Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОУ "Кирил Христов" за втора година с награда от Български младежки воден парламент

Снимка: БГНЕС

За втора поредна година ОУ „Кирил Христов“ Стара Загора печели наградата на Фондация Български младежкия воден парламент за най-много еко-инициативи. Това съобщи за Радио Стара Загора Силвия Трифонова, член на фондацията. Тя допълни, че Младежкия воден парламент е фондация, която обединява дейността на еко-клубовете от цялата страна и съществува от 2011 година. 

Ежегодно Младежкият воден парламент провежда две основни дейности по инициатива на младежкото ръководство, съгласувано с Басейновите дирекции – Екоучилище и Парламентарна сесия. Екоучилището се провежда през месец август.

В събота от организацията организираха залесяване в Гълъбово. Предстоят изпълненията на още проекти и инициативи през следващата година, каза още Силвия Трифонова. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Възстановиха Граничното полицейско управление в Болярово

С водосвет Граничното полицейско управление в град Болярово днес беше повторно открито.  На тържеството присъстваха вътрешният министър Калин Стоянов, изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана (Фронтекс) Ханс Лейтенс,..

публикувано на 29.02.24 в 18:47

Камбанарията в парк Ямача ще засвети в синьо

Община Хасково за поредна година се включва в кампанията по повод  Световния ден на редките болести – 29 февруари .  Тази вечер камбанарията в парк Ямача ще бъде осветена в синьо - един от цветовете на кампанията „6000 причини за действие“...

публикувано на 29.02.24 в 16:47

Общинските съветници в Стара Загора приеха декларация в подкрепа на комплекса "Марица изток"

Декларация за критичното финансово състояние на „ТЕЦ Марица изток 2” ЕАД и “Мини Марица-изток“ ЕАД и растящото социално напрежение в региона прие Общинският съвет на Стара Загора на редовното си заседание. Дебатите по предложението, което беше първа..

публикувано на 29.02.24 в 15:52
снимка: пресцентър на Тракийски университет

Стипендии за перспективни студенти за възпитанички на Тракийския университет

Три студентки по специалност „Ветеринарна медицина“ в Тракийски университет – Стара Загора бяха отличени със специални стипендии, учредени от месопреработвателна фирма с цел подпомагане на перспективни студенти .   Съгласно регламента на конкурса,..

публикувано на 29.02.24 в 15:32

Близо 60 са заявките за Летния театър в Стара Загора

Близо 60 са заявките за  участия в Летния театър на Стара Загора за предстоящия сезон. Той ще бъде открит през месец май с постановка на Държавна опера – Стара Загора. Това съобщи в ефира на Радио Стара Загора заместник-кметът Милена Желева...

публикувано на 29.02.24 в 15:17

В България има един невидим град от 400 000 души с редки диагнози

На 29 февруари се отбелязва Международния ден на хората с редки болести. В Стара Загора за 13-та поредна година изразяват съпричастност към всички с редки заболявяния, организирайки поредица от събития. Едно от тях бе поставяне на пейка в градинката с..

публикувано на 29.02.24 в 15:05

Ще касират ли изборите в седем старозагорски села?

Комисията за конфликт на интереси към Общинския съвет в Стара Загора сигнализира, че за седем селски кметове има наличие на несъвместимост за заемане на длъжността, обясни председателят на комисията Велина Атанасова. Става дума за селата..

публикувано на 29.02.24 в 14:45

Повдигнаха обвиненя на шофьор без книжка

Районната прокуратура в Стара Загора повдигна три обвинения и задържа мъж за шофиране без книжка след употреба на наркотици и оказване на съпротива при задържане.  Случаят е от 7-и февруари, когато 41-годишния мъж се е качил в чужд автомобил в гр...

публикувано на 29.02.24 в 14:35
снимка: пресцентър на община Хасково

Хасково грее в мартенска премяна

Децата на Хасково за поредна година украсиха града с празнична първомартенска премяна .  От днес с цветовете на Баба Марта и пролетта сияят дърветата в централната градска част. За първи път и подходът към Монумент Света Богородица е накичен с..

публикувано на 29.02.24 в 14:13

Рекорден брой високопроходими машини и техника за наблюдение ще получи "Гранична полиция"

360 високопроходими автомобила и техника за видеонаблюдение ще бъде доставена на „Гранична полиция“ . Това обяви  директорът на Главна дирекция " Гранична полиция " Антон Златанов по време на откриването на възстановеното граничното полицейско..

публикувано на 29.02.24 в 13:38