Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В деня на Щедрия вторник Сдружение „Самаряни“ с инициатива в Стара Загора срещу домашното насилие

СНИМКА: divident.eu

Тази вечер в 18ч. в Стара Загора ще се състои инициатива, насочена към подпомагане на жертвите на домашно насилие. Организатор е Сдружение „Самаряни“. Събитието започва в 18ч., а в него ще бъде разиграна ситуация с жертва на домашно насилие. Целта на неправителствената организация е да покаже целият път през институциите, които човек, обект на агресия, трябва да извърви. Това обяви за Радио Стара Загора Мария Данева от Сдружението. Инициативата е под мотото “Има път… Любовта не бива да боли!”. Тя е част от Международната кампания „16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”, насочена срещу различните форми на насилие към жени.

По повод инициативата Щедрият вторник, която тази година се отбелязва на днешния 28 ноември, Мария Данева подчерта, че когато човек дарява, той възнаграждава себе си. 


По публикацията работи: Живко Иванов

БНР подкасти:

Още от категорията

Стара Загора с три отличия в класация на Файненшъл таймс

Стара Загора е отличена в три престижни категории в класацията на FDI Intelligence, издание на Файненшъл таймс, за „Европейски градове и региони на бъдещето 2024“. В категорията за  "Най-обещаващи микро европейски градове на бъдещето за..

публикувано на 20.02.24 в 17:47
Тракийски университет

На 11 март стартира записването за предварителните изпити в Тракийския университет

Регистрацията за участие в предварителните кандидат-студентски изпити в Тракийския Университет ще започне на 11 март. Всички изпити ще се провеждат присъствено в ректората на университета в Стара Загора. За улеснение на кандидатите, някои от тях –..

публикувано на 20.02.24 в 16:20
Срутената стена от сградата на Природо-математическата гимназия в Казанлък

Община Казанлък осъди застрахователи заради срутена гимназия

С решение на Върховен Касационен съд (ВКС) на Република България, Община Казанлък осъди три застрахователни компании за претърпени вреди от срутването на сградата на Природо-математическа гимназия "Никола Обрешков", информират от общинския..

публикувано на 20.02.24 в 15:45

Сформират Подкомитет по европейско развитие в Стара Загора

До няколко седмици предстои сформиране на Подкомитет по европейско развитие, който ще се състои от около 20 експерта. Областният управител Ива Радева ще бъде негов съпредседател, а основният казус, заради който ще бъде сформиран този орган е..

публикувано на 20.02.24 в 15:16

В РЗИ - Стара Загора продължават безплатните изследвания за СПИН

Кабинетът за безплатно и анонимно изследване за СПИН към РЗИ - Стара Загора продължава работа. Всеки желаещ, може да се изследва в понеделник, сряда и петък от 8:00 до 12:30 часа, както и вторник и четвъртък от 13:30 до 17:00 часа. От здравната..

публикувано на 20.02.24 в 15:10

Ремонтират спортни площадки в училища в Чирпан

Министерството на образованието и науката одобри финансиране за основен ремонт на две площадки в двора на чирпанското Средно училище "Пейо Яворов" – баскетболна и волейболна. Стойността на ремонтните дейности е 137 155 лв., като 89 000 лв. са..

публикувано на 20.02.24 в 15:10

В Казанлък ще отбележат 125 години от рождението на Дечко Узунов

Началото на мащабна програма по отбелязването на 125-годишнината от рождението на художника Дечко Узунов ще е именно в родния му град Казанлък. Инициативата по съвместното отбелязване на годишнината е на г-жа Аделина Филева - директор на..

публикувано на 20.02.24 в 14:58

Анексът към НРД улеснява достъпа до направление за ЯМР

През тази година се отделят 8 милиарда от държавния бюджет за Здравната каса. Българският лекарски съюз ще подпише анекс към Националния рамков договор, реши 76-тият събор на БЛС, проведен през уикенда. В този бюджет се предвижда увеличение на..

публикувано на 20.02.24 в 14:57

Тракийските гробници в Казанлъшко са част от Атласа на недвижимите културни ценности у нас

Казанлъшката тракийска гробница и могилите в Долината на тракийските царе край Казанлък са едни от първите обекти, включени в "Атлас на недвижимите културни ценности в България", информират от Община Казанлък. Той е достъпен на интернет страницата на..

публикувано на 20.02.24 в 14:55
Леонид Йовчев

"Портокал с часовников механизъм" гостува в Стара Загора

Малък градски театър „Зад канала“ представя за първи път в Стара Загора спектакъла  „Портокал с часовников механизъм“. Постановката на Стайко Мурджев можете да гледате на 22 февруари на сцената на Културния център.   В главната роля на литъл Алекс..

публикувано на 20.02.24 в 14:50