Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отрицателни температури с превалявания от сняг на проходите "Шипка" и "Република"

Времето в областта е предимно ясно, като температурите са в итервал от -7 до 2 градуса. Сняг вали само на проход „Шипка“. На проход „Република“ времето е ясно температура е – 5 градуса. Пътните настилки са частично заледени и обработени, информира дежурният в ОПУ- Стара Загора.

На АМ "Тракия" времето е ясно, пътните настилки са сухи и видимостта е добра температулата е -2 градуса.

На АМ "Марица" времето също е ясно, настилките са обработени, температура е положителна. 

На територията област Стара Загора няма въвъдени ограничения.


По публикацията работи: Моника Съртонева

Още от категорията

Ученици с инициативи в Деня срещу тормоза в училище

В старозагорското 11-то Основно училище „Николай Лилиев“ отбелязват с различни инициативи Денят срещу тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка. Децата ще изобразят с човешки фигури сърце в училищния двор и ще пуснат балони във въздуха с..

публикувано на 28.02.24 в 10:03

Ремонтират детската градина в павелбанското село Тъжа

В детска градина „Незабравка” в павелбанското село Тъжа започнаха едни от най-мащабните ремонтни дейности за последните 16 години. В момента продължава работата на майсторите по централната част на фасадата на сградата, след като вече е..

публикувано на 28.02.24 в 09:10

Над 300 невидими за държавата българи продължават битката за социалните и здравните си права

За включването на диагностицираните с "периневрални кисти на Тарлов" в Наредбата за медицинска експертиза, която урегулира издаването на ТЕЛК,  настояват от Сдружението на Тарловите пациенти в България.  Към момента това заболяване е част от..

публикувано на 28.02.24 в 08:05

Почина малката Амая

Почина малката Амая, за чиято трансплантация на ново сърце се организираха редица каузи в цялата страна и само за ден бяха събрани над 700 000 лв.  Тъжната вест съобщи бащата на момиченцето във Фейсбук, снощи. "Мили хора, Сърчицето на нашата звездичка..

публикувано на 28.02.24 в 05:25

Политически анализатори: "Светът е в затишие пред буря"

Тази вечер от 18:30 ч. в РБ „Захарий Княжески“ в Стара Загора "Клуб за консервативни дебати" организира дискусия с участието на политолозите Кънчо Стойчев, Андрей Райчев и Първан Симеонов . Тема на поредния дебат е „Консервативно и/или..

публикувано на 27.02.24 в 16:39

Видеоклип с призив създадоха от МОС - Стара Загора

Ученици от Младежки общински съвет – Стара Загора създадоха видеоклип с призив по повод 28 февруари - Световния ден за превенция на тормоза в училище. Той е известен още като "Ден на розовата фланелка". Видеоклипът е с послание, чрез което младежите се..

публикувано на 27.02.24 в 16:33
Община Стара Загора

Препотвърдиха дългосрочният кредитен рейтинг на Община Стара Загора

На 23 февруари 2024 г. Международната рейтингова агенция „Стандарт енд Пуърс“ отново препотвърди дългосрочния кредитен рейтинг „ВВВ-“ на Община Стара Загора. Прогнозата на анализаторите е икономическият растеж на Стара Загора да следва траекторията на..

публикувано на 27.02.24 в 16:23

Предстоящ ремонт тревожи хората от Дома на Старозагорските бани (СНИМКИ)

Малко над 70 са пенсионерите , които са настанени в общинския Дом за стари хора на Старозагорските минерални бани. Повече от половината от тях са трудно подвижни или лежащи, а за всички тях се грижи достатъчно квалифициран персонал, уверяват от..

публикувано на 27.02.24 в 16:19

Забраната за износ на инсулин се удължава с един месец

До намирането на трайно решение на проблема така, както беше обявено преди Нова година, ще продължим да удължаваме срока на забраната за износ на инсулини, защото и едно оплакване да имаме, това за нас е сериозен сигнал. Това заяви зам.-министърът на..

публикувано на 27.02.24 в 15:43

Пиесата „Хиляда и вторият“ с премиера в Сливенския драматичен театър

Тази вечер на сцената на драматичен театър „Стефан Киров“ в Сливен ще бъде представена премиерата на пиесата „Хиляда и вторият“. Началото е в 19ч.. Режисьор на пиесата на Борис Априлов е Петър Денчев. Пиесата е представяна на старозагорска сцена, но..

публикувано на 27.02.24 в 14:59