БНР подкасти:

Още от категорията

В Казанлък се готвят за Музикални празници „Петко Стайнов“

По традиция в деня на рождението на великия български композитор Петко Стайнов – 1-ви декември Казанлък ще отбележи началото на Музикални празници „Петко Стайнов“. От 11,00 ч. в петък ще се състои церемонията с поднасяне на венци и цветя пред паметника..

публикувано на 28.11.23 в 11:20
Община Сливен

Кметът на Сливен свиква на среща съветниците от всички групи

Кметът на Сливен Стефан Радев свика среща днес със всички групи общински съветници, за да бъдат запознати с неотложните за общината задачи и необходимостта от провеждане на общинско заседание. В него трябва да бъдат включени промени в наредби,..

публикувано на 28.11.23 в 11:18

Щедрият вторник – 28 ноември е празник на дарителството и доброволчеството

Над 100 държави по света ще отбележат 28 ноември като Щедрия вторник. Днес е празникът на дарителството и доброволчеството. За шести път България ще се включи в световната инициатива. Официален партньор на кампанията у нас е фондация "BCause". В Щедрия..

публикувано на 28.11.23 в 09:40

Георги Вулджев: В Бюджет 2024 разходите продължават да растат по-бързо от приходите

Проектобюджетът за 2024г., предложен от правителството, отново не включва никакви съществени реформи. Този извод в ефира на Радио Стара Загора направи икономическият анализатор от Експертния клуб за икономика и политика(ЕКИП) Георги Вулджев...

публикувано на 28.11.23 в 09:27

Продължава отстраняването на щетите в община Стара Загора след силната буря

Паднали дървета и клони в резултат на силната буря през уикенда са причинили щети на осем автомобила на територията на старозагорска община. Към днешна дата в региона има отделни сигнали за липса на електричество. Екипи на Общината и EVN продължават..

публикувано на 28.11.23 в 09:23

Отрицателни температури с превалявания от сняг на проходите "Шипка" и "Република"

Времето в областта е предимно ясно, като температурите са в итервал от -7 до 2 градуса. Сняг вали само на проход „Шипка“.  На проход „Република“ времето е ясно температура е – 5 градуса. Пътните настилки са частично заледени и обработени, информира..

публикувано на 28.11.23 в 07:27

В Старозагорския административен съд продължава делото срещу вота за общински съветници в Раднево

В Старозагорския административен съд се проведе поредното заседание по делото срещу вота за общински съветници в Раднево. То е образувано по жалби на кандидати от листата на местната коалиция  „Българска социалдемократическа партия-ЗНС“ и на коалиция..

публикувано на 27.11.23 в 17:24
с. Мъдрец, 21 ноември 2023

След три седмици започна извозването на отпадъците от четири гълъбовски села

Жители на гълъбовското село Мъдрец сигнализираха, че контейнерите им за смет са препълнени . По думите на кмет на община Гълъбово Николай Тонев, проблемът е, че част от техниката на общинската фирма, която почиства селата, се е развалила. Той..

публикувано на 27.11.23 в 17:13

Няма затворени пътни участъци на територията на Ямболска област

Ямболска област продължава разчистването на паднали дървета и клони по републиканската пътна мрежа,  възстановяват се и съборените от бурния вятър снегозащитни прегради. В района на пътен възел "Петолъчката" скоростта на вятъра  достигна над 100 км в..

публикувано на 27.11.23 в 16:48
стадион Берое

Лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ да бъде предоставена за съвместно ползване предлагат от "Възраждане"

Лекоатлетическата писта на стадион „Берое“ да бъде предоставена за безвъзмездно ползване на СНЦ „Клуб лека атлетика Спартак” по график, съвместно със СНЦ „Клуб лека атлетика Берое”. Предложението е на общинските събетници от  ПП „Възраждане“, съобщават..

публикувано на 27.11.23 в 16:43