Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

39 автори показват картини и пластики в "Есенен салон" в Казанлък

За 23-и пореден път художниците на Казанлък подредиха в „Есенен салон" своите работи от последния творчески сезон в Изложбена зала „Иван Милев" в Културно-информационния център на ул."Искра"№4. 39 автори, родом от града или свързани с Казанлък, показват картини и пластики заедно в общо културно събитие.

Участници в представителната изложба са: Георги Христов, Румен Петков, Иван Петров, Румен Рачев, Росен Дончев, Мария Димова, Теменужка Георгиева, Антон Радулов, Димитър Койчев, Рени Караилиева, Ренина Лекова, Цветомира Зъмова, Анна Генчева, Кристиана Джингова, Елеонора Атанасова-Петрова, Вяра Рашева, Паулина Димова, Галя Златева, Фикрет Окан, Иван Гайдаров, Катя Христова, Веселина Маринова, Даниела Колева, Мария Колчева, Камелия Руменова, Лиляна Петрова, Летисия Димитрова, Райна Ненова, Слави Лангуров, Ваня Запрянова, Анна Желева, Емилия Милчева, Никола Вълчев, Стефанка Стойчева, Адреан Калпачев, Елисавета Иванова, Христина Кирчева, Димитриус Пападакис.

Победителите в тазгодишното издание на „Есенен салон" на Община Казанлък избра комисия в състав: председател – Сребра Касева – началник „Кабинет" на Кмета, д-р Пламен Петров - директор на "Художествена галерия" - Казанлък, Петя Минекова - директор на НУПИД "Акад. Дечко Узунов", д-р Милен Алагенски – председател на Съюза на българските художници - гр. Стара Загора, Добрина Матова – директор на Литературно-художествен музей „Чудомир". ЛХМ „Чудомир" тази година за първи път се включва със собствена награда.

Откриването на изложбата по традиция е в навечерието на Деня на народните будители - 31 октомври от 17:30 часа в Изложбена зала „Иван Милев".


По публикацията работи: Десислава Крачолова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ниската изкупна цена на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете

Ниската изкупна цена на борсата на зърното принуждава земеделските стопани да го задържат в складовете. Производители от ямболско са притеснени, че трябва да продават на безценица.  При големия пожар в района на село Воден пострадаха производители и от..

публикувано на 23.07.24 в 19:25

92-годишна жена спаси съборено от бурята щъркелче в Казанлъшко

Бурята, която премина през казанлъшко и Долината на розите, била невиждана, поне за последните 30 години, припомнят възрастни хора. На места в региона падналите дъждове били до 60 литра на кв.м. Ситуацията била подобна и в казанлъшкото село Овощник. А там..

публикувано на 23.07.24 в 16:45

Министър Тахов: Стопаните, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района. До две седмици на базата на..

публикувано на 23.07.24 в 15:10

Хотелиери и ресторантьори са заплашени от фалит заради цените на тока

Цената на тока за бизнеса достига 1500-2000 лв. за мегаватчас, което застрашава работата на сектора, алармират от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в писмо до министъра на туризма Евтим Милошев.   Т ова изправя ресторантьори и..

публикувано на 23.07.24 в 15:00

Около 700 безработни могат да участват в дейности по преодоляване на щетите от огъня

Около 700 безработни ще могат да се включат в дейности, свързани с гасенето на пожарите и преодоляване на нанесените от огъня щети в засегнатите общини. Това съобщиха от МТСП.  Средствата за сформирането на аварийните екипи в размер на 3,4 млн. лв. са..

публикувано на 23.07.24 в 13:41

Хранителна банка "Верният настойник" заработи в Стара Загора

Хранителна банка "Верният настойник" отвори свой клон в Стара Загора. За целта е ремонтирано  помещение от близо 80 кв. метра в кв. Казански. То е отдадено от Общината безвъзмездно за 3 години. "Около 5 месеца отне подготовката на помещението, за..

публикувано на 23.07.24 в 13:00

Физическа активност, футбол и игри в училищните дворове през лятото в Стара Загора

И през лятната ваканция малки и големи старозагорци с афинитет към физическия атлетизъм и здравословния живот могат да се възползват от спортните зони в училищните дворове. Това стана възможно със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Тя..

публикувано на 23.07.24 в 12:32

Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество

Ректорите на Тракийски университет – Стара Загора и университет „Майка Тереза" – Скопие подписаха договор за сътрудничество Проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и господин Изет Закери - ректор на университет „Майка Тереза" в Скопие се..

публикувано на 23.07.24 в 10:44

Мъж е с опасност за живота след токов удар

22-годишен мъж е с опасност за живота в следствие на токов удар. От пресцентъра на ОД МВР - Стара Загора съобщават, че снощи около 20:40 часа на спешния телефон 112 е получен сигнал за лице пострадало от токов удар в павелбанското село Тъжа.  На място е..

публикувано на 23.07.24 в 10:39

Няма активни пожари на територията на страната

Пожарът в ямболските селата Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Днес ще бъде направен обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат предислоцирани, съобщиха от МВР, позовавайки се на информация от ГДПБЗН...

публикувано на 23.07.24 в 10:09