Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Берое" надигра, но не победи "Пирин"

"Берое" сложи край на победната си серия след нулево равенство у дома срещу закъсалия "Пирин" Благоевград". Старозагорският тим имаше пълно превъзходство и изпусна множество голови положения. "Зелено-белите" постигнаха две победи на контраатака в предишните два кръга, но днес вратарят на гостите Максим Ковальов игра блестящо и не допусна попадение в своята врата.

Наставникът на беройци Хосе Луис Ачиари не можеше да разчита на наказания Едвин Ласо, възстановяващият се от операция Енцо Еспиноса и Франческо Селесте, който не беше в групата за мача по лични причини. В тяхно отсъствие Ачиари включи в групата няколко от юношите на клуба, но отново стартира само с един българин в лицето на Стефан Гаврилов.

Футболистите на "Берое" започнаха срещата по-активно и още в първите минути пробваха рефлекса на стража на гостите Максим Ковальов. Енцо Ойос стреля от средна дистанция, но благоевградският вратар изби. След това Лучиано Скуадроне засече с глава центриране от корнер, но Ковальов отново бе на мястото си и спаси гостите от попадение. "Орлетата" отговориха с неточен шут на Аймен Суда от фаул. Последваха по-спокойни минути, в които липсваха чисти голови положения. Най-чистата ситуация до този момент в мача дойде в 38-та минута, когато Вини Трибуле беше изведен отляво по беройската атака, навлезе в наказателното поле и стреля високо към вратата на гостите, но топката се отби от напречната греда. До края на първото полувреме и двамата отбора понатрупаха по два жълти картона, а далечен удар на Енцо Ойос бе отразен от пиринския страж Ковальов.

Второто полувреме започна с опасна ситуация пред вратата на гостите. Жорди Говеа центрира отляво на главата на оставения непокрит Вини Трибуле, който прати топката на сантиметри от целта, пропилявайки златна възможност за домакините. Пропускът не спря устрема на "зелено-белите", които продължиха да търсят активно гола. Той обаче така и не падаше. Само в разстояние на десетина минути отново Трибуле, след което Ойос и Джани Политино пропуснаха от изгодни позиции. От своя страна играчите от Благоевград не създаваха нищо интересно в атакуващ план. Малко след това и централният нападател Годой не успя да преодолее Ковальов.

Заключителните минути от срещата отново преминаха в "зелено-бели" атаки. Изключителните изяви на Максим Ковальов спасиха "Пирин" от поне няколко гола. Един от най-красивите удари за беройци дойде в 72-та минута, когато влезлият като резерва Пачаме комбинира с Ойос, който от средна дистанция прати топката към горния ляв ъгъл, но вратарят на благоевградчани за пореден път спаси. Малко по-късно и Политина пробва да преодолее стража на гостите, но без успех. 

До края на мача беройци натискаха противника си, но не успяха да отбележат и двата отбора си поделиха по точка. По този начин "Берое" остава осми във временното класиране с актив от 21 точки. Следващата събота, 11 ноември, от 17:45 ч. "зелено-белите" гостуват в Кърджали на "Арда".

"Берое" - "Пирин" 0:0

"Берое": Родриго Ачинели, Густаво Каскардо, Франко Рамос, Лучиано Скуадроне, Жорди Говеа, Тиаго Сейхас - капитан, Стефан Гаврилов - 18 мин. жълт картон( 60 мин. - Сегундо Пачаме), Джани Политино, Енцо Ойос - 35 мин. жълт картон( 88 мин. - Бруно Шмуц), Вини Трибуле( 76 мин. - Майк Севайос), Леандро Годой; старши треньор: Хосе Луис Ачиари

"Пирин": Максим Ковальов, Андрей Йорданов( 66 мин. - Георги Върбанов), Александър Дюлгеров - капитан, Мартин Бачев - 42 мин. жълт картон, Христо Попадийн - 44 мин. жълт картон, Дмитро Семенив, Айуб Абу - 71 мин. жълт картон, Иван Тасев( 90 мин. - Владимир Медвед), Аймен Суда, Борис Тютюков( 75 мин. - Стоян Александров), Юго Комано; старши треньор: Иво Тренчев - 79 мин. жълт картон

Главен съдия: Венцислав Митрев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силни изяви на плувци от „Траяна“

От днес до неделя в Пазарджик се провежда Държавния лично-отборен шампионат по плуване за юноши и девойки младша възраст.   „С голям отбор сме, очакваме добри класирания в тази възраст“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в..

публикувано на 19.07.24 в 13:58

Пореден аржентинец в Стара Загора

"Берое" подписа с аржентинския футболист Кевин Сейхас , съобщиха от клуба. 26-годишният Сейхас е играл в младежката формация на "Ривър Плейт" преди да замине за Италия, където играе две години, а след това носи екипа на португалския "Арука".  В..

публикувано на 18.07.24 в 12:01

Футболната легенда на Стара Загора Георги Белчев на 80 години с троен празник

Днес празнувам своя 80-годишен юбилей, годишнина от подписването на гражданския си брак и 50 години от прекратяване на футболната си кариера, каза големият старозагорски футболист в присъствието на кмета на града Живко Тодоров, Петко Крумов, началник на..

публикувано на 17.07.24 в 22:18

23 медала извоюваха състезатели по скокове на батут и пътека

В Габрово бе проведено Държавното първенство – финали по скокове на батут и пътека. Старозагорските състезатели извоюваха второ място и купа в отборното класиране и общо 23 медала. 15 от тях са златни, три са сребърни и пет бронзови. Първи..

публикувано на 17.07.24 в 16:12

Бадминтонистите са домакини на важно състезание

В петък в старозагорската спортна зала „Иван Вазов“ ще започнат двубоите от турнир по бадминтон от Националната верига. Надпреварата трябваше да бъде в Свиленград, но заради ремонт на новата зала там се наложи старозагорци да поемат..

публикувано на 17.07.24 в 15:26

Волейболистите до 18 години ще играят срещу лидерите

В София и Пловдив са мачовете от Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. В група I българският национален отбор има три успеха, срещу Португалия, Украйна и Австрия и една загуба от Финландия. Днес нашите национали играят..

публикувано на 15.07.24 в 14:25

Старозагорски бадминтонисти играят в Истанбул

В Истанбул се провеждат два турнира по бадминтон. В Открития шампионат за юноши и девойки до 17 години от Европейската верига в тази възраст участва Теодор Митев. „Той победи в 1/16 финала и днес играе 1/8 финал срещу представител на..

публикувано на 12.07.24 в 14:20

Футболните страсти през погледа на дамите на Радио Стара Загора и един скромен водещ

Футболните емоции завладяха Стария континент в последния месец. Б роени часове преди големия финал между Испания и Англия студиото на Радио Стара Загора бе превзето от дамите, за които най-великата игра не е досадното и шумно занимание, което извиква..

публикувано на 12.07.24 в 12:24
СНИМКА: gong.bg

Годой обратно в "Берое"

Аржентинецът нападател Леандро Годой отново ще носи екипа на ПФК "Берое". Това потвърдиха днес от старозагорския футболен клуба. 23-годишният нападател се завръща под Аязмото след период под наем в Дефенса и Хустисия в родината си. "Кошмара", както е..

публикувано на 11.07.24 в 22:26

280 деца стартираха в турнира „Синьо лято“

В петък в Сандански ще бъде началото на Държавното първенство по плуване за деца във възраст 11-12 години. „Ще участваме със 17 деца, осем момичета и девет момчета“, съобщи за радио „Стара Загора“ Стефан Вачев, треньор в старозагорския клуб..

публикувано на 10.07.24 в 14:32