Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха конкурс за детски рисунки в подкрепа на коледна благотворителна кампания

снимка: пресцентър на община Ямбол

Благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ е в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение.

Средствата се набират основно от разпространението на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини. За изготвянето на картичките от Община Ямбол обявяват традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа“. В него могат да участват единствено деца от град Ямбол на възраст от петгодишна възраст до осми клас.

Младите художници задължително трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, подготвителната група или клас, в който учат, телефон за контакт.

Жури от ямболски художници и представители на Община Ямбол ще оценява творбите на децата. До оценка се допускат само рисунки, нарисувани специално за конкурса, а не предварително изработени от учениците готови картички.

Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи:

-  първа група – деца от подготвителни групи – 5 - 6-годишни;

-  втора група – ученици от I клас до IV клас;

-  трета група – ученици от V клас до VIII клас.

От тази година първата награда в трите възрастови групи е 100 лева. Класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Те ще се разпространяват с благотворителна цел и ще струват 2 лева, за да бъдат събрани повече средства за лечението на нуждаещите се.

Десет номинирани рисунки ще бъдат отпечатани на картички – две от първа възрастова група, по четири от втора и трета възрастова група. По традиция ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали на фестивал „Ямболски коледарски буенек“ – 2023.

Крайният срок за представяне на рисунките е 13 ноември 2023 година, понеделник /включително/, на адрес: 8600 Ямбол, пл. „Освобождение“ №1 - КИЦ „Безистен” , за конкурса за детска рисунка „Коледа“.

Община Ямбол призовава хората, които имат желание и възможност, да подпомагат лечението на болни деца и младежи целогодишно, дарявайки пари в банковата сметка на общината:

IBAN: BG13SOMB91308424420344

BIC: SOMBBGSF

Код за дарения: 445 100, с пояснение: За благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“.


По публикацията работи: Анна Турлакова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първо издание на Празник на лавровото дърво събира певчески и танцови групи в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в..

публикувано на 27.09.24 в 18:15

Адвокатските колегии предвиждат стачни действия срещу ветото на президента по закона за адвокатурата

Всички 27 председатели на адвокатски колегии в България са се обединили в единно становище, в което подробно са разяснили защо не са съгласни с ветото на президента по закона за адвокатурата и какви са техните съображения. Това съобщи председателя на..

публикувано на 27.09.24 в 17:52

Защо фондация може да остане без финансиране за проект

Стотици деца от уязвими групи в старозагорско могат да останат без социалната подкрепа, която получават от фондация „Мисия Криле“ . Причината е отказ на Правната комисия на Общинския съвет  на Стара Загора да финансира дейността на мобилни екипи,..

публикувано на 27.09.24 в 16:41

В четири общини в Старозагорско не са назначени секционните комисии

Секционните избирателни комисии в област Стара Загора са назначени, с изключение на тези в общините Стара Загора, Раднево, Николаево и Братя Даскалови.  Причината е, че там са представени по две предложения за поименния състав на комисиите от двете..

публикувано на 27.09.24 в 16:24

Първо издание на Празник на лавровото дърво в с. Малка Верея

Към дългия списък с любопитни, кулинарни, фолклорни и забавни празници на старозагорските села се прибавя още един със своя дебют в неделя, 29 септември 2024 г. Това е Празникът на лавровото дърво, ароматите и лечебните билки, който ще се проведе в село..

публикувано на 27.09.24 в 16:22

50 години от основаването си чества НУМСИ „Хр. Морфова“

Тържествен концерт с участието на оркестъра на Държавна опера – Стара Загора ще бележи официалното честване на 50-годишнината от основаването на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“.  Събитието ще се проведе на 1..

публикувано на 27.09.24 в 16:03

Факултет „Техника и технологии“ тържествено отбеляза 60 години висше образование в Ямбол

С пъстра празнична програма Факултет „Техника и технологии“ – Ямбол отбеляза 60 години висше образование в града. Празничният ден започна в заседателната зала на факултета, където бяха връчени грамоти за принос в развитието и утвърждаването на..

публикувано на 27.09.24 в 15:56

Старозагорски криминалисти иззеха предмети с белези на културно-исторически ценности

На 25.09.2024г. полицейски служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Стара Загора са извършили проверка в къща, в с. Християново, обитавана от двама мъже на 39 и 37 години.  Намерени и иззети са медальон от бял метал и..

публикувано на 27.09.24 в 15:49

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора се извършва разследване за държане на наркотици и неизпълнение на полицейско разпореждане

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършени четири престъпления – за държане на високорисково вещество – метамфетамин, за отказ от извършване на полицейска проверка, за управление на нерегистриран мотоциклет и..

публикувано на 27.09.24 в 15:42

Най-новият и роботизиран завод на "Арсенал" отваря врати в Стара Загора

С ден на отворените врати и редица прояви казанлъшката оръжейна "Арсенал" отбелязва 100 години в Казанлък и 146 години от съществуването си. Заводът остава най-големият работодател в област Стара Загора . Над 10 000 души работят сега в дружеството, а по..

публикувано на 27.09.24 в 15:06